Râsu’ plânsu’. Speriați de pesta porcină, localnicii din Odaia Manolache, un sat din Vânători, județul Galați, și-au sacrificat toți porcii într-o singură noapte

Odaia Manolache

Zeci de gospodari din localitatea gălățeană Odaia Manolache au dat crezare unor zvonuri care circulau prin sat legat de suspiciunea că suinele au contactat virusul pestei porcine şi s-au apucat să își sacrifice animalele.

La începutul săptămânii, doi porci dintr-o gospodărie din comuna Vânători au murit, iar veterinarii au recoltat probe. Într-o clipă, vestea că virusul pestei porcine a intrat în sat, a înconjurat localitatea gălățeană, panicându-i pe localnicii din satul Odaia Manolache. 

Iar teama că veterinarii vor veni să le ia porcii, i-a făcut pe oameni să nu mai aștepte rezultatul analizelor şi și-au tăiat toți porcii într-o singură noapte.

Citește și: Vrancea, campioană pe ţară la numărul de solicitări de subvenții pentru agricultură în acest an

La două zile după răspândirea zvonului, localnicii au aflat că porcii care au murit nu fuseseră infestați cu virusul pestei porcine africane, însă suinele fuseseră deja sacrificate. Astfel, aproape 200 de porci din satul Odaia Manolache, comuna Vânători, au ajuns în congelatoare cu o lună mai devreme față de Crăciun.

Citește și: Teatrul de Stat Constanța. Abuzuri grave ale directoarei Dana Dumitrescu sub ochii îngăduitori ai reprezentanților Consiliului Județean

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare i-au avertizat pe oameni să nu mai plece urechea la zvonuri. Ba chiar și primarul comunei cu pricina a avut un mesaj pentru locuitori și le-a recomandat acestora să nu ia nici-o măsură până când nu există o confirmare oficială cu privire la prezența virusului.

Până acum, în județul Galați au fost confirmate 16 focare de pestă porcină africană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up