joi, 25 februarie, 2021
11.6 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Din dragoste pentru proxeneți. Copile din Brăila, obligate de iubiți să se...

Din dragoste pentru proxeneți. Copile din Brăila, obligate de iubiți să se prostitueze. Detalii cutremurătoare apar în cea mai recentă anchetă a procurorilor DIICOT Galați

Din dragoste pentru proxeneți. Copile din Brăila, obligate de iubiți să se prostitueze. Detalii cutremurătoare apar în cea mai recentă anchetă a procurorilor DIICOT Galați

NEWS

Iubire, un apartament şi un copil erau promisiunile pe care proxeneții „Botu” și „Ducu” le făceau unor tinere atunci când le propuneau să se prostitueze. În schimb, fetele primeau amenințări, bătaie şi droguri. Detaliile apar într-o anchetă a procurorilor DIICOT Galați care a vizat una dintre cele mai agresive rețele de trafic de persoane din Brăila.

Mai multe tinere române au fost bătute cu sălbăticie sau drogate de către proxeneți şi forțate să se prostitueze în mai multe județe din țară. Printre victimele interlopilor sunt şi fete minore, o parte dintre acestea provenind din centre de plasament, din mediile defavorizate, din familii cu venituri mici sau destrămate. Detaliile cutremurătoare apar în cea mai recentă anchetă a procurorilor DIICOT Galați.

Cei doi proxeneți și metoda „Loverboy”

Patru copile din Brăila, cu vârste între 14 şi 17 ani, au trăit o adevărată dramă, timp de mai bine de un an, după ce au fost obligate de iubiți să se prostitueze în mai multe județe, în unele cazuri chiar şi fără prezervativ.

Citește și: Clanurile interlopilor din Brăila. O inedită hartă a zonelor de influență şi a afacerilor controlate de acestea

Procurorii DIICOT Galați i-au trimis în judecată pe cei doi proxeneți care le-au bătut, umilit şi obligat să se prostitueze.

Conform anchetatorilor, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, Cezar Marian Şaim, zis şi „Botu”, şi Alexandru Balaşca, zis şi „Ducu”, le-au recrutat pe cele patru fete prin metoda „Loverboy”. Procurorii au arătat că fetele nu erau considerate de proxeneți ființe umane, ci doar bunuri de care se puteau debarasa în orice moment. Mai mult, proxeneții se refereau la fete drept: „murături”, „giorsete” sau „infecții”.

Fete răpite, bătute şi lăsate însărcinate pentru a se prostitua

Procurorii au arătat că, în cazul lui Şaim, unele fete au fost lăsate însărcinate, iar apoi copiii erau luați în grijă de proxeneți. În acelaşi timp, tinerele erau trimise să se prostitueze în străinătate, „spre binele copiilor”.

Citește și: Primăria Galați vrea finanțare europeană pentru a preveni CORUPȚIA. Proiect de aproape 600.000 de lei

Anchetatorii au descoperit că Şaim şi complicii săi din Brăila şi-au început activitatea încă din anul 2013. Mai multe fete au fost obligate să se prostitueze în țări precum Belgia, Irlanda sau Marea Britanie.

Într-o conversație telefonică, interceptată de procurori, proxeneții se refereau la fete drept niște ‘murături’ sau ‘gunoaie’.

– Şaim Cezar: Îs două… două murături şi aia şi aialaltă, ai înţeles? Și are să-mi facă mie niște plăți așa, că-mi trebuie, că așa vreau eu.

– Bărbat: Are să-ți dea niște bani. Păi așa, fii mai explicit.

– Şaim Cezar: Nu are să-mi dea niște bani că i-am dat, vreo datorie ceva. Vreau eu așa niște bani de la ea.

– Bărbat: A, vrei tu niște bani așa.

– Şaim Cezar: Da…

– Bărbat: Păi îți dai şi tu seama acuma. Că dacă acuma-i cu omul ăsta, tu ai mai da banii la cineva? Nimeni n-ar mai da banii, nu?

– Şaim Cezar: Îți dai seama mă? Păi da’ şi ea a încercat să-mi facă rău. (…) Hai mă, dă-le dracu’ de infecții, de gunoaie. (…) O prind, îi trag un picior şi-i dau drumul. Nu vreau niciun ban de la ea, dă-o  dracu’ de infectă! Atâta tot.

– Bărbat: Vrei să o bați să-ți faci plăcerea, nu?

– Şaim Cezar: Să-i trag eu, da un picior, uite aşa!.

Obligate să se prostitueze fără să se protejeze

Într-o altă convorbire telefonică interceptată de procurori în cazul lui Şaim, anchetatorii au descoperit că una dintre fetele obligate să se prostitueze la stradă, a fost pusă de proxeneți să întrețină relații intime fără să se protejeze, notează obiectivbr.ro.

– Tânără: Ce faci?

– Şaim: Te sun eu, da?

– Tânără: Păi vreau şi eu să-mi aduci şi mie două din ălea! Că nu mai am.

– Şaim: Ce…? A! Hai că îți aduc eu acuma! (…) Ia şi fă așa, până îți aduc eu, da puiule?

– Tânără: Da, hai!

– Şaim: Faci așa, n-are problemă! Te uiți şi tu la… să fie mai curați, da?

– Tânără: Da.

– Şaim: Bine, puiul meu. Hai!

– Tânără: Te pup, pa!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook și, dacă vrei, poți să ne dai Like și mai jos: 

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -