Luigi Munteanu, fostul director al DSVSA Vrancea, condamnat pentru fraudarea de fonduri europene

Luigi Munteanu

Medicul veterinar Luigi Munteanu a primit o condamnare cu suspendare după ce a recunoscut că a băgat mâna până la umăr în banii de la Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură.

După mai mulți ani de cercetări şi un proces încheiat la instanța de fond, medicul veterinar Luigi Munteanu, din Gura Caliței, a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, cu suspendare.

El a semnat un acord de recunoaștere a faptelor, după ce a recunoscut în fața procurorilor că a folosit fraudulos banii reprezentând subvenții dați de Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură. Banii erau destinați pentru îngrijirea şi curățarea islazului comunei Gura Caliţei, concesionat de o asociație de creștere a animalelor, coordonată de doctorul Munteanu, care este şi fermier.

Citește și: DNA solicită urmărirea penală a lui Tăriceanu, pentru luare de mită

Potrivit datelor din dosar, medicul Luigi Munteanu a concesionat prin asociația pe care o conducea 562 de hectare de teren de pășune, teren pus la dispoziția crescătorilor de animale, fiind reclamat cu privire la modul în care a utilizat banii respectivi, iar organele de anchetă au confirmat, în parte, acuzațiile aduse acestuia.

Citește și: Decizia CCR și Toni, mâna lui Dragnea făcută Greblă pe justiție

Subvenția a fost de aproape patru milioane de lei, iar medicul a fost învinuit că şi-ar fi însușit o parte din banii celor angajați să curețe pășunea. De asemenea, acesta ar fi falsificat documente şi semnături, fapt pentru care a fost anchetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Trimis în judecată, medicul Luigi Munteanu a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției, iar instanța i-a stabilit o condamnare cu suspendare de un an şi opt luni, precum şi interzicerea dreptului de a fi ales şi de a ocupa o funcție publică. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

0 Comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register