sâmbătă, 6 martie, 2021
3.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Pupat Piața Independenței! Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea: va fi...

Pupat Piața Independenței! Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea: va fi noul ministru al Educației

Pupat Piața Independenței! Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea: va fi noul ministru al Educației

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu ar fi acceptat propunerea lui Liviu Dragnea de a prelua ministerul Educației, susțin anumite surse politice. De asemenea, Liviu Dragnea încearcă să o instaleze pe Ecaterina Andronescu şi în fruntea organizației București, condusă în acest moment de Gabriela Firea, susțin sursele citate. Express Sud-Est a scris încă de luna trecută că Dragnea negociază cu Ecaterina Andronescu.

Numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației ar mai tăia din elanul celor care-l critică pe Dragnea în partid, în contextul în care liderul PSD a fost acuzat că își pune doar apropiații în funcții. Reamintim că în urmă cu două luni,  Ecaterina Andronescu i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea şi a numit guvernul Dăncilă „cel mai slab din istoria PSD”. Azi, senatoarea PSD a acceptat oferta lui Liviu Dragnea de a prelua portofoliul Educației, susțin surse din conducerea PSD.

Citește și: Decebal Făgădău, primarul Constanței, refuză să spună numele firmei misterioase care s-a oferit să spoiască Cazinoul din Constanța

Surse din PSD susțin că Dragnea i-ar fi promis Ecaterinei Andronescu, pe lângă fotoliul ministerial, șefia Organizației București, în locul Gabrielei Firea, dar şi un loc eligibil la alegerile europarlamentare de anul viitor.

Citește și: Experții Comisiei de la Veneția, „traduși” de penalii din PSD

Luni este programată şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se va decide remanierea guvernamentală. Așadar, începând de săptămâna viitoare, Ecaterina Andronescu se va întoarce ca ministru al Educației.

Nota redacției:

Titlul acestui articol este inspirat, firesc, din Caragiale. Într-un orășel din Moldova, Costel Gudurău, liderul liberalilor, şi Raul Grigoraşcu, reprezentantul partidului conservator, care are o relaţie amoroasă cu frumoasa Atenaisa, fosta soţie a nepotului lui Gudurău, sunt rivali în alegeri. În general, într-un mic oraş de provincie, astfel de rivalităţi se transformă cu uşurinţă în conflicte politice serioase, pe cât de artificiale, pe atât de pătimaşe. Politicieni, reprezentanţi ai instituţiilor statului, oameni simpli se trezesc astfel implicaţi într-o luptă de un comic irezistibil.

Conform unui plan intrigant, cei doi protagonişti ajung să se bată în public, motiv ce îngrijorează membrii Guvernului. Alegerile se tot apropiau şi această situaţie compromiţătoare trebuia să înceteze. Antonache Pamfil, avocatul statului, moare, oferind astfel soluţia pentru concilierea cu opoziţia. Costăchel acceptă postul, iar cele două partide se împacă în văzul lumii, în Piaţa Independenţei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...