joi, 25 februarie, 2021
10.5 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Cum este avantajat liderul penal al...

  OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Cum este avantajat liderul penal al PSD de noua ordonanță pe legile justiției

  OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Cum este avantajat liderul penal al PSD de noua ordonanță pe legile justiției

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Vești bune pentru Liviu Dragnea, după ce Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legilor justiției. Una dintre condițiile puse procurorilor pentru a activa în DNA îi aduce un avantaj bombă liderului PSD.

  Concret, în noua OUG se precizează că pentru a activa în DNA este necesar ca procurorii să aibă minim 10 ani de experiență. În concluzie, unul dintre procurorii care vor ieși din DNA este Alexandra Lăncrăjan, cea care anchetează dosarul Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea.

  Alineatul (2) al articolului 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:

  „(2) Pentru a fi numiți în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cel puțin 10 ani vechime în funcția de procuror sau judecător şi să fi fost declarați admiși in urma unui concurs susținut în fața Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii”, arată prevederile OUG.

  Citește și: Augustin Lazăr, procurorul general: ordonanța de azi afectează toate dosarele Revoluției și 10 august

  Alexandra Lăncrănjan nu corespunde acestei cerințe, ea având doar 8 ani de experiență. Doi ani în Institutul Național de Magistratură și șase ani ca procuror, fiind numită procuror în 2012, de către Traian Băsescu.

  Citește și: Insula Mare a Brăilei, locul în care șeicii huzuresc pe banii românilor

  „În temeiul prevederilor art. 94 lit. c), art. 100 alin. (1) şi ale art. 134 alin. (1) din Constituția României, republicată, ale art. 31 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 35 lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 14 din 16 ianuarie 2012, Președintele României decretează: Articolul UNIC Doamna Lăncrănjan Alexandra-Carmen se numește în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. PREȘEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU București, 6 februarie 2012.Nr. 188”, se arată în decretul de numire.

  Legea 304, în varianta inițială solicita 6 ani vechime pentru procurorii DNA. După modificarea din Parlament s-a trecut la 8 ani, iar din Guvern s-a ieșit cu 10 ani vechime.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -