De luni, la Dobromir, Constanța, un nou punct de trecere a frontierei spre Bulgaria

0
Dobromir

Luni se va deschide punctul de trecere a frontierei din comuna constănțeană Dobromir. Punctul de frontieră va funcționa între orele 8.00 – 20.00 și va fi deschis traficului rutier pentru autovehiculele de 3,5 tone dar și traficului de persoane.

Aparatura necesară desfășurării activității va fi la standarde Schengen și va fi dată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, iar personalul care  își va desfășura activitatea la punctul de trecere a frontierei este de la secția Poliției de Frontiera Băneasa. Punctul de frontieră Dobromir – Krushari a fost realizat, ca și cel de la Lipnița-Kainargea cu fonduri furnizate prin intermediul Programului de cooperare transfrontalieră româno-bulgar (2007-2013). Conform proiectului punctul vamal ar fi trebuit să fie funcțional în 2012.

Citește și: Tudorel Toader și-a aranjat nepotul la Camera de Conturi Vrancea. De altfel, se știa încă de la scoaterea la concurs că postul este cu dedicație pentru Nelu Năstase Surăianu

Dacă acesta nu devenea funcțional până la 31 decembrie 2018, România trebuia să dea banii înapoi, în jur de 6,2 milioane de euro, pentru că nu şi-a îndeplinit partea care-i revenea din acest proiect, ceea ce ar fi însemnat falimentul pentru primăria Dobromir.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here