vineri, 5 martie, 2021
15.8 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali PSD vrea să pună BOTNIȚĂ celor care înjură un politician, chiar și...

  PSD vrea să pună BOTNIȚĂ celor care înjură un politician, chiar și penal, deoarece insulta și calomnia ar putea redeveni fapte penale

  PSD vrea să pună BOTNIȚĂ celor care înjură un politician, chiar și penal, deoarece insulta și calomnia ar putea redeveni fapte penale

  NEWS

  Insulta și calomnia ar putea redeveni fapte penale. Iar cei care jignesc un politician sau un judecător ar putea ajunge în spatele gratiilor. Asta își doresc doi lideri ai PSD, Codrin Ștefănescu şi Eugen Nicolicea, care vor să modifice Codul penal în acest sens. Ei susțin că s-au săturat ca politicienii să fie înjurați de fiecare dată când ies în public. Aleșii Opoziției susțin că PSD ar dori să pună pumnul în gură celor care li se opun. Înainte de dezincriminarea faptei, pedeapsa putea ajunge până la 3 ani de închisoare.

  Pentru a-i pedepsi pe toți cei care adresează injurii sau calomniază în spațiul public, inclusiv la adresa politicienilor, social-democrații anunță că insulta și calomnia ar putea redeveni infracțiuni și pedepsite ca atare.

  Citește și: Nehoiu, un loc peste mizerie | Cu toate că orașul buzoian a avut odată chiar și statut de zonă defavorizată, la Nehoiu înflorește în continuare doar șomajul, iar Primăria s-a transformat într-un fel de serviciu social care plătește pe bandă rulantă ajutoare

  Activiștii ăștia social, plătiți regește, că mulți dintre ei nu au un loc de muncă concret, doar o perturbă pe banii care îi primesc pentru treaba asta. Cât să mai tolerăm? Azi vin şi vandalizează intrarea în Ministerul de Justiție, au vandalizat casele unor oameni politici, ale unor jurnaliști, mâine, poimâine intră şi în casă. Unele legi trebuie modificate foarte urgent, cum e aia cu ultrajul. Da, o vom modifica şi repede”, a declarat Codrin Ștefănescu, secretar general PSD .

  Ați văzut o mie de cazuri în care polițiști, judecători, procurori, ca să nu zic şi demnitari, sunt înjurați, insultați pe motiv că nu are nimeni ce le face şi evident că trebuie reformulat. Susțineți această modificare? Bineînțeles că o susțin”, spune Eugen Nicolicea, deputat PSD.

  Citește și: Florin Iordache şi „Filiera Libaneză“. Interesul direct al deputatului PSD de Olt pentru amnistia şi grațierea care i-ar scăpa finul de închisoare

  Inițiativa social-democraților de a modifica din nou Codul Penal, încercând să legifereze că insulta și calomnia sunt fapte penaleeste criticată aspru de reprezentanții opoziției parlamentare.

  „Este halucinant în opinia mea. PSD se simte amenințat de cetățenii de rând, care au ajuns să-i critice. Dacă spui Ciuma roșie se va putea considera că e insultă, ne vor da o listă, cum era pe vremuri în vremea cenzurii, o listă de cuvinte interzise”, spune Stelian Ion, deputat USR .

  Nu știu ce să mai scornească să pună pumnul în gură tuturor celor care îndrăznesc să gândească altfel”, afirmă Raluca Turcan, deputat PNL .

  Citește și: Berca, comuna pâclei şi a asistaților sociali ori despre cum a falimentat localitatea buzoiană care avea, în timpul comunismului, o industrie care „duduia“, la propriu, de cum a intrat în „morișca” nemiloasă a afacerilor de partid și de stat

  Insulta şi calomnia au fost dezincriminate din Codul Penal în 2006, însă Curtea Constituțională nu a fost de acord şi a declarat procedura neconstituțională. Parlamentul nu a mai pus în acord textul Codului Penal cu decizia Curții.

  „ Văd că fiecare își face legea lui în țara asta. Curtea avea atunci în vedere modul în care s-a întâmplat dezincriminarea despre care vorbim, procedura a fost avută în vedere de Curte, nu la infracțiunea în sine. Dacă vor să reintroducă insulta şi calomnia, nu au decât să o facă, politica penală le aparține, dar pentru presă ar fi un semnal de alarmă pentru că împotriva presei ar fi în primul rând, nu împotriva celor care înjură pe stradă”, spune Augustin Zegrean, fost judecător CCR.

  Propunerea de reincriminare a calomniei și insultei ar putea fi depusă la Parlament, la începutul lunii februarie.

  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  1. Păi, dacă sute de mii de oameni ies în stradă luni de zile la rând si iți strigă sau îți scriu pe placarde ce ii doare, iar tu , om politic (???), nu-i auzi, nu-i vezi, nu-i iei în seama, ba,-i mai si lovești cu bastoanele jandarmilor si-i gazezi, aici se ajunge. La înjurături si la jigniri. Dialogul trebuie sa existe. Oamenii trebuie ascultați, întrebările lor trebuie sa capete răspunsuri cinstite si lămuritoare, nu priviri de sus și replici disprețuitoare de genul ” pentru că putem”, ” am câștigat alegerile, faceți pârtie” sau „mergem pană la capăt”. Dacă ascultați glasul străzii, adică al celor care v-au votat”, nu erați acum scuipați si nici nu se ajungea la scandări de genul ” …uie PSD !”
   Dar voi nu vreți sa ascultați ce vor cetățenii acestei tari ( nu romanii, cetățenii, pentru ca in țara asta sunt si maghiari, si germani, si turci, si tătari, si ucrainieni, si bulgari…) si sa va conformați, măcar cât de cât. Nu, voi dați legi sa inflorească trandafirii si sa nu mai latre câinii când intra hoții in curte ! !

   Vorba celui pe urmele căruia tropăiți cu hărnicie, călăuza si îndrumătorul vostru, Erdogan : HALAL !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -