RĂZBUNAREA DRAGONULUI! OUG pe amnistie și grațiere, bubolicea lui Toader în CEx-ul de luni

0

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, luni, mult trâmbițata evaluare a miniștrilor, remanierile urmând să fie tranșate miercuri, în cadrul CEx-ului. Însă, conform unor surse din partidul lui Dragnea, adevărata miză a remanierilor rămâne tot rocada Tudorel ToaderEugen Nicolicea, deputatul urmând, potrivit planului clocit la Scroviștea, să facă echipă cu fostul judecător constituțional Toni Greblă, recent secretar general al Guvernului, în vederea impunerii celebrei OUG pe amnistie și grațiere, indiferent de consecințele unui astfel de gest extrem.

Altfel, potrivit surselor noastre, în afara rocadei Tudorel Toader-Eugen Nicolicea, pentru impunerea celebrei OUG pe amnistie și grațiere, șeful PSD-ist Liviu Dragnea este hotărât să-l excludă din PSD pe baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, să-i retragă sprijinul politic primarului Capitalei, Gabriela Firea (pe care o va debarca de la șefia PSD București) și să-l remanieze pe baronul de Olt, Paul Stănescu, atât din funcția de vicepremier, cât și de la portofoliul Dezvoltării Regionale. 

Citește și: Remanierea guvernului PSD-ALDE sau cum propune premierul Dăncilă propunerea domnului Dragnea

De asemenea, liderii care au semnat scrisoarea anti-Dragnea (laolaltă cu cei suspectați că pactizează cu rebelii) au fost excluși programatic (cu foarte puține excepții) de la masa negocierilor. CEx-ul urmează să voteze fiecare remaniere și fiecare nou ministru în parte.

Punctul de fierbere al remanierilor

În pofida „desfășurătorului” agreat de Liviu Dragnea, să nu uităm că PSD și ALDE se află în plin război din pricina presiunilor exercitate de teleormănean cu scopul de a-l remania pe Tudorel Toader, controversatul ministru al Justiției, fiindcă acesta refuză să își asume deja celebra OUG pe amnistie și grațiere.

Citește și: Trabantul Vioricăi Dăncilă trebuie dus la REMAT

Astfel, următoarele două zile sunt esențiale pentru „soluționarea” acestei probleme, care, în realitate, reprezintă adevărata miză a remanierilor: rocada Tudorel Toader-Eugen Nicolicea, deputatul urmând, potrivit planului clocit la Scroviștea, să facă echipă cu fostul judecător constituțional Toni Greblă, recent secretar general al Guvernului, în vederea impunerii  amintitei OUG, indiferent de consecințele unui astfel de gest extrem. 

Potrivit surselor noastre, tocmai acest „punct de fierbere” al remanierilor nu a fost încă rezolvat de Dragnea, iar Tăriceanu nu dă semne că ar fi dispus să facă pași înapoi, ceea ce-l scandalizează pe teleormănean, pe fundalul cursei contra-cronometru cu dosarul angajărilor fictive.

 Obsesia ”comunicării”

Sursele citate susțin că „principiul” remanierilor este „comunicarea” miniștrilor – pe lângă faptul că această marotă nu are nici cea mai mică legătură cu profesionalismul sau eficiența la locul de muncă remunerat cu bani publici (de altfel, orice derapaj PSD-ALDE e prezentat drept o… „eroare de comunicare”) reprezintă doar o încercare de „justificare” a noilor trocuri guvernamentale, de notat că o serie de figuri care nu au excelat absolut deloc în ceea ce privește comunicarea rămân bătute în cuie la Palatul Victoria, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, ale cărei gafe, bâlbe și agramatisme au făcut înconjurul Europei. 

Bunăoară, Rovana Plumb nu comunică niciodată nimic referitor la faptul că România este codașa Uniunii Europene în ceea ce privește atragerea de fonduri (deși este ministru al Fondurilor Europene), dar rupe norii când vine vorba de lăudarea lui Liviu Dragnea sau de criticarea virulentă a adversarilor acestuia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here