miercuri, 3 martie, 2021
11.4 C
Buzău

PENSII! Ce se va întâmpla cu pensiile dumneavoastră. PSD a lămurit-o: pe hârtie lucrurile sunt clare. 

EXPRESS SUD-EST LA ZI Social PENSII! Ce se va întâmpla...

PENSII! Ce se va întâmpla cu pensiile dumneavoastră. PSD a lămurit-o: pe hârtie lucrurile sunt clare. 

NEWS

În 2019 bugetul de pensii va fi excedentar, a declarat la la o televiziune bucureșteană, ministrul Muncii, Marius – Constantin Budăi. 

“Ca o noutate pentru acest an, vom avea chiar la bugetul de pensii un excedent bugetar.

Citește și: Modificări legislative pentru Delta Dunării. Ce reguli vor fi de acum pentru sănătatea mediului

Va fi practic un an istoric când nu va mai trebui să completăm pentru sistemul de pensii plata prin bugetul de stat.

În anul 2018 deficitul a fost foarte mic, s-a micșorat, iar în acest an vom avea chiar excedent.

După transferul contribuțiilor şi după faptul că din decembrie 2016 până acum numărul locurilor de muncă a crescut cu peste 200.000.

Citește și: Buget record pentru partide! O creștere de aproape 28 de ori, față de 2016, principalul beneficiar fiind PSD

Spre bucuria noastră au început să crească locurile de muncă şi în industria prelucrătoare, în construcții, în confecții.

Cel mai important este că au început să crească locurile de muncă sau necesitatea pentru angajați în construcții şi în industria prelucrătoare”, a explicat Budăi, conform Agerpres. Ministrul a reiterat că vor exista bani pentru tot ce se va întâmpla în acest an, așadar și pentru pensii, iar calendarul majorărilor promis în programul de guvernare va fi respectat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...