miercuri, 20 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

13.3 C
Buzău
miercuri, 20 martie, 2019

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează...

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că...

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • SPECIAL
  • POLITICĂ

THE GODFATHER. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre imperiul Tel Drum ori despre cum crește, sub nasul „statului paralel”, telemormanul de bani al famigliei Dragnea

editorialul zilei

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună,...

Săptămâna trecută, magistrații Înaltei Curți de Casație şi Justiție au menținut sechestrul instituit pe averea lui Liviu Dragnea, în dosarul în care societatea Tel Drum SA este anchetată în legătură cu fraudarea a peste 20 milioane euro, proveniți din fondurile europene.

Dosarul penal a fost deschis la solicitarea Oficiului european de Luptă Antifraudă (OLAF), care susține în adresa trimisă la sfârșitul lunii septembrie 2016 către Direcția Națională Anticorupție, referitor la două proiecte derulate de Tel Drum SA – drumul județean 701 (de la limita cu județul Dâmbovița, pe direcția Gratia-Poieni-Siliștea-Scurtu Mare-Slăvești-Ciolănești-Zâmbreasca-Dobrotești) şi drumul județean 506 (Cervenia-Vitănești-Băbăița), că a găsit dovezi care sugerează coliziunea dintre beneficiarul fondurilor, funcționari publici şi contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurilor de achiziție.

Unele dintre aceste documente au fost folosite la susținerea cererii depuse de beneficiar la Autoritatea de Management şi au dus la plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE, bani pe care țara noastră a fost nevoită să îi returneze către Comisia de la Bruxelles.

Citește și: În Primăria Focșani se trăiește „periculos”! Angajații primesc un spor de 10% de condiții vătămătoare, la care se adaugă și altele care pot suplimenta veniturile cu până la 50%

Maria Văsîi, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat la sediul Înaltei Curți: “Zilele acestea am primit un răspuns oficial de la OLAF, care spune că niciodată nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toată argumentația procurorilor este una lipsită de fundament, de vreme ce OLAF ne confirmă în scris că niciodată domnul Dragnea nu a fost investigat şi ca atare nu au fost depistate fraude în legătură cu activitatea dumnealui. Rapoartele OLAF au prezentat o investigație legată de lucrările de reabilitare la două drumuri județene din Teleorman. În acea investigație subiect erau alte persoane şi nu domnul Dragnea. Nu avem niciun reproș care să îl privească pe domnul Dragnea”.

Argumentele Mariei Văsîi nu au fost suficiente pentru judecătorii ÎCCJ, care au menținut sechestrul. Motivele pentru care ei au dat această sentință vor fi redactate ulterior.

Probabil că ele nu se vor referi şi la legăturile pe care familia liderului PSD le are cu Tel Drum. Iar printre acestea nu se numără prietenia care îl leagă pe Liviu Dragnea de administratorul firmei Tel Drum, ci relațiile de afaceri pe care Valentin Ștefan Dragnea, fiul șefului PSD, le-a avut şi poate le mai are cu societatea respectivă.

Acționar majoritar în cinci societăți, cu profit net considerabil

Dragnea jr. nu este străin de societatea ale cărei contracte cu statul, pe bani europeni, au fost verificate de către inspectorii OLAF. Valentin Dragnea este acționarul majoritar în cinci societăți comerciale: Ferma Salcia SA (fosta Romcip SA), Nutrelo Group SA (fosta Zooveg 2010), Gransiloz SRL, S&P Investment Management SRL şi Bucharest Residence SRL (înființată în 2018).

El a mai deținut şi Briza Dunării Events SRL din Alexandria, societate pe care a cedat-o lui Mădălin Ioniță, fostul șofer al lui Liviu Drag-nea, pe vremea când actualul șef al PSD era prefect al județului Teleorman, între anii 1996-2000. Ioniță a preluat firma şi a reușit să obțină de la Consiliul Local Turnu Măgurele un teren în suprafață de 700 mp, pe malul Dunării, pentru extinderea afacerii inițiată de fiul lui Dragnea.

Dintre cele cinci firme în care este acționar majoritar fiul lui Liviu Dragnea, liderul PSD, două au sediul în aceeași localitate: comuna Lița din județul Teleorman. Tot în Lița se află un sediu al societății Tel Drum SA, sediu în care în anul 2010 a funcționat şi asociația proprietarilor de terenuri Danubius 2010, care a încredințat direct cinci fonduri de vânătoare aferente terenurilor agricole aflate în proprietate, către Asociația Vânătorilor Turris (același nume ca hotelul deținut de Liviu Dragnea în Turnu Măgurele), asociație de care nu ar fi deloc străin președintele de atunci al Consiliului Județean Teleorman, actual șef al PSD.

Citește și: BOMBA DIMINEȚII! PENALII DIN PSD-ALDE VOR SĂ DEA AZI O NOUĂ OUG PE LEGILE JUSTIȚIEI

Astfel, comuna Lița a devenit una dintre localitățile cele mai prospere din județul Teleorman, din punct de vedere al derulării afacerilor. Pentru că afacerile lui Valentin Dragnea nu merg, ci duduie de-a dreptul. Cifra totală de afaceri a celor trei firme pe care juniorul Dragnea le are în localitatea Lița se ridica la un moment dat la 20 de milioane de euro. Dacă analizăm rezultatul financiar numai al unei singure firme, vă puteți da seama de dimensiunea imperiului teleormănean al familiei Dragnea.

Astfel, societatea Nutrelo Group SA, care a devenit asociat şi la Bucharest Residence SRL, a declarat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 17.818.377 lei şi un profit net de 5.036.836 lei. Obiectul de activitate al societății este cultivarea cerealelor (exclusiv orez).

Gransiloz SRL, o altă societate deținută de fiul lui Liviu Dragnea, a plătit, în decembrie 2017, pentru cei trei asociați, dintre care cel majoritar este Valentin Ștefan, dividende în valoare de 6,9 milioane lei, cu mențiunea că sumele au fost plătite pentru anii 2015 şi 2016.

Legăturile lui Valentin Dragnea cu firma Tel Drum

Două dintre cele cinci societăți ale lui Valentin Dragnea au avut şi poate mai au legături directe cu controversata firmă Tel Drum din dosarul penal instrumentat la sesizarea inspectorilor OLAF.

În Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 7984 din 19.04.2018, la poziția 123 a tabelului preliminar al creanțelor pe care diferite persoane juridice şi persoane fizice le au față de societatea Tel Drum SA, apare Libra Internet Bank, cu o creanță în valoare de 1.358.847,64 lei. Despre această creanță, administratorul judiciar a menționat în tabel: “este înscrisă sub condiția suspensivă a neachitării la scadență a creditului curent, dobânzilor şi comisioanelor de administrație curente de către împrumutatul Gransiloz SRL față de creditorul Libra Internet Bank”.

Citește și: Letea, șacalii și veterinarii

Cu alte cuvinte, firma fiului lui Liviu Dragnea s-a împrumutat la bancă, iar Tel Drum SA a garantat împrumutul. Cum Gransiloz SRL nu a achitat împrumutul, banca s-a îndreptat către persoana juridică ce a garantat creditul acordat. Legătura dintre familia Drag-nea şi societatea Tel Drum este mai mult decât evidentă prin prisma acestei însemnări din tabelul de creanțe.

Pentru a întări această legătură, la poziția 73 din cadrul aceluiași tabel apare şi firma de porci a lui Valentin Dragnea: Ferma Salcia SA, cu o creanță față de Tel Drum în valoare de 3.938.579,55 lei. Față de pretențiile crescătoriei de porci, administratorul judiciar al Tel Drum a menționat în tabelul de creanțe: “creanța inițială, de 3.169.419,91 lei, stabilită pe plata facturilor emise şi neîncasate anterior datei de 5 martie 2015 a fost respinsă ca fiind prescrisă. Restul creanței, în valoare de 656.111,64 lei, a fost înscrisă sub condiția dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea mărfii”.

Ce o fi livrat firma lui Dragnea jr. către Tel Drum SA? Carcase de porci sau alte produse din carnea suinelor crescute în ferma din Salcia? În orice caz, cantitatea trimisă către Tel Drum a fost imensă, ținând cont de valoarea totală inițială a facturilor emise: 3.169.419,91 lei.

Dosare de negăsit

Ar mai fi ceva de menționat în legătură cu asociația Danubiana 2010 care își desfășura activitatea în același sediu pe care Tel Drum îl avea în localitatea teleormăneană Lița. Referitor la încredințarea directă a celor cinci fonduri de vânătoare către AJVPS Turris, există două dosare: unul civil, demarat de Asociația Județeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Teleorman, care a contestat încredințarea directă, şi unul penal privind falsurile din declarațiile care au precedat încredințarea celor cinci fonduri de vânătoare.

Dosarul civil a fost suspendat de instanțele din Teleorman, din cauza existenței cauzei penale.

Dosarul penal a fost deschis în anul 2011 de Inspectoratul Județean de Poliţie Teleorman, care a constatat că există suficiente elemente care s-ar încadra în comiterea unor infracțiuni de fals cu privire la acele fonduri de vânătoare date asociației constituite de prietenii lui Liviu Dragnea. Dosarul penal a ajuns ulterior la DNA, care în 2013 l-a retrimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, iar procurorii din Alexandria l-au trimis în 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Pentru a afla ce s-a mai întâmplat cu cele două dosare, atât cel civil, cât şi cel penal, am căutat pe site-ul Judecătoriei Turnu Măgurele, cât şi pe site-ul Tribunalului Teleorman. Menționăm că nu există nicio informație despre dosarele respective pe site-urile celor două instanțe şi nici pe cel al Judecătoriei Alexandria. Să înțelegem că dosarul penal a fost clasat? În regulă, dar ce s-a întâmplat cu cel civil, cu contestarea încredințării directe formulate de AJVPS Teleorman? Pentru că nu există nicio mențiune referitor la retragerea acțiunii.

GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

opinia zilei

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat fix ieri și de construit autostrăzi! Ce valoare au aceste cuvinte în...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că vrea candidați "respectabili" la europarlamentare, din partea formației pe care o conduce. Ei, da, iată-l punând piciorul în prag, cu tărie, pentru infrastructură și alegerile...

topul de azi

În „căruceru” lui Livache Pop. Cine este Aida Căruceru, deputata PSD care a distribuit pe Facebook o poză în care susține, în mod fals,...

Depulata, scuzați, deputata PSD Aida Căruceru, fidelă lui Liviu Dragnea, a distribuit pe Facebook o poză în care Klaus Iohannis apare alături de mai...

Marian Dragomir, făcut foc pe șefii de la București! Primarul din Brăila, către conducerea PSD: ”Mai terminați odată cu Legile Justiției!”

Primarul PSD al Brăilei, Marian Dragomir, a îndemnat conducerea centrală de la București să abandoneze subiectul Legilor Justiției, pentru că nu face bine partidului. Dragomir...

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează...

Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, a demisionat. Iacob fusese, ieri, sancționat disciplinar cu “avertisment” de ÎCCJ, dând astfel dreptate Inspecției Judiciare

Marius Iacob, procurorul-șef adjunct al DNA, a demisionat din funcție. Decizia acestuia vine după ce luni, 19 martie, ÎCCJ a dat dreptate Inspecției Judiciare...

Pădurile din Vrancea, în pericol: se taie mii de hectare, iar de plantare se ocupă „mama natură”

Pădurile din Vrancea, în pericol! Deși din județ au dispărut însumat, fie prin tăiere la ras, fie prin exploatarea obișnuită, peste 5.000 de hectare...

știri
SUD-EST

du-te la categorie

Promisiuni și vise pe ruinele cazinoului din Constanța. Clădirea nu a fost distrusă de războaie sau de...

În lumea civilizată, în orașele cu ieșire la mare, faleza este un loc minunat, o poveste frumoasă. La noi, la Constanța, faleza este o tristețe, sporită de impozanta clădire a cazinoului. Simbolul orașului a ajuns o ruină. În perioada dintre cele două războaie, cazinoul din Constanța era cel mai chic loc de la Marea Neagră. Baluri, spectacole, viață, aristocrați, jocuri de noroc, oameni bogați, un simbol al unei lumi demult dispărute. A fost la un pas să dispară din cauza conflictelor, dar a fost refăcut. Astăzi, cazinoul arată ca...

George Scupra, primarul orașului Ovidiu din Constanța, prezentat la summitul Partidului Popular European ca...

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a fost dat exemplu în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, la summitul Partidului Popular European. La acest eveniment, George Scupra a reprezentat regiunea de sud-est a României, scrie ziarul constănțean CONSTANȚA 100%. Citește și: Compania de Apă Buzău: o schimbare cu aceeași putoare....

Compania de Apă Buzău, o schimbare cu aceeași putoare. După ce l-a lăsat pe...

Compania de Apă Buzău a anunțat zilele acestea majorarea tarifului pentru metrul cub de apă livrat la robinete. Managerul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, susține că majorările vor fi aplicate prin impunerea unui plan tarifar, odată cu implementarea unui nou proiect cu fonduri europene. Citește și: După ce zilele trecute...

Podul lui Tudose a pornit să treacă Dunărea. Bine ar fi să nu se...

Lucrările la Podul lui Tudose, cel mai mare pod din România, au fost demarate. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de fostul prim-ministru Mihai Tudose. Acesta prezintă o fotografie realizată cu ajutorul unei drone. Ministerul Transporturilor a emis în 19 decembrie autorizația de începere a lucrărilor de construire la...

Buzău. Adela Petre, creatoarea de artă populară distinsă de UNESCO cu titlul de „Tezaur...

Doliu în lumea artiștilor populari. Creatoarea Adela Petre, care a fost distinsă cu titlul de „Tezaur Uman Viu” a murit. Avea 89 de ani și era recunoscută în întreaga lume pentru modul în care promova cultura, portul și vorba românească.  Citește și: Literatura buzoiană și ariditatea ei sau despre cum...

După ce a câștigat contractul pentru lucrările de proiectare și construire ale noului pod...

Scriam odată că, cel mai probabil, podul de 500 de milioane de euro de la Brăila, care ar urma să devină cea mai scumpă investiție a României din ultimii 27 de ani, nu o să se facă niciodată. Sau nu în timpul vieții noastre. Și nu spuneam asta, așa...

„Pe aici nu se trece”, în varianta PSD Buzău. Cortul Pro România pentru strângerea...

Cortul Pro România, amplasat în Piața Dorobanți din municipiul Buzău, unde se strâng semnături pentru alegerile europarlamentare, a fost vandalizat în acest weekend. Reprezentanții partidului au anunțat Poliția, care a demarat o serie de cercetări. Citește și: Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a vrut...
miercuri, 20 martie, 2019
Vremurile sunt cum sunt, dar să vedem cum stăm cu vremea
Buzău
cer senin
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
48 %
0.9kmh
0 %
mie
12 °
joi
13 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
20 °

weekend

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul...

redacția express sud-est

CONSTANTIN LUPU
Pentru a schimba lumea, trebuie să te schimbi în primul rând pe tine. Abia apoi poți să cutezi la așa ceva.
COSMIN NEACȘU
Dacă dorim să continuăm a trăi aici, acasă, este nevoie de o schimbare de atitudine.
LUMINIȚA CÂMPEAN
Schimbarea este legea evoluției umane. De aceea, cei care rămân încremeniți în trecut sau prezent, sunt sigură că vor rata viitorul.
GEORGE LIXANDRU
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.
GHEORGHE ARGHIR
Să ai speranță, să îmbrățișezi o posibilitate după alta – cu siguranță asta îl caracterizează pe OM! E timpul să ieșim dintre dărâmăturile comunismului. E timpul să înfruntăm viața așa cum este ea!

la zi
EXPRESS

du-te la categorie

Constantin Mitulețu, noul șef al Autorității Electorale Permanente, propus de PSD, suspendă controalele la...

Noul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu, a decis suspendarea tuturor controalelor la partidele politice privind subvențiile primite de la bugetul statului în 2017 și 2018, invocând "nerespectarea prevederilor legale", a anunțat AEP. Constantin Mitulețu a fost numit în funcție la propunerea PSD, partid vizat de o anchetă...

CCR L-A „GRAȚIAT” PE DRAGNEA! Prin DECLARAREA protocoalelor secrete cu SRI ca fiind NECONSTITUȚIONALE,...

Decizie crucială luată ieri de Curtea Constituțională cu privire la protocoalele secrete încheiate între Parchetul general şi SRI: CCR consideră că protocoalele sunt neconstituționale! CCR deschide, practic, "Cutia Pandorei": dosare grele ar putea fi aruncate în aer, rămâne de văzut ce va conține motivarea Curții și ce va spune...

Augustin Lazăr a decis că dosarul Tel Drum rămâne la DNA. Miliția lui Dragnea,...

Procurorul General a decis miercuri că dosarul Tel Drum, inițiat de DNA urmează să fie instrumentat tot de procurorii anti-corupție, și nu de Secția specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), care ceruse să îi fie transferat. Procurorul Adina Florea a solicitat de patru ori DNA transmiterea dosarului Tel Drum, în care...

Aprozarele lui Dragnea Teleormăneanul sau despre cum să sifonezi zeci de milioane de euro...

Reînființarea sistemului de magazine de stat de tip Aprozar este noua obsesie a lui Liviu Dragnea. Inspirat de președintele turc Erdogan, Dragnea trebuie să recunoască totuși că ideea nu este nouă pe plaiurile mioritice. Aprozarele lui Dragnea. Mai țineți minte Economatele, magazinele sociale cu prețuri mici din Sectorul 5, ale...

Joaca de-a Parlamentul! Bătaie de joc pe bugetul românilor: PSD și ALDE au mimat...

Bugetul a trecut de Parlament nemodificat. Șeful statului a cerut să fie refăcute calculele, deoarece guvernul nu ar avea atât de mulți bani. Miercuri, parlamentarii au votat să-i trimită președintelui Klaus Iohannis legea sub aceeași formă. Bătaie de joc în Parlament. PSD și ALDE au mimat dezbaterile pe bugetul pe 2019....

Interlopul Nuțu Cămătaru a scăpat de pușcărie. A beneficiat de legea PSD-ALDE privind recursul...

Condamnat la sfârșitul anului 2017 la cinci ani și cinci luni de închisoare, Nuțu Cămătaru a fost deja eliberat. Interlopul a beneficiat de legea recursului compensatoriu, susținută de ministrul Tudorel Toader și votată în Parlament de PSD-ALDE-UDMR. Interlopul Nuțu Cămătaru nici măcar nu s-a chinuit să-și găsească avocat. A avut...

reportajul zilei

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul...

Telefon:

+40 755 977 819

E-mail:

georgelixandru@live.com

miercuri, 20 martie, 2019

© EXPRESS SUD-EST. Toate drepturile rezervate