duminică, 6 decembrie, 2020
5 C
Buzău
duminică, 6 decembrie, 2020
5 C
Buzău
Ești aici EXPRESS SUD-EST Filmul primului CEx al lui Dragnea din acest an. Joc de glezne...

Filmul primului CEx al lui Dragnea din acest an. Joc de glezne executat perfect de liderul PSD, serviciile secrete rămân fără bani, Dăncilă anunță OUG pe justiție în cel mai scurt timp

SPECIAL

Marea fraudă COVID: Ce secret teribil ascunde China? Informații care răstoarnă tot ce credeam că știm despre pandemia de coronavirus

Informațiile despre existența coronavirusului cu luni de zile înainte de ce știam până acum răstoarnă tot ce credeam că...

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Social-democrații s-au reunit duminică la Parlament în primul Comitet Executiv de anul acesta. După CEx, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat jurnaliștilor că a cerut revizuirea bugetelor pentru serviciile secrete, pentru că sumele i se par prea mari. El a spus că acești bani ar putea fi folosiți pentru sănătate, de pildă pentru „programe gratuite pentru vitamina D pentru copii” sau pentru diabet.

Ședința CEx al PSD a durat aproximativ două ore, iar printre temele de discuție s-au numărat prezentarea bugetului pentru 2019, stabilirea priorităților politice și a conducerii interimare a PSD Brăila, după plecarea lui Mihai Tudose la Pro Romania.

Citește și: Primul CEx din acest an al pesediștilor lui Dragnea, față în față cu PSD-ul celălalt. Al vechilor pesediști conduși de Victor Ponta

La finalul Comitetului Executiv, Liviu Dragnea nu a vrut să facă declarații. A spus doar că i-a cerut premierului să taie din sumele prevăzute în bugetul pe 2019 serviciilor secrete și să realoce acești bani pentru Sănătate.

Ulterior, Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, unde s-au stabilit reprezentanţii în Biroul Permanent la Camera Deputaților și Senat.

Anunțul trâmbițat de Ștefănescu, uitat

Citește și: Liviu Dragnea, un nimeni. Într-un an de zile, va fi mâncat de-ai lui cu fulgi, cu ciorapi flaușați, cu sandale şi cu mustața lui de grevist ceferist din februarie 1933 cu tot

Cu toate că, zilele trecute, Codrin Ștefănescu afirma că Liviu Dragnea va face la finalul întâlnirilor cu social democrații „un anunț extrem de important pentru milioane de români”, liderul PSD nu a avut prea multe de spus.

A povestit ce s-a discutat în CEx – despre buget, despre alegerile ce se vor organiza în filialele care au conducere interimară, despre o mai bună colaborare între cele două Camere și guvern – lucruri care, de altfel, se știau.

OUG-ul lui Dragnea, dat de Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat însă că o OUG pentru contestația în anulare a sentințelor definitive date de completurile de 5 judecători se va da în cel mai scurt timp. Și Dragnea fusese întrebat despre aceasta ordonanță, dar a răspuns citând din Iordache: „Altă întrebare?”

Iată filmul desfășurări Comitetului Executiv al PSD și principalele declarații ale social democraților

19:01 – A ieșit de la ședință și premierul, dar nu a vrut să facă declarații. Întrebată de jurnaliști când va fi adoptata OUG pentru contestația în anulare a sentințelor definitive date de completurile de 5 judecători, cerută de mai mulți social-democrați, Viorica Dăncilă a răspuns: „Sper ca în cel mai scurt timp să venim cu aceasta ordonanță”.

Intoxicările lui Livică

18:35 – Liviu Dragnea face declarații:

 • Au fost adoptate câteva chestiuni organizatorice, despre alegerile care se vor organiza în filialele cu conducere interimară, am discutat și despre buget și despre o colaborare mai strânsă între cele două Camere și guvern.
 • Despre buget, vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă de la serviciile secrete să fie mutată la Sănătate.
 • Eu cred că acordarea de vitamina D pentru copii poate fi considerat un program de securitate națională.
 • Despre bugetele locale: vrem să scoatem satul românesc din noroi. L-am rugat pe ministrul de Finanțe să mai facă în aceasta seară, îl ajut și eu, să facă o simulare pentru bugetul administrația locală.
 • Vreau să fac o precizare, pentru că e prea multa minciună. Despre bugetul Bucureștiului: nu s-a diminuat, dimpotrivă s-a mărit. Primarii de sectoare au cerut o întâlnire cu ministrul de Finanțe care le-a spus că toți banii sunt pentru bucureșteni. Nimeni nu a spus ce procent merge la sectoare și ce procent merge la Primăria Capitalei. Dacă nu încetează minciunile nu le voi lăsa netaxate.
 • Atât am avut sa vă spun, aștept întrebări, dar câteva, pentru că trebuie să plec.
 • Cum procedați în problema miniștrilor?
 • Să vedem dacă domnul Iohannis ne răspunde de ce nu îi acceptă. Așteptăm să vedem ce spune și despre ambasadorii din țările unde nu există.
 • Când vor fi adoptate ordonanțele pe Justiție cerute de partid?
 • Citez un prieten: Altă întrebare?
 • De ce nu ați participat la preluarea de către Romania a președinției Consiliului UE?
 • Nu am putut din motive personale.
 • Ce părere aveți despre alianța USR-PLUS?
 • Securiștii și-au făcut două partide: unul pe stânga și unul pe dreapta. Arată o mare disperare, faptul că au început să desfacă conservele.
 • Aveți semnale că alţi parlamentari să plece la Pro Romania?
 • Majoritatea parlamentară nu se pierde. Dacă mai este vreun acoperit va pleca.

Ștefănescu o vrea pe Găbiță…

17:40 – Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a reacționat după postarea Gabrielei Firea, afirmând că ține cu tot dinadinsul să fie exclusă din partid. El a precizat, la Antena 3, că PSD nu va face acest pas, iar dacă vrea sa plece, atunci să își dea demisia și să piardă mandatul de primar general al Capitalei.

Alegeri interne

17:05 – Liderii PSD au stabilit, în CEx, că în perioada 15 februarie-15 martie să aibă loc alegeri în organizațiile partidului care au conducere interimară, inclusiv în organizația din București, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Alegeri vor avea loc în 13 organizații ale PSD, conduse în prezent de președinți interimari, acestea fiind următoarele: București (Gabriel Mutu); Dâmbovița (Rovana Plumb); Brăila (Aurel Simionescu); Caraș-Severin (Luminița Jivan); Cluj (Horia Nasra); Suceava (Ion Stan); Călărași (Iulian Iacomi); Botoșani (Doina Fedorovici); Brașov (Marius Dunca); Gorj (Florin Cârciumaru); Timiș (Călin Dobra); Iași (Maricel Popa); Sibiu (Bogdan Trif).

17:01 – Ședința senatorilor s-a încheiat după aproape două ore. Acum s-au reunit și deputații, iar la întâlnire participă Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Postarea Gabrielei Firea

16:37 – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook o imagine în care sunt mai multe bețe de chibrit, în rând, iar unul dintre bețe pare că se retrage.

În fotografie este scris mesajul „Uneori trebuie să faci un pas în spate ca să-i salvezi pe ceilalți”. În descrierea postării Firea a notat „În legătură cu ce se întâmplă în aceste zile…”

Robert Negoiță, pe cale să fie exclus

16:33 – Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu a declarat că Marian Oprișan a spus, în CEx al PSD, că în cazul în care Robert Negoiță va mai face declarații care să aducă prejudicii de imagine partidului, atunci va cere excluderea acestuia din formațiune, lucru aplaudat de colegii din sală, informează Mediafax.

15:25 – Negoiță a mai spus că Liviu Dragnea i-a promis că va participa marți sau miercuri la o dezbatere cu Asociația Municipiilor, pe fondul nemulțumirilor edililor în privința banilor alocați.

15:18 – Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că, în ședința Comitetului Executiv, liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a propus excluderea sa din partid însă propunerea nu a fost supusă la vot, informează Mediafax.

Joc de glezne

14:51 – Liviu Dragnea s-a declarat, la finalul CEx, nemulțumit de sumele alocate serviciilor secrete în bugetul pe 2019, afirmând că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă sa analizeze situația. Potrivit lui Dragnea, acești bani s-ar putea duce către Sănătate.

„Am rugat-o pe doamna prim ministru să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toți copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Doamna prim ministru și domnul ministru (de Finanțe – n.red.) au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern acest lucru, dacă nu eu sigur voi face asta în Parlament, cu amendamente”, a declarat Dragnea.

Jurnaliștii i-au atras atenția că pentru a modifica bugetul alocat serviciilor secrete este nevoie de avizul CSAT. „Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață, să înțeleg? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”, a fost replica lui Dragnea.

Metoda Iordache

Ziariștii au vrut sa îi mai pună întrebări liderului PSD, lucru ce l-a iritat.

„A fost o singura întrebare. Dacă vreți sa ne mai vedem și după Cameră și să începem anul bine, bine, dacă nu, la revedere”, le-a spus Liviu Dragnea.

13:40 – Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, înaintea ședinței CEx, în legătură cu demisiile din partid, că el face tot posibilul pentru ca să își păstreze majoritatea pentru ca aceasta să poată susține actualul Guvern, informează Mediafax.

13:00 – ședința CEx a început cu o întârziere de 30 de minute.

Negoiță critică bugetul, adică pe Dragnea

12:44 – Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, sosit la Parlament, critică din nou bugetul pe 2019, mai exact sumele alocate administrațiilor locale. „Suntem fără precedent. Nu este normal ca primarii să vina să stea cu mâna întinsă, ca niște cerșetori”, a declarat Negoiță.

12:15 – Și premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament. Șeful Executivului nu a făcut declarații, intrând direct în biroul de la Camera Deputaților al lui Dragnea. Au mai sosit ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, și ministrul Fondurilor Europene și ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, informează Mediafax.

Altele

12:10 – Liviu Dragnea se află in biroul sau de la Parlament, alături de mai mulți lideri PSD.

12:07 – Vicepreședintele PSD Doina Pană a declarat duminică, la Antena 3, că la Comitetului Executiv al partidului s-ar putea discuta despre posibila candidatură a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la alegerile prezidențiale.

„Da, este posibil sa fie. Noi avem o apreciere deosebită pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui e un candidat redutabil, indiferent daca din partea ALDE sau a coaliției”, a declarat Doina Pană.

12:02 – Liviu Dragnea a ajuns la Parlament. Liderul social-democraților nu a făcut declarații, dar a făcut un gest prin care a salutat presa, informează Mediafax.

Mai multe demisii din PSD

În aceasta săptămână, mai mulți social-democrați au demisionat din PSD și au aderat la Pro Romania.

Astfel, fostul premier Mihai Tudose a anunțat, marți pe Facebook, că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, afirmând că a constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

Și deputatul Georgian Pop a anunțat, joi, că demisionează din PSD și se înscrie în Pro Romania, precizând că cei care conduc în prezent PSD nu înțeleg că prin politică trebuie să unești oamenii și că de când este președintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate. Pop era secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

De asemenea, deputatul Oana Silvia Vlăducă a anunțat, vineri pe Facebook, că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro Romania, precizând că multe din valorile partidului s-au pierdut de când formațiunea „a intrat în zodia nefasta a unui lider nefast”. Tot vineri, deputatul Corina Bogaciu, care a demisionat din PSD în luna noiembrie a anului trecut, a anunțat că s-a înscris în Pro Romania.

Nu în ultimul rând, senatorul Adrian Țuțuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat la formațiunea fondată de fostul premier Victor Ponta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
14,928,086
287,310
8,756,382
5,884,394
India
9,636,849
140,072
9,091,418
405,359
Brazil
6,577,177
176,628
5,744,369
656,180
Russia
2,431,731
42,684
1,916,396
472,651
France
2,281,475
54,981
169,358
2,057,136
Italy
1,709,991
59,514
896,308
754,169
UK
1,705,971
61,014
0
1,644,957
Spain
1,699,145
46,252
0
1,652,893
Argentina
1,454,631
39,512
1,281,955
133,164
Colombia
1,352,607
37,467
1,240,990
74,150
Germany
1,168,542
18,941
835,700
313,901
Mexico
1,156,770
108,863
852,719
195,188
Poland
1,054,273
19,861
687,910
346,502
Iran
1,028,986
50,016
719,708
259,262
Peru
970,860
36,195
903,958
30,707
South Africa
810,449
22,067
744,298
44,084
Ukraine
801,716
13,421
412,533
375,762
Turkey
797,893
14,705
427,242
355,946
Belgium
587,439
17,142
38,858
531,439
Indonesia
569,707
17,589
470,449
81,669
Iraq
562,520
12,411
491,657
58,452
Chile
558,668
15,592
531,543
11,533
Netherlands
550,445
9,662
0
540,783
Czechia
544,112
8,782
474,167
61,163
Romania
508,345
12,186
399,207
96,952
Bangladesh
475,789
6,807
393,408
75,574
Philippines
438,069
8,526
399,582
29,961
Pakistan
413,191
8,303
352,529
52,359
Canada
406,839
12,583
323,444
70,812
Morocco
376,738
6,184
327,693
42,861
Saudi Arabia
358,526
5,954
348,562
4,010
Switzerland
344,497
5,324
260,600
78,573
Israel
343,826
2,909
327,749
13,168
Portugal
318,640
4,876
240,203
73,561
Austria
300,689
3,757
249,441
47,491
Sweden
278,912
7,067
0
271,845
Hungary
243,581
5,706
70,396
167,479
Nepal
239,885
1,577
224,053
14,255
Jordan
237,513
3,010
182,463
52,040
Serbia
213,843
1,891
31,536
180,416
Ecuador
197,391
13,756
169,804
13,831
UAE
175,276
589
158,498
16,189
Panama
173,607
3,154
150,051
20,402
Bulgaria
158,807
4,650
59,677
94,480
Georgia
158,154
1,462
129,210
27,482
Japan
157,674
2,283
133,443
21,948
Dominican Republic
147,655
2,345
116,329
28,981
Croatia
147,454
2,102
120,857
24,495
Bolivia
145,325
8,987
124,390
11,948
Belarus
145,279
1,198
122,339
21,742
Kuwait
143,917
886
139,148
3,883
Costa Rica
143,685
1,773
95,789
46,123
Azerbaijan
142,323
1,593
85,980
54,750
Armenia
140,959
2,309
116,066
22,584
Qatar
139,783
239
137,060
2,484
Kazakhstan
135,498
2,034
119,419
14,045
Lebanon
134,295
1,078
86,019
47,198
Guatemala
125,352
4,239
113,870
7,243
Oman
124,329
1,435
115,866
7,028
Egypt
117,583
6,732
103,191
7,660
Moldova
115,557
2,403
99,606
13,548
Slovakia
115,462
981
79,956
34,525
Greece
114,568
2,902
9,989
101,677
Ethiopia
112,740
1,745
79,579
31,416
Honduras
109,960
2,941
49,096
57,923
Venezuela
103,877
913
98,879
4,085
Tunisia
102,991
3,526
76,441
23,024
Myanmar
98,047
2,081
76,382
19,584
Palestine
96,098
812
71,236
24,050
Bosnia
93,768
2,922
58,034
32,812
Denmark
88,858
878
69,869
18,111
Kenya
87,984
1,518
68,532
17,934
Bahrain
87,732
341
85,876
1,515
Algeria
87,502
2,501
56,617
28,384
China
86,601
4,634
81,694
273
Paraguay
86,499
1,813
60,644
24,042
Libyan Arab Jamahiriya
85,529
1,219
56,048
28,262
Slovenia
84,775
1,700
62,600
20,475
Kyrgyzstan
74,774
1,290
66,538
6,946
Ireland
73,948
2,099
23,364
48,485
Uzbekistan
73,751
611
71,002
2,138
Lithuania
72,430
611
30,277
41,542
Malaysia
71,359
380
60,204
10,775
Nigeria
68,627
1,179
64,467
2,981
Macedonia
67,311
1,901
42,872
22,538
Singapore
58,255
29
58,158
68
Ghana
52,096
325
50,924
847
Afghanistan
47,641
1,865
37,485
8,291
Albania
42,148
889
21,286
19,973
El Salvador
39,718
1,153
36,286
2,279
Norway
37,961
354
27,414
10,193
Montenegro
37,879
530
26,809
10,540
Luxembourg
37,684
350
28,029
9,305
S. Korea
36,915
540
28,917
7,458
Australia
27,956
908
25,634
1,414
Sri Lanka
27,228
137
20,090
7,001
Finland
27,218
415
18,100
8,703
Cameroon
24,752
443
23,344
965
Uganda
22,188
206
9,117
12,865
Côte d'Ivoire
21,441
132
21,090
219
Latvia
20,787
253
1,866
18,668
Sudan
19,196
1,290
10,942
6,964
Zambia
17,898
364
17,168
366
Madagascar
17,513
255
16,657
601
Senegal
16,397
337
15,731
329
Mozambique
16,133
133
14,343
1,657
Angola
15,536
354
8,335
6,847
French Polynesia
15,107
79
4,842
10,186
Namibia
14,950
152
13,908
890
Estonia
14,500
126
8,919
5,455
DRC
13,413
342
11,857
1,214
Guinea
13,233
76
12,355
802
Maldives
13,143
47
12,199
897
Tajikistan
12,389
87
11,796
506
Cyprus
12,181
57
2,057
10,067
Botswana
11,531
34
8,978
2,519
French Guiana
11,407
71
9,995
1,341
Jamaica
11,063
261
6,866
3,936
Cabo Verde
10,996
108
10,496
392
Zimbabwe
10,547
281
8,802
1,464
Malta
10,423
149
8,289
1,985
Mauritania
9,359
184
7,835
1,340
Haiti
9,347
233
8,124
990
Gabon
9,254
60
9,106
88
Cuba
8,714
136
7,909
669
Guadeloupe
8,427
149
2,242
6,036
Syrian Arab Republic
8,320
442
3,879
3,999
Réunion
8,200
41
7,729
430
Bahamas
7,565
163
5,976
1,426
Belize
7,383
170
3,725
3,488
Andorra
7,005
78
6,171
756
Hong Kong
6,803
112
5,511
1,180
Trinidad and Tobago
6,751
122
5,907
722
Uruguay
6,731
80
4,826
1,825
Swaziland
6,495
122
6,078
295
Rwanda
6,084
51
5,696
337
Malawi
6,049
185
5,476
388
Nicaragua
5,838
161
4,225
1,452
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,692
61
5,592
39
Guyana
5,637
151
4,733
753
Martinique
5,520
41
98
5,381
Iceland
5,476
27
5,253
196
Suriname
5,322
117
5,205
0
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,159
85
5,023
51
Mali
5,062
163
3,334
1,565
Aruba
4,942
45
4,746
151
Central African Republic
4,918
63
1,924
2,931
Somalia
4,525
121
3,480
924
Thailand
4,072
60
3,848
164
Gambia
3,768
123
3,613
32
South Sudan
3,154
62
2,977
115
Burkina Faso
3,091
68
2,687
336
Benin
3,055
44
2,907
104
Togo
3,051
65
2,599
387
Curaçao
2,890
7
1,292
1,591
Guinea-Bissau
2,441
44
2,327
70
Sierra Leone
2,420
74
1,842
504
Yemen
2,304
633
1,547
124
Lesotho
2,150
44
1,278
828
New Zealand
2,078
25
1,994
59
San Marino
1,789
48
1,412
329
Niger
1,789
77
1,237
475
Chad
1,722
102
1,561
59
Liberia
1,676
83
1,358
235
Channel Islands
1,549
48
1,012
489
Liechtenstein
1,378
17
1,183
178
Vietnam
1,365
35
1,220
110
Sint Maarten
1,120
26
1,007
87
Gibraltar
1,048
5
980
63
Sao Tome and Principe
999
17
937
45
Mongolia
842
0
368
474
Turks and Caicos Islands
755
6
738
11
Saint Martin
717
12
641
64
Diamond Princess
712
13
699
0
Burundi
694
1
575
118
Taiwan
693
7
574
112
Papua New Guinea
671
7
597
67
Monaco
637
3
572
62
Eritrea
632
0
508
124
Comoros
616
7
600
9
Tanzania
509
21
183
305
Mauritius
508
10
465
33
Faroe Islands
506
0
500
6
Bhutan
424
0
387
37
Isle of Man
370
25
344
1
Cambodia
345
0
305
40
Cayman Islands
288
2
257
29
Bermuda
288
9
216
63
Barbados
284
7
257
20
Saint Lucia
265
2
158
105
Seychelles
184
0
168
16
Caribbean Netherlands
164
3
158
3
Brunei
151
3
146
2
St. Barth
147
1
105
41
Antigua and Barbuda
144
4
133
7
Saint Vincent and the Grenadines
87
0
80
7
Dominica
85
0
72
13
British Virgin Islands
72
1
71
0
Macao
46
0
46
0
Fiji
44
2
33
9
Grenada
41
0
39
2
Lao People's Democratic Republic
39
0
26
13
New Caledonia
35
0
32
3
Timor-Leste
31
0
30
1
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Falkland Islands (Malvinas)
17
0
15
2
Saint Pierre Miquelon
16
0
14
2
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
7
0
Anguilla
7
0
3
4
Marshall Islands
4
0
4
0
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
2
0
Vanuatu
1
0
1
0
Updated on 5 December 2020 23:57
- Advertisement -

EDITORIAL

Răul cel mai nimic. Ori despre cea mai ciudată, dar și penibilă campanie electorală, dar și despre politicieni care își bagă țeava în orice...

S-a încheiat poate cea mai ciudată, dar și penibilă campanie electorală din istoria României. Cum s-a ajuns, te întrebi, la o societate în care principiile fundamentale ale logicii nu mai funcționează dar, în schimb, povești în care se împletesc semnele demenței și formele cele mai stupide ale minciunii ajung să treacă drept silogisme de-o puritate aristotelică? În ce fel de...

TOPUL DE AZI