sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
3.4 C
Buzău
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
3.4 C
Buzău
Ești aici Ești aici EXPRESS SUD-EST Șendreni – o comună „europeană” cu doar cinci kilometri de drum asfaltat

Șendreni – o comună „europeană” cu doar cinci kilometri de drum asfaltat

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...

Deşi se află la numai 11 kilometri distanţă de Galaţi şi este considerată zonă rezidenţială de către gălăţenii care au migrat masiv de la oraş la ţară, comuna Șendreni nu are decât 10 la sută dintre drumuri asfaltate, mai exact 5 dintre cei 50 de kilometri de şosea.

Citește și: Nehoiu, un loc peste mizerie | Cu toate că orașul buzoian a avut odată chiar și statut de zonă defavorizată, la Nehoiu înflorește în continuare doar șomajul, iar Primăria s-a transformat într-un fel de serviciu social care plătește pe bandă rulantă ajutoare

Situaţia pare destul de gravă la Șendreni, având în vedere că sunt comune mult mai îndepărtate de municipiu, care stau mult mai bine şi la utilităţi şi la infrastructură, însă primarul Paul Cristea susţine că toate acestea se întâmplă din cauza birocraţiei care încetineşte mult rezolvarea problemelor prioritare.

„Nu ne-am grăbit cu proiectele pentru asfaltare, întrucât am dorit să îngropăm în pământ toate ţevile de la reţelele de utilităţi, să facem canalizarea şi abia apoi să asfaltăm. De altfel, există o adresă prin care suntem înştiinţaţi că nu avem voie să facem investiţii legate de drumuri, până când nu se rezolvă problema utilităţilor, ca să nu ne apucăm apoi să spargem asfaltul pus, ca să băgăm ţevi şi să săpăm şanţuri”, explică Paul Cristea. 

Proiecte

În comuna râvnită pentru un loc de casă de foarte mulţi orăşeni cu stare, problema utilităţilor mai are de aşteptat până să fie rezolvată. Dacă mai bine de 90 la sută dintre locuitori au apă şi electricitate, pentru canalizare, abia din primăvară urmează să înceapă lucrările, iar pentru gaz, abia s-a întocmit studiul de fezabilitate.

ȘendreniÎnsă demersuri pentru asfaltare s-au făcut şi se mai fac. „Avem un proiect PNDL prin care urmează să asfaltăm 5 kilometri de drum. În acelaşi timp, am depus la Constanţa documentaţia pentru un proiect prin care vom putea asfalta încă 5 kilometri, însă  când vom prinde şi fonduri. Deocamdată, am fost declaraţi eligibili, dar nu am primit finanţare. Aşteptăm la următoarea rundă”, spune  edilul de la  Șendreni.

Citește și: Cumpăna, comuna cu o stradă care poartă nume de baron PSD. Consiliul local al comunei constănțene a decis ca numele unei străzi din localitate să poarte numele lui Felix Stroe, cel mai puternic om din județul Constanța

Acesta susţine că grila pentru eligibilitatea proiectelor de genul acesta ar fi prost întocmită şi în dezavantajul comunei pe care o conduce şi care, în ultima vreme, stă foarte bine la capitolul creşterea populaţiei. „La acest proiect s-a luat în calcul numărul locuitorilor înregistraţi la recensământul din 2011, când aveam 3.100 de persoane, şi nu numărul existent în momentul documentaţiei,  adică 4.700 de locuitori, plus alţi 2.000 – 3.000 de oameni care nu au mutaţie pe Șendreni, deşi locuiesc aici. Ceea ce nu-i normal”, a mai  adăugat Paul Cristea.

Se rezolvă problema câinilor: un ONG care-i eutanasiază

De la Paul Cristea aflăm că una dintre problemele cu care se confruntă este numărul mare al  maidanezilor greu de controlat: „Am încercat să facem un padoc al nostru, dar proiectul nu a  fost votat de către consilierii locali. În 2017 am făcut un proiect tehnic pentru padocul care ar fi adunat 100 de câini. Apoi n-am mai refăcut documentaţia, pentru că am luat legătura cu ceilalţi primari din jurul Galaţiului şi am aflat că tot s-ar strânge, câinii fără stăpân sunt aduşi şi din alte părţi şi lăsaţi la noi.”

Citește și: Berca, comuna pâclei şi a asistaților sociali ori despre cum a falimentat localitatea buzoiană care avea, în timpul comunismului, o industrie care „duduia“, la propriu, de cum a intrat în „morișca” nemiloasă a afacerilor de partid și de stat

Primarul Şendreniului mai susţine că o altă soluţie ar fi înfiinţarea unei asociaţii între comunele din jurul Galaţiului, cu sprijinul primăriei din municipiu, pentru construirea unui padoc cu câteva mii de locuri, suficient pentru rezolvarea problemei.

Însă, până la înfiinţarea asociaţiei, edilul a găsit şi o altă soluţie: un parteneriat cu un ONG de pe lângă Bucureşti: „Sunt doctori veterinari oamenii care au venit cu soluţia. Facem un parteneriat, prin care ei se obligă să adune câinii de pe străzi, îi microcipează şi, dacă nu sunt adoptaţi în termen de 18 zile, sunt eutanasiaţi. E legal, iar eu trebuie să duc la îndeplinire legea”,  se apără Paul Cristea.

Doar taxa la salubrizare a crescut

ȘendreniPentru comuna Șendreni, în 2018, nu s-au majorat taxele şi impozitele, cu excepţia celei de salubrizare. „Aici am fost nevoiţi să cerem bani în plus, pentru că au crescut salariile minime. Gestionarea gunoiului a fost o problemă până când ne-am făcut propria societate de salubrizare. Acum avem propriile utilaje. două maşini de gunoi, un tractor cu remorcă, un buldoexcavator cu remorcă. De asemenea, am făcut nişte coşuri speciale pentru colectarea selectivă. Dacă nu colectăm selectiv măcar 25 la sută din cantitatea de gunoi, suntem penalizaţi”, spune primarul.

Am găsit, într-adevăr, în comună nişte coşuri din sârmă, unde colectarea selectivă se face la grămadă, plastic şi hârtie la un loc, brambureala la vedere creând şi un aspect neplăcut pentru cei care trec prin zona respectivă.

O comună cu peste 4.000 de hecare

Comuna Șendreni este situată în partea de sud a judeţului Galaţi, la 11 kilometri distanţă de municipiul Galaţi şi 30 de kilometri distanţă de municipiul Brăila, şi face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Est a României. În componenţa sa intră satele Șendreni, Movileni şi Şerbeştii Vechi. Comuna este străbătută de Drumul Naţional 25 şi are o suprafaţă de 4.734 de hectare, dintre care 176 de hectare se află în intravilan.

Comuna va avea gaze, dar nu se ştie când (sic!)

Una dintre durerile locuitorilor din Șendreni este lipsa reţelei de gaze. Deşi se fac demersuri, lucrurile se mişcă foarte încet, prin urmare primarul Paul Cristea nu ne-a putut da un termen pentru când oamenii se vor putea bucura de această utilitate.

Șendreni„Am făcut studiul de fezabilitate, iar acum trebuie să obţinem viza pentru certificatul de urbanism. După aceea, trimitem la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) documentaţia, unde în urma unui calcul privind eficienţa economică, ni se va da un răspuns dacă suntem eligibili sau nu. Apoi, Ministerul Energiei va scoate lucrarea la  licitaţie, deci e cale lungă, nu ştim exact când se va materializa acest proiect. Avem două variante: prima ar fi ca operatorul să facă singur întreaga lucrare, iar a doua ar fi ca şi Primăria să suporte costurile săpăturilor. Noi suntem pregătiţi pentru ambele”, spune Paul Cristea. 

Citește și: Tecuci, orașul cu viteză de melc sau de ce nu vrea varianta ocolitoare a Tecuciului ca să-i fie tăiată ”pamblica” de inaugurare

Acesta spune că reţeaua de gaze va fi introdusă întâi în Șendreni, deoarece între acest sat şi Movileni şi Şerbeşti există în jur de 2-3 kilometri în care nu ar fi niciun consumator, astfel costurile crescând foarte mult.

„Întâi facem la Șendreni şi apoi extindem din venituri proprii. Proiectul e făcut pentru consumul pe întreaga comună. Sunt termene mari de la un demers la altul. Sperăm ca şi guvernul să mai reducă din birocraţie”,  mai spune edilul de la Şendreni.    

Vor avea însă canalizare

O altă utilitate de care duc lipsă locuitorii din comună, dar pe care o vor avea însă în cursul acestui an este canalizarea. „Suntem din 2008 membri fondatori ai Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Apă-Canal. S-a semnat deja contractul pentru reţeaua de canalizare. Urmează să înceapă lucrările în martie, cel târziu iunie, reţeaua acoperind toată comuna”, declară Paul Cristea.

Locuitorii din Șendreni stau foarte bine la capitolul apă potabilă, unde acoperirea este de aproape 100 la sută, dar şi la energie electrică, unde mai sunt doar câteva străzi neracordate.

Citește și: Cine este Adrian Mocanu, deputatul care dă pe votanții săi atât cât valorează: o sacoșă, două cu pungi de mălai și sticle de ulei de rapiță. Ori despre cum a ajuns Mocănel la al treilea mandat în care zice că ne reprezintă, dar votează legi împotriva noastră

„E vorba de cartierele noi, de vreo şase străzi în total. Aici avem o problemă. Nu toţi cei care au construit au făcut demersurile să cedeze străzile  la  Primărie. Pentru patru străzi, unde s-a făcut acest lucru, avem documentaţia gata pentru a o  depune la Electrica. Mai sunt încă două străzi unde lucrurile merg mai încet, iar noi nu putem face investiţii pe nişte terenuri care nu sunt ale Primăriei, pentru că am putea fi învinuiţi de deturnare de fonduri. Cetăţenii trebuie să  fie conştienţi că este în interesul lor să cedeze străzile la  Primărie, pentru că urmează şi canalizarea şi asfaltarea străzilor şi nici aceste lucrări nu pot fi realizate pe domenii private cu bani de la Consiliul local”, a mai precizat primarul.

Se caută medic de familie pentru Movileni

În 2006, a fost construit un nou sediu pentru dispensar în centrul comunei, cu două puncte de lucru în satele componente. Până la începutul acestui an, existau în comună doi medici de familie, unul la Şendreni şi unul la  Movileni. Deşi s-ar crede că o comună precum aceasta,  aflată la o navetă de 11 kilometri numai de Galaţi, ar trebui să  fie atractivă pentru medicii de familie, realitatea e, de fapt, alta.

„În prezent, căutăm medic pentru Movileni. Cel care a fost până  acum a considerat că este nerentabil să aibă doar 100 de persoane pe listă şi s-a retras. Foarte mulţi dintre locuitorii Movileniului sunt înscrişi la medici de familie la Galaţi”, spune Paul Cristea.

În Șendreni există şi un cabinet stomatologic şi două farmacii. A mai existat o farmacie şi în Şerbeştii Vechi, dar a fost închisă, fiind considerată nerentabilă.

Peste jumătate dintre elevi, „picaţi” la matematică la Evaluare

În comună funcţionează o singură şcoală cu clase I-VIII şi trei grădiniţe, câte una în fiecare sat component. La şcoală, elevii sunt aduşi cu două microbuze care sunt suficiente pentru transportul tuturor elevilor care vin din Şerbeşti şi Movileni.

Citește și: Florin Iordache şi „Filiera Libaneză“. Interesul direct al deputatului PSD de Olt pentru amnistia şi grațierea care i-ar scăpa finul de închisoare

„Instituţiile de învăţământ au tot ceea ce le trebuie, cu excepţia Grădiniţei din Șendreni, unde am aplicat pentru un proiect ca să facem o scară de incendiu, pentru a putea primi avizele de la ISU. Tot la această grădiniţă sunt alocate şi cele două clase pregătitoare, întrucât mobilierul trebuie să fie adecvat vârstei lor”, spune Paul Cristea.

Deşi primarul se laudă cu faptul că şcolii nu-i lipseşte nimic, totuşi mai bine dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională în vara lui 2017 nu au reuşit să obţină măcar cinci la matematică, spre deosebire de limba română unde a promovat toţi. Dintre cei 16 elevi care s-au prezentat la examen, nouă au avut la matematică note între 2,50 şi 4,70, ceea ce ar trebui să  fie un semnal de alarmă pentru o comună aflată atât de aproape de Galaţi. Sunt sate mult mai dezavantajate din puntul de vedere al aşezării geografice, care au aproape toţi elevii promovaţi.

Statul „vămuiește” excedentul bugetar

Comuna Șendreni este una dintre cele mai bogate din judeţ. Aşa se face că, în 2016, excedentul bugetar a fost de trei milioane de lei. „Conform noului cod fiscal, statul nu mai înapoiază în anul următor toată suma, ci opreşte 50 la sută din ea, acest lucru întâmplându-se peste tot acolo unde există excedent bugetar din cotele defalcate din TVA. Aşa se face că, din cele trei milioane, vom primi înapoi doar 1,5 milioane de lei”, spune primarul. (Sursa: viatalibera.ro)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,492,785
271,419
7,951,201
5,270,165
India
9,390,791
136,705
8,799,249
454,837
Brazil
6,238,350
171,998
5,536,524
529,828
Russia
2,242,633
39,068
1,739,470
464,095
France
2,196,119
51,914
159,915
1,984,290
Spain
1,646,192
44,668
0
1,601,524
UK
1,605,172
58,030
0
1,547,142
Italy
1,564,532
54,363
720,861
789,308
Argentina
1,407,277
38,216
1,235,257
133,804
Colombia
1,290,510
36,214
1,189,499
64,797
Mexico
1,090,675
104,873
803,581
182,221
Germany
1,033,002
16,255
711,000
305,747
Poland
973,593
16,746
538,273
418,574
Peru
958,324
35,839
888,815
33,670
Iran
935,799
47,486
648,831
239,482
South Africa
781,941
21,378
722,876
37,687
Ukraine
709,701
12,093
335,135
362,473
Turkey
578,347
13,373
396,227
168,747
Belgium
570,829
16,339
37,238
517,252
Chile
548,941
15,322
523,792
9,827
Iraq
548,821
12,200
478,537
58,084
Indonesia
527,999
16,646
441,983
69,370
Czechia
517,692
8,024
437,365
72,303
Netherlands
513,325
9,326
0
503,999
Romania
465,982
11,045
335,764
119,173
Bangladesh
460,619
6,580
375,885
78,154
Philippines
427,797
8,333
388,062
31,402
Pakistan
392,356
7,942
337,553
46,861
Canada
362,369
11,960
289,193
61,216
Saudi Arabia
356,911
5,870
346,023
5,018
Morocco
349,688
5,739
298,574
45,375
Israel
334,626
2,845
321,857
9,924
Switzerland
318,290
4,621
222,100
91,569
Portugal
290,706
4,363
206,275
80,068
Austria
275,661
3,018
210,697
61,946
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
230,723
1,454
211,186
18,083
Jordan
210,709
2,626
142,710
65,373
Hungary
204,708
4,516
54,021
146,171
Ecuador
190,909
13,371
164,009
13,529
UAE
166,502
569
153,449
12,484
Serbia
163,035
1,484
31,536
130,015
Panama
161,744
3,030
142,046
16,668
Bolivia
144,494
8,943
121,050
14,501
Dominican Republic
142,653
2,328
114,317
26,008
Kuwait
142,195
875
135,889
5,431
Japan
142,068
2,074
120,259
19,735
Bulgaria
139,955
3,680
46,740
89,535
Qatar
138,477
237
135,651
2,589
Costa Rica
137,093
1,690
84,991
50,412
Armenia
133,594
2,121
106,479
24,994
Belarus
133,324
1,143
111,455
20,726
Kazakhstan
130,039
1,990
116,044
12,005
Georgia
127,942
1,195
106,328
20,419
Lebanon
125,678
991
74,950
49,737
Croatia
123,693
1,655
98,465
23,573
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
121,798
4,161
110,209
7,428
Egypt
114,832
6,608
102,390
5,834
Azerbaijan
114,025
1,323
71,691
41,011
Ethiopia
108,930
1,695
68,250
38,985
Honduras
107,134
2,899
47,576
56,659
Moldova
105,852
2,269
93,028
10,555
Slovakia
104,632
798
62,094
41,740
Greece
103,034
2,223
9,989
90,822
Venezuela
101,524
888
96,402
4,234
Tunisia
93,770
3,106
68,464
22,200
Myanmar
87,977
1,887
67,588
18,502
Bosnia
86,710
2,576
51,068
33,066
Bahrain
86,515
341
84,653
1,521
China
86,501
4,634
81,582
285
Kenya
82,605
1,445
54,399
26,761
Palestine
81,890
704
62,944
18,242
Libyan Arab Jamahiriya
81,273
1,153
52,299
27,821
Paraguay
80,436
1,720
56,991
21,725
Algeria
80,168
2,372
51,946
25,850
Denmark
78,354
823
61,461
16,070
Slovenia
74,257
1,336
52,814
20,107
Uzbekistan
72,582
608
69,859
2,115
Kyrgyzstan
71,971
1,262
63,407
7,302
Ireland
71,942
2,050
23,364
46,528
Nigeria
67,220
1,171
62,686
3,363
Malaysia
63,176
354
51,314
11,508
Macedonia
59,701
1,658
36,825
21,218
Lithuania
58,212
482
14,056
43,674
Singapore
58,205
29
58,119
57
Ghana
51,379
323
50,298
758
Afghanistan
45,966
1,752
36,709
7,505
El Salvador
38,405
1,107
35,078
2,220
Albania
36,790
787
18,152
17,851
Norway
35,346
328
20,956
14,062
Montenegro
34,454
481
22,796
11,177
Luxembourg
33,974
306
24,073
9,595
S. Korea
33,375
522
27,349
5,504
Australia
27,885
907
25,585
1,393
Finland
24,307
393
16,800
7,114
Cameroon
24,117
437
22,177
1,503
Sri Lanka
22,988
107
16,656
6,225
Côte d'Ivoire
21,232
131
20,873
228
Uganda
19,944
201
8,944
10,799
Zambia
17,589
357
16,925
307
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,864
1,215
9,964
5,685
Latvia
16,561
193
1,719
14,649
Senegal
16,027
332
15,582
113
Mozambique
15,506
128
13,631
1,747
Angola
15,008
342
7,697
6,969
Namibia
14,285
150
13,412
723
French Polynesia
14,096
73
4,842
9,181
Guinea
13,039
76
11,982
981
Maldives
12,947
46
11,781
1,120
DRC
12,470
333
11,495
642
Tajikistan
12,118
86
11,518
514
Estonia
11,698
109
6,974
4,615
French Guiana
11,179
70
9,995
1,114
Jamaica
10,669
251
5,953
4,465
Cabo Verde
10,626
105
10,088
433
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
9,983
48
2,057
7,878
Zimbabwe
9,714
275
8,470
969
Malta
9,609
132
7,418
2,059
Haiti
9,264
232
7,951
1,081
Gabon
9,191
59
9,037
95
Mauritania
8,424
172
7,665
587
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Cuba
8,173
133
7,554
486
Réunion
7,940
40
6,660
1,240
Syrian Arab Republic
7,635
404
3,389
3,842
Bahamas
7,496
163
5,830
1,503
Andorra
6,610
76
5,710
824
Trinidad and Tobago
6,586
118
5,710
758
Swaziland
6,406
121
5,987
298
Hong Kong
6,124
108
5,328
688
Malawi
6,024
185
5,453
386
Rwanda
5,872
47
5,397
428
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,676
61
5,577
38
Belize
5,587
141
3,056
2,390
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,371
26
5,152
193
Suriname
5,311
117
5,187
7
Guyana
5,310
149
4,272
889
Uruguay
5,303
74
4,107
1,122
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,153
85
5,009
59
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,808
45
4,648
115
Mali
4,567
149
3,091
1,327
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,966
60
3,798
108
Gambia
3,731
123
3,590
18
South Sudan
3,104
61
2,954
89
Benin
2,974
43
2,579
352
Togo
2,926
64
2,401
461
Burkina Faso
2,816
68
2,579
169
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,410
74
1,833
503
Yemen
2,160
615
1,498
47
Curaçao
2,157
3
1,114
1,040
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,050
25
1,956
69
Chad
1,663
101
1,499
63
Liberia
1,595
83
1,343
169
San Marino
1,586
45
1,285
256
Niger
1,472
70
1,192
210
Vietnam
1,341
35
1,179
127
Liechtenstein
1,253
15
1,024
214
Channel Islands
1,218
48
960
210
Sint Maarten
1,053
25
936
92
Gibraltar
1,009
5
920
84
Sao Tome and Principe
985
17
930
38
Mongolia
760
0
347
413
Turks and Caicos Islands
748
6
705
37
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
681
1
575
105
Taiwan
648
7
556
85
Papua New Guinea
645
7
588
50
Comoros
610
7
585
18
Monaco
603
3
532
68
Eritrea
577
0
498
79
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
502
0
498
4
Mauritius
501
10
443
48
Bhutan
395
0
372
23
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
308
0
299
9
Barbados
270
7
249
14
Cayman Islands
269
2
249
18
Bermuda
247
9
211
27
Saint Lucia
246
2
109
135
Seychelles
173
0
162
11
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
85
0
79
6
Dominica
85
0
63
22
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 28 November 2020 20:36
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI