sâmbătă, 6 martie, 2021
4.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Droguri în cadrul Poliției Iași. Șeful de post de la Răducăneni, agentul...

Droguri în cadrul Poliției Iași. Șeful de post de la Răducăneni, agentul principal Cristian Danu, în vârstă de 37 de ani a fost arestat pentru traficarea de Extasy și MDM

Droguri în cadrul Poliției Iași. Șeful de post de la Răducăneni, agentul principal Cristian Danu, în vârstă de 37 de ani a fost arestat pentru traficarea de Extasy și MDM

NEWS

Dosarul pentru trafic de droguri este instrumentat cu o discreție absolută de autoritățile judiciare, având în vedere gravitatea extremă a faptei, şi personajul, om cu funcție în Poliție.

Un șef din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Iași a fost arestat aseară pentru trafic de droguri de mare risc. Este vorba despre şeful de post de la Răducăneni, agentul principal Cristian Danu, în vârstă de 37 de ani. Conform „Ziarului de Iași“, polițistul ar fi fost prins în flagrant delict de către procurorii DIICOT în timp ce ridica un colet primit din străinătate, în care s-ar fi aflat droguri de mare risc, fiind vorba despre pastile Extasy și MDM.

droguri
Cristian Danu

Acesta a fost dus la cercetări joi seara, iar pe tot parcursul zilei de ieri a fost audiat de către polițiștii de la antidrog şi de procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Sursele noastre spun, de asemenea, că polițistul introducea droguri de mare risc în ţară împreună cu prietena lui, Diana Muntean.

Citește și: CJ Buzău: mulți directori, puțini deștepți sau despre cum, pentru a mulțumi toată clientela PSD Buzău, în instituție au tot fost create posturi de directori ai unor servicii fantomă

Danu a fost prins joi noapte în Vaslui, în timp ce ridica un colet cu droguri primit dintr-o ţară din vestul  Europei. Cei doi sunt cercetați pentru infracțiunile de trafic de droguri de mare risc şi droguri de risc. Aseară târziu, procurorii DIICOT încă făceau percheziții. Polițiștii de la Crimă Organizată suspectează că cei doi intermediau droguri din afara de mai mult timp. Surse ale “Ziarul de Iași” au precizat că polițistul se afla în filajul celor de la Crimă Organizată de mai mult timp.

Ce spun șefii polițistului în cauză

 Într-o singură zi, numele acestuia a fost scos din evidențele Poliției Iași, de parcă nici nu ar fi fost vreodată angajat al acestei instituții. Șeful direct al acestuia, comisarul șef Adrian Stoian, ne-a precizat aseară că polițistul reținut fusese promovat recent în funcţia de șef al Postului de Poliție Răducăneni.

Citește și: Primul CEx din acest an al pesediștilor lui Dragnea, față în față cu PSD-ul celălalt. Al vechilor pesediști conduși de Victor Ponta

„Era tânăr. Fusese promovat pe funcție temporar, în cursul anului trecut. Acum, funcţia lui este liberă, încă nu am numit pe cineva. Probabil, în curând. Nu am am amănunte din anchetă“, a precizat comisarul Adrian Stoian, şeful Poliției Municipiului Iași.

De asemenea, şeful IPJ Iași a precizat aseară că polițistul fusese promovat temporar pe postul de șef de post. „Avea cam doi ani de când a intrat în rândul polițiștilor. A fost recrutat din sursă externă. Nu îl știu personal. Noi ne gândim că în felul acesta se curăță sistemul, însă face foarte mult rău imaginii poliției ieșene. Suntem mâhniți de un așa comportament“, a declarat comisarul șef Costel Gâtlan, şeful IPJ Iași.

Ce avere are polițistul-traficant

În anul 2017, Cristian Danu era ajutor de șef de post la Răducăneni şi, conform declarației acestuia de avere, pe numele său nu avea decât un cont bancar curent, în care avea suma de 56.500 de lei, un autoturism Renault din anul 2001 şi un credit la BRD de 57.500 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, dă-ne Like mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI