duminică, 7 martie, 2021
7.1 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Saelele, comuna din Teleorman în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea,...

Saelele, comuna din Teleorman în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea, datoare vândută la Tel Drum

Saelele, comuna din Teleorman în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea, datoare vândută la Tel Drum

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Comuna Saelele din Teleorman, localitatea in care a copilărit liderul PSD, Liviu Dragnea, este datoare vândută la Tel Drum, trebuind să plătească societății controlate de liderul penal al PSD suma de 2,3 milioane de lei. Primăria Saelele nu a contestat penalitățile uriașe și acum va fi executată silit. 

Tel Drum a cerut executarea silită a comunei Saelele din Teleorman în care a copilărit Liviu Dragnea, al cărui nume este frecvent asociat cu firma cercetată de DNA, lucru negat însă de fiecare dată de şeful PSD.

Citește și: OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Cum este avantajat liderul penal al PSD de noua ordonanță pe legile justiției

Cea mai mare parte din suma datorată reprezintă penalitățile de întârziere calculate la 0,15% pe zi, datoria de bază fiind de circa 940.000 de lei. Curios, Primăria nu a contestat decizia prin care a fost stabilită această sumă. Astfel, Judecătoria Turnu Măgurele a hotărât săptămâna trecută demararea procedurii de executare silită a Primăriei comunei Saelele, la solicitarea societății Tel Drum.

Citește și: Publicațiile din Buzău au scos la vânzare rugăciuni și icoane cu primarul Constantin Toma. „Nimeni n-a făcut ce a făcut el. Pentru noi e un sfânt!“

Potrivit judecătorilor din Teleorman, localitatea trebuie să plătească suma de 2.353.434,42 lei, compusă din 941.376,68 lei reprezentând debit principal, 1.411.857,74 lei reprezentând penalități și 200 de lei cheltuieli de judecată. Minuta deciziei poate fi accesată pe portalul instanțelor.

Concret, Tel Drum a fost dat în judecată primăria comunei Saelele din județul Teleorman pentru datorii restante și a cerut instanței să emită o ordonanță care să oblige primăria la plata acestora.

Citește și: AQUA-PARCUL DE TELEORMAN! LOCUL ÎN CARE LIVIU DRAGNEA NUMEȘTE MINIȘTRI ÎN ȘEDINȚE CONSPIRATIVE

În fapt, primăria din Saelele a încheiat în 2012 un contract de aproape 4 milioane lei cu Tel Drum. Este vorba despre un contract pentru lucrări de construire a unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare a apelor uzate în localitate.

Însă Dragnea are și o altă legătură cu comuna din Teleorman, pe lângă faptul că a copilărit în Saelele. Potrivit jurnaliștilor de la GSP, în 2016, proprietarul în acte al clubului de fotbal Voința Saelele era șoferul lui Dragnea, Mădălin Ioniță, iar finanțator era fiul președintelui PSD, Valentin Dragnea.

Compania Tel Drum este judecată într-un dosar penal și care și-a cerut recent insolvența, invocând tocmai sechestrul impus pentru recuperarea prejudiciului de aproape 33 de milioane de lei din dosarul instrumentat DNA. 

Citește și: CRISTINEL ROMANESCU: „Dacă PSD te prinde îngenuncheat, rămâi fără cap”

Procurorii DNA însă blocarea insolvenței Tel Drum și au solicitat Tribunalului București luarea, pentru o durată de 60 de zile, de măsuri preventive precum interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmei Tel Drum.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...