DNA Constanța va rămâne doar cu procurorul-șef, conform ordonanței bufonului justiției române Tudorel Toader

0

Una dintre cele mai grave prevederi ale ordonanței adoptate ieri dimineață face referire la vechimea procurorilor care vor activa în continuare în DNA și DIICOT. Conform OUG, procurorii au nevoie de 10 ani de experiență pentru a profesa în cadrul celor două structuri.  

Astfel, ne vom confrunta cu o epurare masivă a procurorilor mai tineri de 40 de ani, indiferent dacă aceștia au avut rezultate notabile sau nu în activitatea lor din cele două direcții. Spre exemplu, DNA Constanța, Serviciul Teritorial a cărui activitate acoperă întreaga Dobroge, va rămâne doar cu procurorul-șef și un procuror delegat pe judiciar – adică cel care reprezintă instituția în instanțe și nu lucrează efectiv dosare. În fapt, această situație se va ivi aproape în toate celelalte structuri teritoriale ale DNA și DIICOT.

Activitatea DNA Constanța va fi complet blocată

Așadar, conform acestei ordonanțe, toți cei șase procurori din DNA Constanța se vor întoarce la parchetele de unde au venit (Sorin Constantinescu, fostul șef al ST Constanța va pleca din instituție din cauza unei alte prevederi ale OUG, cea referitoare la schimbarea gradului pe care trebuie să îl aibă un procuror care lucrează în DNA).

Citește și: Saelele, comuna din Teleorman în care a copilărit liderul PSD Liviu Dragnea, datoare vândută la Tel Drum

Procurorul-șef al ST Constanța, Andrei Bodean, este singurul care îndeplinește condițiile prevăzute în OUG și tot el va rămâne cu toate cele 227 de dosare care se află astăzi în lucru la instituția pe care o conduce, până când locurile rămase vacante vor fi ocupate din nou. Practic, activitatea DNA în Constanța și Tulcea va fi complet blocată pe o perioadă de timp care nu poate fi aproximată în momentul de față.

Citește și: OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea. Cum este avantajat liderul penal al PSD de noua ordonanță pe legile justiției

De subliniat ar fi că cei șase procurori care ar putea pleca din DNA Constanța au instrumentat dosare importante pentru județele Constanța și Tulcea: multe dintre ele făceau referire la fraudarea fondurilor europene, altele la corupția din mediul universitar și din rândul primarilor de municipii, două dosare îi vizează pe actualul primar al Constanței și pe fostul președinte al Consiliului Județean și alte dosare au adus în judecată activitatea din Portul Constanța, pe ÎPS Teodosie și preoți din Arhiepiscopia Tomisului.

Începând din 2013 (atunci când la conducerea ST Constanța a venit Sorin Constantinescu, cel care acum ar putea părăsi instituția din cauza schimbării gradului profesional prin OUG), activitatea DNA Constanța a performat constant și, în ultimii ani, a ocupat constant primele locuri în clasamentele publicate de instituție în rapoartele de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here