marți, 2 martie, 2021
6.8 C
Buzău

Buzău, apoi Simileasca și PSD. Cele două Buzăuri din lăuntrul și din afara sufletului meu

EXPRESS SUD-EST EDITORIAL Buzău, apoi Simileasca și PSD. Cele două Buzăuri din lăuntrul și din...

Buzău, apoi Simileasca și PSD. Cele două Buzăuri din lăuntrul și din afara sufletului meu

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

La Buzău, mai întâi dai de Simileasca, şi apoi, de PSD.  Poate şi de aceea ziua ar trebui să înceapă aici odată cu răsăritul pricăjit al soarelui de februarie în cel mai sărac cartier al Buzăului, atunci când, luminate, șandramalele țigănești par un  fel de cartoane reflectorizante, aproape fosforescente, care se topesc în pământ. Parcă aștepți ca, de undeva, de sus, cineva (cine oare?) să vină cu niște funii, să le îndrepte nițel și să le ancoreze zdravăn în realitatea zilei care vine.

Citește și: Simileasca, țigănia care respiră prin gunoaiele sale, așa cum PSD-ul buzoian există prin voturile sale

Buzău, apoi Simileasca și PSD. Cele două Buzăuri din lăuntrul și din afara sufletului meu. În zorii zilei, în fapt, la asfințitul ei, dai mai întâi de Simileasca, cartier care seamănă cu o grămadă de fier vechi adunat din măruntaiele orașului, care a fost mai întâi încins, așa cum vă spuneam, şi apoi stins într-o găleată cu apă. Dar ce mi-a venit mie să vă scriu despre fiare vechi, când la Buzău este cartierul Orizont, sunt atâția primari penali, atâtea dosare penale, atâtea învârteli din care se scot bani grei, atâtea afaceri care-și așteaptă șpăgarii? Poate pentru că eu trec acum pe aici, prin Simileasca, șandramaua unei lupte între viaţă şi moarte, cartier în care se dă încă o luptă între România din cărți şi Românica, țara căreia îi calc străzile în picioare în fiecare zi.

Citește și: Hai la bulivar, birjar, în Brăila. Locuri de vizitat în orașul fără salcâmi de la Dunăre

Acum, am două Buzăuri: unul în suflet, cel cu care am venit de acasă, din munții Buzăului şi altul ca un cui  în inimă, cel pe care l-am descoperit aici. Asta e, nu am ce face, am două Buzăuri, amândouă sunt ale mele şi trebuie să scriu despre amândouă. Doar că mi-e teamă ca PSD-ul să nu-mi impună taxe pentru amândouă. Dar parcă eram o ţară liberă, de unde şi până unde taxe pe suflet, pe sufletul omului? PSD-ul n-o să-mi poată vămui decât puțina avere pe care o am – iar la mine e simplu: ce-i pe mine, și-n valiză – așa că o să mă împac cu mine însumi ca un om care s-a pricopsit deodată cu două Buzăuri. O săptămână minunată!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...