vineri, 5 martie, 2021
7.6 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Mașinile diesel, interzise. Ce se întâmplă cu șoferii români care sunt prinși...

  Mașinile diesel, interzise. Ce se întâmplă cu șoferii români care sunt prinși circulând cu mașini pe motorină

  Mașinile diesel, interzise. Ce se întâmplă cu șoferii români care sunt prinși circulând cu mașini pe motorină

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Pentru mașinile diesel, zilele pe șoselele din Europa par numărate. Tribunalul administrativ federal din Leipzig a stabilit că administrațiile orașelor din Germania au dreptul să interzică circulația autovehiculelor diesel vechi, pentru a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene.

  Instanța a decis că nu ar trebui să existe perioadă de grație pentru introducerea interdicțiilor de circulație mașinile diesel vechi. Tot atunci, Tribunalul din Leipzig a decis că vehiculele Euro-5 nu ar trebui să fie interzise până la 1 septembrie 2019, dar ar trebui să se aplice excepții în cazul comercianților şi a unor rezidenți

  De altfel, încă din luna februarie, autoritățile germane au permis grupurilor de mediu să dea în judecată municipalitățile care nu impun normele UE privind aerul curat. 

  Citește și: România lu′ PeSDe! Buzoianul Ion Dedu a fost amendat de 440 de ori pentru că „circula” fără rovinietă cu un… coteț de găini

  În acest context, precizăm că măsura impusă în Germania ar putea avea consecințe asupra viitorului industriei auto. 

  Astfel, pentru mașinile diesel, zilele pe șoselele din Europa par numărate. Mai multe țări europene, printre care şi România, riscă să fie sancționate de Comisia Europeană şi să fie reclamate la Curtea Europeană de Justiție pentru depășirea permanentă a limitei de noxe şi particule ultrafine.

  Citește și: Câți bani primesc drept despăgubiri expropriații proiectului „Podul suspendat peste Dunăre”

  Pe lângă Germania, și Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România, se numără printre cele nouă țări luate în vizor de forul comunitar.

  Sancțiunile pe care le vor primi aceste state ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre ele să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

  Reprezentanții țărilor vizate au avut o discuție în ianuarie, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Potrivit presei germane, Vella le-ar fi spus miniștrilor că „termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile”.

  Mai multe mari orașe europene au luat deja măsuri împotriva automobilelor pe motorină. În Roma vor fi interzise mașinile diesel în centru începând cu anul 2024. În Germania, autoritățile sunt pe cale să ia aceleași măsuri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică mașinile diesel.

  În România, Primăria București intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, acelea care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.

  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -