joi, 25 februarie, 2021
15.9 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Societate Militari dezertori pe raza de competență a regiunii de sud-est a României....

  Militari dezertori pe raza de competență a regiunii de sud-est a României. Ultimul dezertor, de la Tulcea

  Militari dezertori pe raza de competență a regiunii de sud-est a României. Ultimul dezertor, de la Tulcea

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Un militar din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină Babadag, județul Tulcea, a fost declarat dezertor la finele lunii septembrie după ce nu s-a prezentat la serviciu timp de trei zile.

  Potrivit unei informări transmise de Forțele Navale Române, soldatul D.R.C, de la Regimentul 307 Infanterie Marină, nu s-a prezentat la programul orar al unității, fiind declarat, joi, 20 septembrie 2018, dezertor, pentru absență nejustificată care a depășit trei zile.

  Conform ziarului ZIUA de Constanţa, Tribunalul Militar București a precizat, într-un răspuns adresat redacției sale, că în ultimii douăzeci de ani au fost 7 inculpaţi condamnaţi pentru infracțiunea de dezertare.

  Astfel, în dosarul 27/92/2007 a fost pronunţată sentința numărul 67/2007, cu privire la inculpatul maior R.F., femeia dezertor fiind condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

  Citește și: Experții Comisiei de la Veneția, „traduși” de penalii din PSD

  De asemenea, un alt caz prezentat de Tribunalul Militar a fost al maiorului G.C.I, care a fost condamnat în dosarul 30/92/2007, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Maiorul a făcut recurs, dar acesta a fost respins.

  În 2007, prin dosarul numărul 34/92/2007, inculpatul fruntaș rezervă C.C. a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Aceeași pedeapsă a primit-o şi plutonierul în rezervă S.M.D., în dosarul 8/92/2008.

  Sergentul major în rezervă S.M.B. a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul numărul 64/92/2008 pentru aceeași faptă.

  Căpitanul în rezervă L.V.L. a fost declarat dezertor și condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, în dosarul 438/92/2012. El a depus recurs la Curtea Militară de Apel București, pe care şi-a retras-o la puțin timp înainte de pronunțare.

  Citește și: Penalii din DSV Teleorman au ținut la secret pesta porcină din județ. Să nu fie „dezavantajată” ferma familiei Dragnea de la Salcia

  Plutonierul major P.Gh. a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare în dosarul 124/753/2014, cu obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Giurgiu sau organizat în colaborare cu instituțiile din comunitate. Acesta nu s-a prezentat însă la serviciul de probațiune și nici nu a răspuns penal pentru această faptă.

  Tribunalul Militar București, cu denumirea anterioară Tribunalul Militar Teritorial București, funcționează în circumscripția Curții Militare de Apel, fiind o instanță judecătorească cu rang de tribunal. Circumscripția teritorială a Tribunalului Militar București cuprinde municipiul București şi județele: Argeș, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman, Vâlcea, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Dâmbovița şi Prahova. Datorită specificului său, Tribunalul Militar București nu este structurat pe secții.

  În ceea ce privește competența funcțională, după materie şi după calitatea persoanei, potrivit dispozițiilor art. 37 din Cod de procedură penală: Tribunalul Militar judecă în primă instanță toate infracțiunile comise de militari până la gradul de colonel inclusiv, cu excepția celor date în competența altor instanțe. Tribunalul militar soluționează şi alte cauze anume prevăzute de lege.

  Sunt patru tribunale militare în România, pe lângă cel de la București, acestea fiind localizate în municipiile Iași, Cluj-Napoca şi Timișoara, mai scrie sursa citată.

  Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -