miercuri, 3 martie, 2021
4.8 C
Buzău

Buget record pentru partide! O creștere de aproape 28 de ori, față de 2016, principalul beneficiar fiind PSD

EXPRESS SUD-EST SPECIAL Buget record pentru partide! O creștere de aproape 28 de ori, față...

Buget record pentru partide! O creștere de aproape 28 de ori, față de 2016, principalul beneficiar fiind PSD

NEWS

Buget record pentru finanțarea partidelor parlamentare în 2019. Peste 400 de milioane de lei din bani publici vor ajunge anul acesta în trezoreriile de partid, la care se adaugă şi sumele alocate campaniilor electorale. Este o creștere de aproape 28 de ori, față de 2016. Partidele din Opoziție spun că s-a ajuns la sume exorbitante, iar principalul beneficiar este PSD. Social-democrații susțin că legea a fost votată în Parlament şi că toate partidele au nevoie de acești bani. Doar că acum puterea a mers până la limită cu alocările.

Partidele se îmbogățesc de la an la an. Vremurile în care creditorii le băteau la ușă sunt deja istorie, iar vistieriile sunt pline. Miracolul a fost reprezentat de banii de la buget, subvenția pe care partidele o primesc anual. În ultimii ani, artificiul folosit de putere a fost să se raporteze la PIB şi nu la veniturile bugetare când calculează procentul care revine partidelor. Mai mult, au împins procentul de la 0,02 din PIB la 0,04 din PIB, varianta maximă permisă de lege.

Citește și: Șoc pentru PSD! Kovesi ar putea fi favorita Franței şi Germaniei în cursa pentru șefia Parchetului European, asta deși au fiecare câte un candidat propriu rămas în cursă

Propunerea în bugetul pentru 2019 este de 409 milioane de lei, mai mulți bani decât are la dispoziție spre exemplu municipiul Brașov. De 28 de ori mai mult decât în 2016, când subvenția pentru toate partidele era de doar 14.5 milioane de lei.

Anul trecut, PSD a obținut o subvenție de aproape o sută de milioane de lei, din cele 170 de milioane acordate tuturor partidelor parlamentare, iar PNL- peste 44 de milioane de lei. Anul acesta, PSD o să aibă o subvenție de peste 200 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP