duminică, 28 februarie, 2021
8.9 C
Buzău

PROGNOZA METEO. PRIMA NINSOARE în sud-estul României: de la vară direct LA IARNĂ

EXPRESS SUD-EST LA ZI PROGNOZA METEO. PRIMA NINSOARE în sud-estul României: de la vară direct LA...

PROGNOZA METEO. PRIMA NINSOARE în sud-estul României: de la vară direct LA IARNĂ

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

De la vară, direct la iarnă! Un val de aer polar a pus stăpânire pe Europa. PROGNOZA METEO ne arată că săptămâna asta, temperaturile scad brusc în toată țara, meteorologii anunțând astfel prima zăpadă a anului în sud-estul României.

De altfel, de la o zi la alta, vremea va fi din ce mai rece, iar temperaturile vor scădea drastic, cu 3-4 grade Celsius, iar la munte vor coborî până la -7 grade Celsius şi va cădea prima zăpadă. Totuși, prognoza meteo ne arată că aerul rece va părăsi teritoriul țării noastre în prima zi a săptămânii viitoare, iar temperaturile vor reveni la normal, pentru ca aerul rece să revină la mijlocul săptămânii viitoare.

PROGNOZA METEO LUNI, 19 noiembrie

În interiorul arcului carpatic, cerul va fi mai mult noros și va ninge, pe arii extinse în cursul zilei, apoi izolat; vântul va prezenta intensificări, iar din punct de vedere termic, vremea va fi rece. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa sub cele specifice perioadei, cu precădere în regiunile sudice și de sud-est; înnorări temporare și ninsori, vor fi spre seara și noaptea, local în Muntenia, Moldova și Dobrogea și doar izolat, posibil, în Banat.

Citește și: Dragnea a hotărât ce miniștri va DA AFARĂ din Guvern! Vezi detalii aici

În aceste zone vântul va fi moderat cu unele intensificări, îndeosebi la câmpie. La munte, la înălțimi mari, vântul va sufla tare și în rafale, iar precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 3 grade în vestul, nordul și centrul țării și între 2 și 3 grade în rest, iar cele minime între -6 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, în special, în cele ale Carpaților Occidentali.

PROGNOZA METEO MARȚI, 20 noiembrie

Vremea va fi rece cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 0 și 5 grade și minime între -5 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în depresiuni, unde va ninge. Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar numai izolat va ninge slab.

Citește și: Florin Iordache şi „Filiera Libaneză“. Interesul direct al deputatului de Olt pentru amnistia şi grațierea care i-ar scăpa finul de închisoare

La munte, cu precădere în Carpații Orientali, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova, Delta Dunării și zona Carpaților de Curbură.

DE MIERCURI PÂNĂ VINERI, valorile termice vor fi mai coborâte decât în mod obișnuit, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere, în a doua parte a intervalului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN ME