luni, 1 martie, 2021
8.1 C
Buzău

Vrancea, campioană pe ţară la numărul de solicitări de subvenții pentru agricultură în acest an

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea, campioană pe ţară la numărul de solicitări de subvenții pentru agricultură...

Vrancea, campioană pe ţară la numărul de solicitări de subvenții pentru agricultură în acest an

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Județul Vrancea se află pe primul loc în ţară în ceea ce privește numărul de solicitări pentru acordarea de subvenții în acest an. Cei mai mulți fermieri din județ au primit deja banii de la APIA.

Solicitările pentru acordarea de subvenții au crescut semnificativ în acest an în județul Vrancea. Altfel, valoarea subvențiilor primite de fermierii vrânceni din partea Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură diferă în funcție de schema de sprijin pentru care au optat.

Însă, că este vorba de cultură vegetală sau de zootehnie, banii din subvenție reprezintă pentru cei mai mulți principalul sprijin financiar.

Citește și: Seceta extremă îi aduce pe fermierii din Vrancea la disperare

Ionel Partene, directorul Centrului județean al Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Vrancea: Județul Vrancea a avut un număr de 22.138 de cereri pentru campania 2018 depuse. Pentru acordarea de subvenții, în data de 14.11.2018 dimineață, aveam autorizați 18.125 de fermieri. Sunt o parte din dosare care sunt caz închis sau închis cu decizie negativă; dosare care nu au fost eligibile sunt 115.

Citește și: Teatrul de Stat Constanța. Abuzuri grave ale directoarei Dana Dumitrescu sub ochii îngăduitori ai reprezentanților Consiliului Județean

Unii dintre fermieri nu au primit încă sumele aferente plății pe suprafață din cauza rapoartelor de teledetecție sau a controalelor efective în teren.

Ionel Partene: Sunt circa 3.600 de fermieri blocați deocamdată la plată, fermieri supuși diferitelor forme de control, precum şi fermieri impactați de zone cu teledetecție; deci în perioada imediat următoare, așteptăm rapoartele la prestator, urmând ca şi pentru fermierii din teledetecție să poată fi rezolvate dosarele, să intre la plată.

Conform directorului general al APIA, se dorește ca plata integrală pentru cererile depuse pentru acordarea sprijinului financiar să fie făcută până cel târziu la finalul luni martie a anului 2019.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.