miercuri, 3 martie, 2021
12.4 C
Buzău

Decizia CCR și TONI, mâna lui Dragnea făcută GREBLĂ pe justiție

EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Decizia CCR și TONI, mâna...

Decizia CCR și TONI, mâna lui Dragnea făcută GREBLĂ pe justiție

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat ieri că Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorți, toți membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenței unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și ÎCCJ.

Toni Greblă, fost judecător la CCR, actual șef al Secretariatului General al Guvernului, a fost cel care a susținut pledoaria Guvernului în fața judecătorilor constituționali. Miercuri seara, la România TV, Greblă a anunțat și ce urmează pentru cei care au fost condamnați în baza completurilor de 5 judecători, printre care se regăsesc Alina Bica și Elena Udrea, dar și pentru cei care au dosare în curs, așa cum sunt Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Valentin Dragnea și-a „tunat” mașina cu aproape 80.000 de euro! Dacă puteți, „tunați”-vă și voi una

”Toate dosarele rămase definitive care au fost judecate de completurile de 5 judecători vor putea fi atacate fie prin revizuire, fie prin anulare. Procesele aflate pe rol vor fi judecate conform legii, așa cum spune CCR.”, a spus Toni Greblă.

Decizia CCR bulversează justiția

CCR a decis pricina dintre Guvern şi ICCJ. Curtea Constituțională a stabilit că există conflict juridic de natură constituțională între Parlament şi Înalta Curte de Casație şi Justiție pe tema constituirii completurilor de 5 judecători. Sesizarea în acest sens a fost depusă de premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: FĂGĂDĂU îl VREA pe STROE. Ministru, nu vă gândiți la prostii!

Conform G4media, judecătorii constituționali au decis că Înalta Curte se află în ilegalitate din 2014, când a decis să nu respecte prevederea din Legea 303/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecători.

Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi:

1. A admis sesizarea formulată de prim-ministrul Guvernului României și a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casație şi Justiție, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013.

2. Înalta Curte de Casație şi Justiție urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului, Senatului, Camerei Deputaților şi Înaltei Curți de Casație şi Justiție și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...