joi, 4 martie, 2021
11.5 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Cîrligele, comuna în care un primar PSD a reușit să termine construcția...

  Cîrligele, comuna în care un primar PSD a reușit să termine construcția unui pod cu doi ani mai devreme

  Cîrligele, comuna în care un primar PSD a reușit să termine construcția unui pod cu doi ani mai devreme

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Comuna Cîrligele este campioană în Vrancea la atragerea de fonduri europene pe infrastructură. Cam toate nevoile comunei, drumuri, școli, grădinițe au fost realizate cu bani europeni, scrie ziarul Adevărul.

  Una dintre investițiile importante care se derulează în comuna vrânceană Cîrligele, podul din zona Chiru, va fi gata până la sfârșitul acestui an, spre satisfacția pelerinilor care merg la una dintre cele mai frumoase mănăstiri din țară, cea de la Dălhăuți.

  Asigurarea o dă primarul Ștefan Moscu, care a făcut pariu cu el însuși că va termina în timp record investiția în valoare de 2,1 milioane de lei.

  Lucrările, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II, au început în vara acestui an, odată cu demolarea fostului pod de lemn. Potrivit documentației, termenul de finalizare a podului de beton armat este 2020. Constructorul s-a dovedit însă eficient şi va termina mai devreme treaba.

  Citește și: Tăriceanu, tot mai aproape de Klaus Iohannis şi tot mai departe de Dragnea

  „Lucrările de execuție la podul din beton armat din se apropie de final. S-au montat şi grinzile care vor constitui platforma podului. Dacă vremea va fi prielnică, până cel târziu la finalul acestui an, pe noul pod se va putea circula în condiții de maximă siguranță pe drumul comunal Cîrligele-Dălhăuți”, a declarat ziarului amintit mai sus primarul Ștefan Moscu.

  Potrivit acestuia, suprastructura podului constă dintr-o rețea de 5 grinzi din beton armat precomprimat cu armatură aderentă, cu beton Partea carosabila pe pod are o lungime de 21 de metri o lățime de 6 metri, fără trotuare. Totodată, în cadrul lucrărilor se va face şi consolidare de mauri, prin construirea unor ziduri de gabioane în amonte, pe o lungime de 70 m.

  Citește și: Pupat Piața Independenței! Ecaterina Andronescu a bătut palma cu Dragnea: va fi noul ministru al Educației

  Comuna Cîrligele din Vrancea este un exemplu de bună practică şi în ceea ce privește accesarea şi derularea fondurilor europene precum şi a beneficiilor obținute din implementarea acestor proiecte.

  La nivelul județului Vrancea, comuna Cîrligele a accesat cei mai mulți bani pentru dezvoltare în, bani europeni obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

  Citește și: Decebal Făgădău, primarul Constanței, refuză să spună numele firmei misterioase care s-a oferit să spoiască Cazinoul din Constanța

  Primarul Ștefan Moscu spune că prin proiectele pe care le-a atras, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, au fost modernizate şi reabilitate aproape 9,8 kilometri de drumuri de interes local, a fost reabilitat şi drumul comunal pe o lungime de 3,6 kilometri.

  Totodată, s-a construit şi s-a dotat grădinița cu două săli de clasă din satul Bonțești, a fost înființat şi dotat centrul de asistență după program școlar din Cîrligele şi s-a făcut modernizarea Căminului Cultural „Mihail Sâmbotin”, care a inclus şi dotarea cu sistem de sonorizare, sistem audio-video, costume populare. Tot cu bani europeni a fost renovată o grădiniță care este astăzi printre cele mai moderne din județ. Comuna are apă potabilă, iar de curând au început şi lucrările la rețeaua de canalizare, pentru toată comuna.

  Primarul Ştefan Moscu este de la PSD şi este singurul edil din Vrancea care nu a avut contracandidat la alegerile locale din anul 2016, mai scrie Adevărul.

  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -