duminică, 28 februarie, 2021
8.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Fără număr pentru don Dragnea! Maneaua opoziției la Legea privind măsurile privative...

Fără număr pentru don Dragnea! Maneaua opoziției la Legea privind măsurile privative de libertate

Fără număr pentru don Dragnea! Maneaua opoziției la Legea privind măsurile privative de libertate

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Senatul a adoptat luni mai multe modificări la Legea privind măsurile privative de libertate, care se pliază perfect pe condamnările primite de Elena Udrea şi de Liviu Dragnea.

Astfel, conform modificărilor la Legea privind măsurile privative de libertate, detenția la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor care au minori în întreținere (Elena Udrea), dar şi celor cu pedepse mai mici de 5 ani, fără fapte de violență (Liviu Dragnea). Așadar, detenția la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreținere. Este şi cazul Elenei Udrea, care tocmai a născut în Costa Rica. 

Citește și: Încă o MU*E pentru PSD. Toader a greșit procedura de revocare a lui Lazăr

O altă modificare substanțială, venită la inițiativa senatorilor PSD, prevede că persoanele care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot executa pedeapsa acasă, fără niciun fel de supraveghere, potrivit G4media.ro

Citește și: Remanierea guvernului PSD-ALDE sau cum propune premierul Dăncilă propunerea domnului Dragnea

Potrivit legii, judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:

  1. a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;
  2. b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 21 iunie, în primă instanță la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

De asemenea, Senatul  a mai decis ca infractorii condamnați la închisoare de până în 18 luni vor executa pedeapsa la domiciliu. Prevederea inițială era de un an.

Opoziția, de partea PSD

Proiectul modificărilor la Legea privind măsurile privative de libertate a fost adoptat cu 102 voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” şi trei abțineri. PSD, ALDE şi UDMR au împreună 92 de senatori, PNL are 25, iar USR 13. Deci unii senatori din Opoziție au votat cot la cot cu PSD. 

Paradoxul e că CCR s-a pronunțat o dată pe această lege, după o sesizare a președintelui Klaus Iohannis, şi a decis că legea este neconstituțională în ansamblul său. Pentru această decizie nu există încă motivarea, iar Senatul nu a mai avut răbdare să vadă argumentele magistraților CCR. 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -