Specialiștii pirotehniști de la Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgenţă – Ciolpani şi ISU Buzău au realizat zece explozii controlate ale stâncilor de mari dimensiuni care blochează drumul forestier care leagă satul Plavățu de Mănăstirea Găvanu, județul Buzău.

Citește și: Guvernul PSD – ALDE umblă la pensiile românilor! Un milion de pensionari vor ajunge în sapă de lemn din 1 ianuarie

După mărunțirea stâncilor, utilajele din cadrul Primăriei Mânzălești şi Direcției Silvice Mânzălești au eliberat calea de acces, misiunea fiind în acest moment realizată proporție de aproximativ 40%. Activitățile din zonă vor continua şi în următoarele zile.

La fața locului sunt dislocate zilnic patru autospeciale şi zece pompieri pentru desfășurarea activităților specifice, precum şi un echipaj de jandarmi pentru asigurarea zonei.

Citește și: Tudorel Toader și-a aranjat nepotul la Camera de Conturi Vrancea. De altfel, se știa încă de la scoaterea la concurs că postul este cu dedicație pentru Nelu Năstase Surăianu

Problemele la drumul către Mănăstirea Găvanu din Mânzălești, județul Buzău, au apărut imediat după seismul de 5,8 grade din 28 octombrie.

Drumul forestier, singura legătură dintre lăcașul de cult şi comuna respectivă, a fost blocat de stânci uriașe care s-au prăvălit de pe munte.

În aceste condiții, nicio mașină nu a mai putut ajunge la Mănăstirea Găvanu, iar starețul şi măicuțele au fost nevoiți să ocolească şi să parcurgă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge în sat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.