sâmbătă, 27 februarie, 2021
9.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Sănătate Restricții privind accesul în spitalele din sud-estul României, din cauza gripei şi...

Restricții privind accesul în spitalele din sud-estul României, din cauza gripei şi a infecțiilor respiratorii

Restricții privind accesul în spitalele din sud-estul României, din cauza gripei şi a infecțiilor respiratorii

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Spitalele din Buzău, Vrancea, Galați și Constanța restricționează accesul vizitatorilor în secții din cauza gripei şi a incidenței crescute a infecțiilor respiratorii. În secțiile de risc precum neonatologie, ATI, Pediatrie, Chirurgie, accesul vizitatorilor va fi strict interzis.

La Spitalul Județean de Urgenţă Galați, conducerea unității anunță că a impus restricții accesului vizitatorilor. Rudele sau aparținătorii bolnavilor nu mai au voie să intre în secțiile cu risc ridicat, cum ar fi Neonatologie şi Terapie Intensivă. Și în celelalte secții a fost redus programul de vizită, la o singură oră pe zi, între orele 16.00 şi 17.00. Măsurile au fost impuse pentru prevenirea răspândirii virusului gripal.

Citește și: RAR Constanţa este nefuncțional. „O bătaie de joc! Mi-au zis să merg la reprezentanța de la Ialomița să mă rezolve acolo“

Și autoritățile de sănătate publică din Vrancea sunt în gardă odată cu explozia, în ţară, a cazurilor de gripă, viroze respiratorii şi pneumonii. Într-o adresă înaintată către Spitalul Județean Focșani, Direcția de Sănătate Publică Vrancea le cere medicilor şi asistenților șefi de secție să impună restricții accesului vizitatorilor în secții, în special în cele de risc. Astfel, în spitalele din Vrancea se va restricționa accesul vizitatorilor în secțiile şi compartimentele spitalului, în special în cele cu risc precum Hematologie, Pediatrie, ATI, Oncologie.

Citește și: Nehoiu, un loc peste mizerie | Cu toate că orașul buzoian a avut odată chiar și statut de zonă defavorizată, la Nehoiu înflorește în continuare doar șomajul, iar Primăria s-a transformat într-un fel de serviciu social care plătește pe bandă rulantă ajutoare

Nu vor avea voie mai mult de două persoane, iar timpul de vizită va fi de maxim 10-15 minute pentru pacienții nedeplasabili. Pentru pacienții deplasabili, vizitele se vor face în sălile de așteptare.

La Neonatologie, accesul vizitatorilor este interzis. Iar personalul medical cu simptomatologie respiratorie va fi scos temporar din sectorul de activitate.

La Buzău, autoritățile au implementat un nou program şi restricții noi după care se vor desfășura vizitele în Spitalul Județean. În secțiile unde nu sunt riscuri majore pentru pacienți, vizitele vor fi limitate ca timp, iar cei care intră în spital vor trebui să poarte echipament specific.

Citește și: LA VÂNĂTOARE DE TRUFE ÎN MUNȚII BUZĂULUI / PRIN ZĂPEZI FEERICE, ÎN CĂUTAREA „COMORII” DE 100.000 DE EURO

Pe de altă parte, acolo unde, odată contractată, gripa ar face ravagii putând fi chiar fatală pentru pacienți, se interzice total accesul celor din afara unității spitalicești.

Restricții la Spitalul Județean Constanța din cauza infecțiilor respiratorii

Și la Spitalul Județean de Urgență Constanța sunt restricții, rudelor pacienților interzicându-li-se accesul în secțiile de Terapie Intensivă, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. De asemenea, accesul aparținătorilor a fost limitat în celelalte clinici din cadrul unității medicale pe fondul creșterii numărului cazurilor de viroze şi infecții respiratorii, a precizat managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa, conform Agerpres. La recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a fost interzis accesul vizitatorilor, începând de miercuri, în secțiile de Terapie Intensivă Adulți şi Copii, Obstetrică-Ginecologie I şi II şi Neonatologie şi limitarea accesului publicului în toate celelalte secții. 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -