sâmbătă, 6 martie, 2021
5.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța „Vila lui Dragnea din Mamaia”, menționată în #Teleorman Leaks, a fost găsită...

„Vila lui Dragnea din Mamaia”, menționată în #Teleorman Leaks, a fost găsită de reporterii ziarului „Adevărul”

„Vila lui Dragnea din Mamaia”, menționată în #Teleorman Leaks, a fost găsită de reporterii ziarului „Adevărul”

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

În valiza cu documente din contabilitatea societății Tel Drum intrată în posesia jurnaliștilor de la Rise Project se aflau şi planurile unei reședințe de vacanță ridicate la malul Mării Negre, numită generic „vila lui Dragnea din Mamaia”. Reporterii de la „Adevărul“ au reușit să găsească construcția, care corespunde şi în realitate schițelor cadastrale, scrie ziarul citat.

Conform dezvăluirilor făcute de Rise Project, în valiza plină cu documente ale companiei Tel Drum ajunsă în posesia jurnaliștilor se afla şi o mapă roșie în care au fost găsite 5 coli A3 cu „un proiect faraonic, mai înalt cu două mansarde decât palatul existent al socialistului-șef. Astfel, „vila lui Dragnea din Mamaia” cuprinde cinci niveluri, casa liftului, iar releveele adună împreună 1.015 metri pătrați utili”.

Este vorba despre o „vilă privată în Mamaia”, care ar fi proiectată chiar şi cu o cameră de 11,6 metri pătrați rezervată majordomului. Construcția are, așa cum se vede în planurile respective, 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc., iar toată construcția ar fi fost plătită de compania Tel Drum.

Citește și: DNA solicită urmărirea penală a lui Tăriceanu, pentru luare de mită

Luând în calcul planurile prezentate şi expertiza unor specialiști în domeniu, reporterii „Adevărul” au descoperit că „vila lui Dragnea din Mamaia” a fost construită şi este funcțională la numai 200 de metri de plaja din zona Mamaia Nord. Construcția de tip bloc se înalță într-adevăr pe patru nivele, ultimul fiind o terasă de unde poți privi Marea Neagră în toată splendoare ei.

Citește și: Luigi Munteanu, fostul director al DSVSA Vrancea, condamnat pentru fraudarea de fonduri europene

Administrativ, construcția se află pe teritoriul orașului Năvodari, adresa de acolo fiind Mamaia Sat, strada D14, dar lumea preferă să-i spună „Mamaia Nord”. Zona este una rezidențială, plină de vile construite în ultimii ani, cu drum asfaltat până în promenada care desparte cartierul de nisipul fin al plajei.

Dacă într-un capăt al străzii este chiar plaja, în celălalt capăt, printr-un sens giratoriu, strada D14 se leagă de șoseaua Mamaia-Năvodari care a fost modernizată, începând cu anul 2014, de o asociere de firme din care a făcut parte şi Tel Drum. Valoarea proiectului s-a ridicat la 57.749.380 de lei, fondurile provenind de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrarea a fost executată de asocierea SC Tel Drum SA, SC Imob Lux Construct şi SC Specialist Consulting, care au câștigat licitația pentru lărgirea bulevardului.

Vila din Mamaia Nord, ale cărei planuri apar în Teleorman Leaks

„Vila lui Dragnea din Mamaia” a început să fie construită în urmă cu aproximativ 8-10 ani, dacă luăm în considerare documentele prezentate de Rise Project, unde apar diverse oferte comerciale de la firme de amenajări interioare, datate 2010 sau 2011, scrie ziarul „Adevărul”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...