WC-urile din Constanța, în valoare de 50.000 de euro, s-au înfundat. Toaletele din curțile a mii de școli românești sunt tot la fel

wc-urile din Constanța

WC-urile din Constanța au costat primăria peste 50.000 de euro, suma constând din achiziționarea, respectiv construirea toaletei publice. Pesedistă din fire, administrația condusă de primarul Decebal Făgădău, în loc să construiască toaletele într-un punct aglomerat al orașului, a amenajat trei astfel de toalete în Parcul Arheologic al Constanței.

Așadar, WC-urile din Constanța, în valoare de 50.000 de euro, s-au înfundat. În acest timp, la 100 de ani de la Marea Unire, în România, SUNT încă mii de școli care au wc-urile în curte, ca acum 100 de ani. Cu asta se laudă PSD și PNL la 100 de ani de la Marea Unire și la aproape trei decenii de la Revoluție.

Citește și: GUPTA, SIDEX și ȚEPELE INDIENILOR. După ce i-au fraierit 7 ani pe locuitorii din Oltenița, indienii își mută țepele la Galați

Ce înseamnă asta? Că în localitățile în care se află aceste școli, cel puțin în ultimii 27 de ani, au condus doar niște hoți și niște proști, dar și că la nivelul Consiliilor  Județene ori primării a fost interes ”maxim” pentru această problemă și că până acum cei care au trecut pe acolo nu i-au chemat pe primari să stabilească rezolvarea acestei probleme.

Citește și: Raportul MCV arată că România nu are ce căuta la președinția Consiliului UE. Cele 8 recomandări suplimentare

Revenind la wc-urile lui FĂGĂDĂU, conform G4Media.ro, acestea sunt niște încăperi simple, cu obiecte sanitare din inox care nici măcar nu au fost incluse în prețul de 50.000 de euro. Achiziționarea chiuvetelor și wc-urilor, montarea și racordarea lor la utilități au costat alți bani Primăria Constanța.

Pe de altă parte, la wc-urile din Constanța nici nu poate fi vorba de igienizare automată sau senzori care semnalizează terminarea consumabilelor pentru că budele nici măcar nu sunt prevăzute cu un sistem în care să fie depozitat săpun lichid sau prosoape de hârtie.

În toaleta doamnelor nu există nicio oglindă însă există, ce-i drept, un pahar de carton în care este depozit un lichid care pare a fi săpun. Nu mai departe de asta, la scurt timp după inaugurarea lor, toaletele din Constanța s-au înfundat, dar au redevenit funcționale destul de rapid.

Pe de altă parte, toaleta care include spațiul ”mama și copilul”, cel unde se presupune că mamele ar putea intra să își alăpteze sau să își schimbe copilul, arată total neîngrijit și a fost transformat în spațiu de depozitare pentru materialele de curățenie. Piesa de rezistență de aici este un dulap second-hand acoperit cu o mușama murdară. (Fotografiile inserate în acest articol sunt preluate de pe site-ul G4Media.ro)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

Scroll Up