duminică, 28 februarie, 2021
8.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila Liberalul Ovidiu Nechita îl acuză pe şeful CJ Brăila, pesedistul Francisk Chiriac,...

Liberalul Ovidiu Nechita îl acuză pe şeful CJ Brăila, pesedistul Francisk Chiriac, de implementarea metodei „PILE ȘI RELAȚII” în cadrul instituției brăilene

Liberalul Ovidiu Nechita îl acuză pe şeful CJ Brăila, pesedistul Francisk Chiriac, de implementarea metodei „PILE ȘI RELAȚII” în cadrul instituției brăilene

NEWS

Situație tensionată la ultima ședință ordinară a CJ Brăila din luna decembrie 2018, când consilierii au dezbătut un proiect privind modificarea statului de funcții al aparatului de specialitate propriu. Consilierul PNL Ovidiu Nechita i-a acuzat pe șefii instituției brăilene că se încearcă angajarea unei persoane pe un post de auditor şi că deși va avea loc un concurs la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) București, el deja a aflat cine va fi câștigătorul. Acesta nu a indicat nume, însă a punctat că a aflat pe surse că s-a promis poziția pentru două persoane şi că știe în mod cert că în urma concursului câștigătorul selectat va fi un jurist deși postul nu impune acest lucru.

Nechita nu se află la primele acuzații de acest gen, avertizări pentru care şeful CJ Brăila Francisk Chiriac a avut grijă să îl numească “Mama Omida” în trecut pe liberalul Ovidiu Nechita, în cadrul mai multor comentarii ironice.

Ovidiu Nechita: „Postul se pliază exact pe ce doriți dumneavoastră, nu pe ce spune legea”

“Domnule președinte, am crezut că în urma discuţiilor pe care le-am mai avut în decursul perioadei de un an şi jumătate aţi înţeles că sunt «Maica Omida» şi că vin şi vă spun dinainte demersurile pe care le veţi face. Dar şi că am dreptate şi că acestea într-adevăr se întâmplă. Vă puneți în funcţie oamenii pe care îi doriţi dumneavoastră. Aici vorbim iarăşi despre un alt post cu dedicaţie. Voiam să vă întreb: nu aţi terminat totuşi cu datoriile la partid?! Am înţeles, le-aţi dat posturi celor care au umflat baloane, care au făcut fel şi fel…

Citește și: Nehoiu, un loc peste mizerie | Cu toate că orașul buzoian a avut odată chiar și statut de zonă defavorizată, la Nehoiu înflorește în continuare doar șomajul, iar Primăria s-a transformat într-un fel de serviciu social care plătește pe bandă rulantă ajutoare

Acum aţi trecut la o treaptă superioară din ce am observat. Şi am să vă explic de ce fac aceste afirmaţii. La poziția 9, pe statul de funcții, pe care noi astăzi o să îl votăm, aţi uitat să ne treceți numele şi prenumele persoanei. O să vă las pe dumneavoastră să îl spuneți, pentru că eu pot să vă spun care va fi CV-ul acestui personaj. Este un prieten foarte apropiat de-al dumneavoastră. Nu știu de ce vă miră. Cu altă ocazie ocazie ați schimbat din organigramă, prin votul nostru, postul de asistent în superior. Pentru că asta se dorește. «Calitățile» acestea le are cel pe care vreţi să îl puneţi. Aţi prins aici şi studiile pe care le are. Pentru că le știți. Deci postul se pliază exact pe ce doriţi dumneavoastră, nu pe ce spune legea”, a declarat Ovidiu Nechita, revoltat.

„Probabil că «bolul» meu a înghețat şi nu pot să văd numele”

Deși a recunoscut că se va da un concurs la ANFP București pentru orice post scos la concurs de CJ Brăila, liberalul Ovidiu Nechita s-a arătat sceptic privind faptul că oamenii care sunt în cele din urmă angajați nu provin din laboratoarele de partid.

“Ați pus iarăși oamenii de casă în comisiile de concurs. Degeaba spuneți că acest concurs este făcut la ANFP, pentru că da, într-adevăr el este făcut acolo, dar pleacă trei persoane de aici. Pleacă şi cu aceeași mașină. Nu e niciun fel de problemă. Acum ce să spun, nu cred eu că îi dau subiectul, dar asta rămâne de văzut. Persoana respectivă are şi o vechime minimă de 7 ani de zile. Nu pot să vă spun decât atât: indiferent de câți vor candida, chiar dacă pe fişa acelui candidat care va trebui să câștige concursul va scrie economist sau că are studii în administraţie, nu domnule, el va fi un jurist!

Citește și: Constantin Toma, scos la vânzare de jurnaliștii buzoieni. Publicațiile din Buzău vând pe rupte rugăciuni și icoane cu edilul buzoian. „Nimeni n-a făcut ce a făcut el. Pentru noi e un sfânt!“

Câştigătorul acestui post va fi un jurist. Veţi vedea! Nu contează, indiferent câte personalităţi de aici ar participa dacă doresc să se angajeze, tot juristul acela va câștiga! Nu pot să vă spun numele acum, pentru că am fost sfătuit să nu mai dau nume şi probabil că «bolul» acela al meu a îngheţat şi nu pot să văd numele. Dar o să vă spun după aceea. Dar domnule președinte, să vedeţi la care dintre ei mă refer, pentru că am aflat că aţi promis postul la doi inşi. Vedeţi acum cui i-l daţi!”, a continuat Ovidiu Nechita.

Francisk Chiriac nu comentează

Dinspre tabăra PSD, consilierul Carmen Bănică l-a îndemnat pe Ovidiu Nechita să spună măcar iniţialele persoanei la care face referire, însă acesta a refuzat.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac nu a dorit să comenteze acuzaţiile lui Ovidiu Nechita, însă i-a cerut un punct de vedere şefei Biroului Resurse Umane, Roxana Costea care era în sală.

“Spuneţi ce are în vedere acest proiect de hotărâre şi când s-au dat concursurile care au condus la modificarea statului de funcţii. Că domnul consilier văd că vorbeşte de altceva”, i-a transmis Chiriac lui Costea.

Şefa Biroului Resurse Umane a explicat că deşi Nechita a invocat poziţia nr. 9 din statul de funcţii (unde figurează un post vacant de auditor clasa I, superior, cu studii superioare) subiectul nu face obiectul proiectului de hotărâre. Mai mult aceasta a insistat pe ideea că postul oricum este unul VACANT, fără a specifica însă dacă se organizează sau nu un concurs.

“Proiectul de hotărâre presupune modificarea a trei funcţii publice. Modificarea în grad. Pentru că am avut trei funcţionari publici care au promovat în grad. Atât presupune acest proiect de hotărâre”, a explicat Costea.

Ce posturi s-au modificat la CJ Brăila

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, toate modificările intervenite în structura funcţiilor publice au fost ca urmare a promovării în grad profesional a funcţionarilor publici. Astfel: la Compartimentul Audit Intern, funcţia publică de execuţie – auditor, clasa I, grad profesional principal, s-a transformat în funcţie publică de execuţie – auditor, clasa I, grad profesional superior; la Compartimentul Relaţii publice şi secretariat ATOP din cadrul Direcţiei Administraţie publică, contencios, funcţia publică de execuţie – consilier, clasa I, grad profesional principal, s-a transformat în funcţie publică de execuţie consilier, clasa I, grad profesional superior; iar la Compartimentul Strategii din cadrul Direcţiei Strategii de dezvoltare, funcţia publică de execuţie – inspector, clasa I, grad profesional principal, s-a transformat în funcţie publică de execuţie – inspector, clasa I, grad profesional superior.

Potrivit aceluiaşi proiect Consiliul Judeţean are în total 146 de funcţii ocupate din totalul de 165 disponibile. Printre cele 19 posturi vacante se numără şi cel amintit de Nechita, de auditor.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 29 voturi “pentru” o abţinere din partea liberalului Ovidiu Nechita şi un vot “împotrivă” din partea PND-istului Cătălin Iordache. (sursa: obiectivbr.ro)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -