marți, 2 martie, 2021
8.2 C
Buzău

Troc între PSD, Biserică și LGBT. Legea privind parteneriatul civil, îngropată

EXPRESS SUD-EST LA ZI Societate Troc între PSD, Biserică și LGBT. Legea privind parteneriatul civil, îngropată

Troc între PSD, Biserică și LGBT. Legea privind parteneriatul civil, îngropată

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puține șanse să mai fie adoptat, pentru că nu are susținere în rândul parlamentarilor PSD. Proiectul urma să fie depus în parlament în cursul acestei săptămâni, însă procedura s-a amânat.

„O negociere pentru proiectul de lege privind parteneriatul civil este greu de purtat pentru că parlamentarii sunt conservatori. De exemplu, senatorii nici nu vor să audă despre asta, dar Camera Deputaților este forul decizional. Este greu să obțină voturile necesare”, scrie Hotnews care citează surse autorizate. 

Riscul este ca proiectul să rămână blocat în parlament sau, mai rău, să cadă la vot. Proiectul urma să fie depus în Parlament miercuri, 17 octombrie, dar a fost amânată procedura.

Citește și: Penalii din DSV Teleorman au ținut la secret pesta porcină din județ. Să nu fie „dezavantajată” ferma familiei Dragnea de la Salcia

 „S-a făcut un un troc, o înțelegere între Biserică, Dragnea și (comunitatea) LGBT. Dacă referendumul pentru redefinirea familiei era validat în compensație urma să fie adoptată de Parlament legea privind parteneriatul civil. Cum acest lucru nu s-a întâmplat Dragnea nu mai susține acest proiect și nici nu le va impune parlamentarilor să o facă”, au explicat surse autorizate, citate de HotNews.ro.

Citește și: Publicațiile din Buzău au scos la vânzare rugăciuni și icoane cu primarul Constantin Toma. „Nimeni n-a făcut ce a făcut el. Pentru noi e un sfânt!“

Totodată, parlamentarii PSD nici nu vor să audă de legea parteneriatul civil și evită să facă declarații în acest sens. Neoficial însă poziția generală a pesediștilor este: „am susținut referendumul pentru familia tradițională în teritoriu, ce le explic oamenilor dacă votez consimțirea uniunii între doi bărbații?” – scrie sursa citată. 

Citește și: DNA Constanța va rămâne doar cu procurorul-șef, conform ordonanței bufonului justiției române Tudorel Toader

Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susținută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaște proiectul de lege. „Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susține acest proiect și când să înceapă procedura parlamentară”, a declarat Dragnea miercuri, la Parlament.

Liviu Dragnea  – 7 mai:  „În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formulă legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat.(…) Se lucrează (n. red – la partid) deja chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”, declara Dragnea potrivit Agerpres.

Florin Manole, 9 octombrie, după eșecul referendumului pentru familie: „Săptămâna viitoare o să depun împreună cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveşte parteneriatul civil. Proiectul vine în urmă jurisprudenţei CEDO şi în urmă jurisprudenţei recente a Curţii Constituţionale şi are legătură cu viaţa de familie. (…) Are prevederi care se referă, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, moştenire, adică normarea genului acesta de uniuni consensuale, atât între persoanele de acelaşi sex cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică. (…) Va reglementa o viaţă de familie pentru persoanele care nu sunt căsătorite şi care sunt foarte multe şi care au nevoie de această legiferare” (Agerpres). 

Tot atunci Manole a precizat că PSD susţine acest proiect și că formă proiectului se apropie de final.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...