sâmbătă, 6 martie, 2021
4.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău România lu′ PeSDe! Buzoianul Ion Dedu a fost amendat de 440 de...

România lu′ PeSDe! Buzoianul Ion Dedu a fost amendat de 440 de ori pentru că „circula” fără rovinietă cu un… coteț de găini

România lu′ PeSDe! Buzoianul Ion Dedu a fost amendat de 440 de ori pentru că „circula” fără rovinietă cu un… coteț de găini

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Ion Dedu, un șofer din Buzău a adunat total nevinovat 400 de amenzi din cauza unui alt șofer din județ care și-a modificat numărul de înmatriculare și circula fără rovinietă. 

Buzoianul Ion Dedu a ajuns să fie dator vândut la stat, după ce a primit amenzi de peste 50.000 de lei, pentru neplata rovinietei, începând din 2010, timp de șapte ani. Omul și-a dat seama că ceva era în neregulă deoarece în procesul verbal de sancțiune figura autoturismul său, Dacia 1300, pe care nu-l mai scosese din curte de mai multe luni. Abia după șapte ani, a reușit să afle că a fost sancționat din cauza unui șofer care circula cu același număr de înmatriculare.

Ion Dedu a început să primească amenzi pentru neplata rovinietei în 2010. Obișnuit cu o astfel de situație, bărbatul a achitat primele sancțiuni. La acea vreme el deținea o mașină Dacia 1300, cu numărul e înmatriculare BZ-05-TRI, pe care-l ținea mai tot timpul parcat în curtea casei, scrie stiridebuzău.ro.

Citește și: Câți bani primesc drept despăgubiri expropriații proiectului „Podul suspendat peste Dunăre”

Cu toate că avea dubii în privința contravențiilor, bărbatul din localitatea buzoiană Gura Teghii primea mereu o fotografie realizată de o cameră, folosită pentru recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare și procesul verbal în care scria negru pe alb că „numărul de înmatriculare BZ-05-TRI nu s-a regăsit în baza de date în care sunt conținute toate rovinietele valide la data înregistrării contravenției valide.

Ion Dedu și-a dat seama că ar putea fi ceva necurat la mijloc. A primit amenzi pentru lipsa rovinietei și imagini înregistrate pe camerele de la podul Mărăcineni, chair în zile în care nu părăsise gospodăria. De asemenea, mașina sa, ce figura în procesul verbal, numai fusesee pornit de mai mult timp.

Citește și: Tăriceanu, tot mai aproape de Klaus Iohannis şi tot mai departe de Dragnea

Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuțele de înmatriculare. Mașina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu, proprietarul Daciei 1300, conform sursei citate.

Până în 2015, buzoianul avea să strângă peste 400 de amenzi pentru neplata rovinietei. Bărbatul spune că, din banii câștigați din munca în pădure, abia a reușit să plătească taxa de timbru pentru a contesta măcar o parte din amenzi. Mai apoi, a rămas fără bani și a plecat să muncească în străinătate.

Citește și: Cîrligele, comuna în care un primar PSD a reușit să termine construcția unui pod cu doi ani mai devreme

De fapt, Ion Dedu primea amenzi acasă din cauza unui șofer din Mărăcineni. Bărbatul este proprietarul unui autoturism Dacia Logan de culoare albastră, cu numerele de înmatriculare BZ-05-TRL, care circuilă în fiecare zi pe podul de la Mărăcineni.

Litera „L’ de la numărul de înmatriculare a fost modificată, în împrejurări neclare, pentru a părea că este „I’, faptă pe care anchetatorii au considerat-o a fi din neglijență.

După ce și-a angajat trei avocați, șoferul păgubit a reușit să-și demonstreze nevinovăția, iar acum a dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...