sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
2.6 C
Buzău
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
2.6 C
Buzău
Ești aici Ești aici EXPRESS SUD-EST THE GODFATHER. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre imperiul Tel Drum ori despre cum crește,...

THE GODFATHER. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre imperiul Tel Drum ori despre cum crește, sub nasul „statului paralel”, telemormanul de bani al famigliei Dragnea

SPECIAL

Petre Emanoil Neagu: NU există cale de întoarcere. Trebuie să câștigăm un nou mandat, pentru că anul viitor va fi un an de foc...

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vorbește, într-un amplu interviu acordat EXPRESS SUD-EST, despre activitatea sa în cadrul...

Claudiu Voicu, trompeta cu jeg de Mocanu, vrea să fericească pe veci orașul Pătârlagele, să-l ducă la loc cu verdeață. Ori despre un altfel...

Desigur, știrea poate părea a fi una falsă, ticluită în laboratoarele perfidului PSD/Pro România, ca să bage spaima sau...

Stelian Ion de la USR, fratele de cruce penală al lui Radu Mazăre. Ce legătură există între candidatul USR la Primăria Constanța și fostul...

O serie de dezvăluiri incendiare prezintă culisele politicii românești. Un episod incredibil se petrece la Constanța unde USR-istul Stelian...
George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Săptămâna trecută, magistrații Înaltei Curți de Casație şi Justiție au menținut sechestrul instituit pe averea lui Liviu Dragnea, în dosarul în care societatea Tel Drum SA este anchetată în legătură cu fraudarea a peste 20 milioane euro, proveniți din fondurile europene.

Dosarul penal a fost deschis la solicitarea Oficiului european de Luptă Antifraudă (OLAF), care susține în adresa trimisă la sfârșitul lunii septembrie 2016 către Direcția Națională Anticorupție, referitor la două proiecte derulate de Tel Drum SA – drumul județean 701 (de la limita cu județul Dâmbovița, pe direcția Gratia-Poieni-Siliștea-Scurtu Mare-Slăvești-Ciolănești-Zâmbreasca-Dobrotești) şi drumul județean 506 (Cervenia-Vitănești-Băbăița), că a găsit dovezi care sugerează coliziunea dintre beneficiarul fondurilor, funcționari publici şi contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurilor de achiziție.

Unele dintre aceste documente au fost folosite la susținerea cererii depuse de beneficiar la Autoritatea de Management şi au dus la plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE, bani pe care țara noastră a fost nevoită să îi returneze către Comisia de la Bruxelles.

Citește și: În Primăria Focșani se trăiește „periculos”! Angajații primesc un spor de 10% de condiții vătămătoare, la care se adaugă și altele care pot suplimenta veniturile cu până la 50%

Maria Văsîi, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat la sediul Înaltei Curți: „Zilele acestea am primit un răspuns oficial de la OLAF, care spune că niciodată nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toată argumentația procurorilor este una lipsită de fundament, de vreme ce OLAF ne confirmă în scris că niciodată domnul Dragnea nu a fost investigat şi ca atare nu au fost depistate fraude în legătură cu activitatea dumnealui. Rapoartele OLAF au prezentat o investigație legată de lucrările de reabilitare la două drumuri județene din Teleorman. În acea investigație subiect erau alte persoane şi nu domnul Dragnea. Nu avem niciun reproș care să îl privească pe domnul Dragnea”.

Argumentele Mariei Văsîi nu au fost suficiente pentru judecătorii ÎCCJ, care au menținut sechestrul. Motivele pentru care ei au dat această sentință vor fi redactate ulterior.

Probabil că ele nu se vor referi şi la legăturile pe care familia liderului PSD le are cu Tel Drum. Iar printre acestea nu se numără prietenia care îl leagă pe Liviu Dragnea de administratorul firmei Tel Drum, ci relațiile de afaceri pe care Valentin Ștefan Dragnea, fiul șefului PSD, le-a avut şi poate le mai are cu societatea respectivă.

Acționar majoritar în cinci societăți, cu profit net considerabil

Dragnea jr. nu este străin de societatea ale cărei contracte cu statul, pe bani europeni, au fost verificate de către inspectorii OLAF. Valentin Dragnea este acționarul majoritar în cinci societăți comerciale: Ferma Salcia SA (fosta Romcip SA), Nutrelo Group SA (fosta Zooveg 2010), Gransiloz SRL, S&P Investment Management SRL şi Bucharest Residence SRL (înființată în 2018).

El a mai deținut şi Briza Dunării Events SRL din Alexandria, societate pe care a cedat-o lui Mădălin Ioniță, fostul șofer al lui Liviu Drag-nea, pe vremea când actualul șef al PSD era prefect al județului Teleorman, între anii 1996-2000. Ioniță a preluat firma şi a reușit să obțină de la Consiliul Local Turnu Măgurele un teren în suprafață de 700 mp, pe malul Dunării, pentru extinderea afacerii inițiată de fiul lui Dragnea.

Dintre cele cinci firme în care este acționar majoritar fiul lui Liviu Dragnea, liderul PSD, două au sediul în aceeași localitate: comuna Lița din județul Teleorman. Tot în Lița se află un sediu al societății Tel Drum SA, sediu în care în anul 2010 a funcționat şi asociația proprietarilor de terenuri Danubius 2010, care a încredințat direct cinci fonduri de vânătoare aferente terenurilor agricole aflate în proprietate, către Asociația Vânătorilor Turris (același nume ca hotelul deținut de Liviu Dragnea în Turnu Măgurele), asociație de care nu ar fi deloc străin președintele de atunci al Consiliului Județean Teleorman, actual șef al PSD.

Citește și: BOMBA DIMINEȚII! PENALII DIN PSD-ALDE VOR SĂ DEA AZI O NOUĂ OUG PE LEGILE JUSTIȚIEI

Astfel, comuna Lița a devenit una dintre localitățile cele mai prospere din județul Teleorman, din punct de vedere al derulării afacerilor. Pentru că afacerile lui Valentin Dragnea nu merg, ci duduie de-a dreptul. Cifra totală de afaceri a celor trei firme pe care juniorul Dragnea le are în localitatea Lița se ridica la un moment dat la 20 de milioane de euro. Dacă analizăm rezultatul financiar numai al unei singure firme, vă puteți da seama de dimensiunea imperiului teleormănean al familiei Dragnea.

Astfel, societatea Nutrelo Group SA, care a devenit asociat şi la Bucharest Residence SRL, a declarat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 17.818.377 lei şi un profit net de 5.036.836 lei. Obiectul de activitate al societății este cultivarea cerealelor (exclusiv orez).

Gransiloz SRL, o altă societate deținută de fiul lui Liviu Dragnea, a plătit, în decembrie 2017, pentru cei trei asociați, dintre care cel majoritar este Valentin Ștefan, dividende în valoare de 6,9 milioane lei, cu mențiunea că sumele au fost plătite pentru anii 2015 şi 2016.

Legăturile lui Valentin Dragnea cu firma Tel Drum

Două dintre cele cinci societăți ale lui Valentin Dragnea au avut şi poate mai au legături directe cu controversata firmă Tel Drum din dosarul penal instrumentat la sesizarea inspectorilor OLAF.

În Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 7984 din 19.04.2018, la poziția 123 a tabelului preliminar al creanțelor pe care diferite persoane juridice şi persoane fizice le au față de societatea Tel Drum SA, apare Libra Internet Bank, cu o creanță în valoare de 1.358.847,64 lei. Despre această creanță, administratorul judiciar a menționat în tabel: „este înscrisă sub condiția suspensivă a neachitării la scadență a creditului curent, dobânzilor şi comisioanelor de administrație curente de către împrumutatul Gransiloz SRL față de creditorul Libra Internet Bank”.

Citește și: Letea, șacalii și veterinarii

Cu alte cuvinte, firma fiului lui Liviu Dragnea s-a împrumutat la bancă, iar Tel Drum SA a garantat împrumutul. Cum Gransiloz SRL nu a achitat împrumutul, banca s-a îndreptat către persoana juridică ce a garantat creditul acordat. Legătura dintre familia Drag-nea şi societatea Tel Drum este mai mult decât evidentă prin prisma acestei însemnări din tabelul de creanțe.

Pentru a întări această legătură, la poziția 73 din cadrul aceluiași tabel apare şi firma de porci a lui Valentin Dragnea: Ferma Salcia SA, cu o creanță față de Tel Drum în valoare de 3.938.579,55 lei. Față de pretențiile crescătoriei de porci, administratorul judiciar al Tel Drum a menționat în tabelul de creanțe: „creanța inițială, de 3.169.419,91 lei, stabilită pe plata facturilor emise şi neîncasate anterior datei de 5 martie 2015 a fost respinsă ca fiind prescrisă. Restul creanței, în valoare de 656.111,64 lei, a fost înscrisă sub condiția dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea mărfii”.

Ce o fi livrat firma lui Dragnea jr. către Tel Drum SA? Carcase de porci sau alte produse din carnea suinelor crescute în ferma din Salcia? În orice caz, cantitatea trimisă către Tel Drum a fost imensă, ținând cont de valoarea totală inițială a facturilor emise: 3.169.419,91 lei.

Dosare de negăsit

Ar mai fi ceva de menționat în legătură cu asociația Danubiana 2010 care își desfășura activitatea în același sediu pe care Tel Drum îl avea în localitatea teleormăneană Lița. Referitor la încredințarea directă a celor cinci fonduri de vânătoare către AJVPS Turris, există două dosare: unul civil, demarat de Asociația Județeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Teleorman, care a contestat încredințarea directă, şi unul penal privind falsurile din declarațiile care au precedat încredințarea celor cinci fonduri de vânătoare.

Dosarul civil a fost suspendat de instanțele din Teleorman, din cauza existenței cauzei penale.

Dosarul penal a fost deschis în anul 2011 de Inspectoratul Județean de Poliţie Teleorman, care a constatat că există suficiente elemente care s-ar încadra în comiterea unor infracțiuni de fals cu privire la acele fonduri de vânătoare date asociației constituite de prietenii lui Liviu Dragnea. Dosarul penal a ajuns ulterior la DNA, care în 2013 l-a retrimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, iar procurorii din Alexandria l-au trimis în 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Pentru a afla ce s-a mai întâmplat cu cele două dosare, atât cel civil, cât şi cel penal, am căutat pe site-ul Judecătoriei Turnu Măgurele, cât şi pe site-ul Tribunalului Teleorman. Menționăm că nu există nicio informație despre dosarele respective pe site-urile celor două instanțe şi nici pe cel al Judecătoriei Alexandria. Să înțelegem că dosarul penal a fost clasat? În regulă, dar ce s-a întâmplat cu cel civil, cu contestarea încredințării directe formulate de AJVPS Teleorman? Pentru că nu există nicio mențiune referitor la retragerea acțiunii.

Statistici Covid-19

Country/Region
Confirmed cases
Deaths
Recovered
Active cases
USA
13,580,007
272,093
8,021,515
5,286,399
India
9,390,791
136,705
8,799,249
454,837
Brazil
6,238,350
171,998
5,536,524
529,828
Russia
2,242,633
39,068
1,739,470
464,095
France
2,208,699
52,127
161,137
1,995,435
Spain
1,646,192
44,668
0
1,601,524
UK
1,605,172
58,030
0
1,547,142
Italy
1,564,532
54,363
720,861
789,308
Argentina
1,407,277
38,216
1,235,257
133,804
Colombia
1,290,510
36,214
1,189,499
64,797
Mexico
1,090,675
104,873
803,581
182,221
Germany
1,041,970
16,377
711,000
314,593
Poland
973,593
16,746
538,273
418,574
Peru
958,324
35,839
888,815
33,670
Iran
935,799
47,486
648,831
239,482
South Africa
785,139
21,439
723,347
40,353
Ukraine
709,701
12,093
335,135
362,473
Turkey
578,347
13,373
396,227
168,747
Belgium
570,829
16,339
37,238
517,252
Chile
548,941
15,322
523,792
9,827
Iraq
548,821
12,200
478,537
58,084
Indonesia
527,999
16,646
441,983
69,370
Czechia
517,692
8,024
437,365
72,303
Netherlands
513,325
9,326
0
503,999
Romania
465,982
11,045
335,764
119,173
Bangladesh
460,619
6,580
375,885
78,154
Philippines
427,797
8,333
388,062
31,402
Pakistan
392,356
7,942
337,553
46,861
Canada
362,369
11,960
289,193
61,216
Saudi Arabia
356,911
5,870
346,023
5,018
Morocco
349,688
5,739
298,574
45,375
Israel
334,626
2,845
321,857
9,924
Switzerland
318,290
4,621
222,100
91,569
Portugal
290,706
4,363
206,275
80,068
Austria
275,661
3,018
210,697
61,946
Sweden
243,129
6,681
0
236,448
Nepal
230,723
1,454
211,186
18,083
Jordan
210,709
2,626
142,710
65,373
Hungary
204,708
4,516
54,021
146,171
Ecuador
190,909
13,371
164,009
13,529
UAE
166,502
569
153,449
12,484
Serbia
163,035
1,484
31,536
130,015
Panama
161,744
3,030
142,046
16,668
Bolivia
144,494
8,943
121,050
14,501
Dominican Republic
142,653
2,328
114,317
26,008
Kuwait
142,195
875
135,889
5,431
Japan
142,068
2,074
120,259
19,735
Bulgaria
139,955
3,680
46,740
89,535
Qatar
138,477
237
135,651
2,589
Costa Rica
137,093
1,690
84,991
50,412
Armenia
133,594
2,121
106,479
24,994
Belarus
133,324
1,143
111,455
20,726
Kazakhstan
130,039
1,990
116,044
12,005
Georgia
127,942
1,195
106,328
20,419
Lebanon
125,678
991
74,950
49,737
Croatia
123,693
1,655
98,465
23,573
Oman
122,579
1,391
113,856
7,332
Guatemala
121,798
4,161
110,209
7,428
Egypt
114,832
6,608
102,390
5,834
Azerbaijan
114,025
1,323
71,691
41,011
Ethiopia
108,930
1,695
68,250
38,985
Honduras
107,134
2,899
47,576
56,659
Moldova
105,852
2,269
93,028
10,555
Slovakia
104,632
798
62,094
41,740
Greece
103,034
2,223
9,989
90,822
Venezuela
101,524
888
96,402
4,234
Tunisia
94,980
3,153
69,226
22,601
Myanmar
87,977
1,887
67,588
18,502
Bosnia
86,710
2,576
51,068
33,066
Bahrain
86,645
341
84,785
1,519
China
86,501
4,634
81,582
285
Kenya
82,605
1,445
54,399
26,761
Palestine
81,890
704
62,944
18,242
Libyan Arab Jamahiriya
81,273
1,153
52,299
27,821
Paraguay
80,436
1,720
56,991
21,725
Algeria
80,168
2,372
51,946
25,850
Denmark
78,354
823
61,461
16,070
Slovenia
74,257
1,336
52,814
20,107
Uzbekistan
72,582
608
69,859
2,115
Kyrgyzstan
71,971
1,262
63,407
7,302
Ireland
71,942
2,050
23,364
46,528
Nigeria
67,220
1,171
62,686
3,363
Malaysia
63,176
354
51,314
11,508
Macedonia
59,701
1,658
36,825
21,218
Lithuania
58,212
482
14,056
43,674
Singapore
58,205
29
58,119
57
Ghana
51,379
323
50,298
758
Afghanistan
45,966
1,752
36,709
7,505
El Salvador
38,405
1,107
35,078
2,220
Albania
36,790
787
18,152
17,851
Norway
35,346
328
20,956
14,062
Montenegro
34,454
481
22,796
11,177
Luxembourg
33,974
306
24,073
9,595
S. Korea
33,375
522
27,349
5,504
Australia
27,885
907
25,585
1,393
Finland
24,307
393
16,800
7,114
Cameroon
24,117
437
22,177
1,503
Sri Lanka
22,988
107
16,656
6,225
Côte d'Ivoire
21,261
131
20,912
218
Uganda
19,944
201
8,944
10,799
Zambia
17,589
357
16,925
307
Madagascar
17,341
251
16,657
433
Sudan
16,864
1,215
9,964
5,685
Latvia
16,561
193
1,719
14,649
Senegal
16,027
332
15,582
113
Mozambique
15,586
129
13,677
1,780
Angola
15,087
345
7,763
6,979
Namibia
14,285
150
13,412
723
French Polynesia
14,096
73
4,842
9,181
Guinea
13,039
76
11,982
981
Maldives
12,947
46
11,781
1,120
DRC
12,470
333
11,495
642
Tajikistan
12,118
86
11,518
514
Estonia
11,698
109
6,974
4,615
French Guiana
11,179
70
9,995
1,114
Jamaica
10,669
251
5,953
4,465
Cabo Verde
10,626
105
10,088
433
Botswana
10,258
31
7,717
2,510
Cyprus
9,983
48
2,057
7,878
Zimbabwe
9,714
275
8,470
969
Malta
9,609
132
7,418
2,059
Haiti
9,264
232
7,951
1,081
Gabon
9,191
59
9,037
95
Mauritania
8,458
172
7,665
621
Guadeloupe
8,344
149
2,242
5,953
Cuba
8,173
133
7,554
486
Réunion
7,940
40
6,660
1,240
Syrian Arab Republic
7,635
404
3,389
3,842
Bahamas
7,496
163
5,830
1,503
Andorra
6,610
76
5,710
824
Trinidad and Tobago
6,586
118
5,710
758
Swaziland
6,406
121
5,987
298
Hong Kong
6,124
108
5,328
688
Malawi
6,025
185
5,453
387
Rwanda
5,891
47
5,480
364
Nicaragua
5,784
160
4,225
1,399
Congo
5,774
94
4,988
692
Djibouti
5,676
61
5,577
38
Belize
5,587
141
3,056
2,390
Martinique
5,413
40
98
5,275
Iceland
5,371
26
5,152
193
Suriname
5,311
117
5,187
7
Guyana
5,310
149
4,272
889
Uruguay
5,303
74
4,107
1,122
Mayotte
5,181
49
2,964
2,168
Equatorial Guinea
5,153
85
5,009
59
Central African Republic
4,913
63
1,924
2,926
Aruba
4,808
45
4,648
115
Mali
4,567
149
3,091
1,327
Somalia
4,451
113
3,417
921
Thailand
3,966
60
3,798
108
Gambia
3,731
123
3,590
18
South Sudan
3,104
61
2,954
89
Benin
2,974
43
2,579
352
Togo
2,946
64
2,435
447
Burkina Faso
2,816
68
2,579
169
Guinea-Bissau
2,422
43
2,309
70
Sierra Leone
2,410
74
1,833
503
Yemen
2,160
615
1,498
47
Curaçao
2,157
3
1,114
1,040
Lesotho
2,109
44
1,278
787
New Zealand
2,050
25
1,956
69
Chad
1,663
101
1,499
63
Liberia
1,595
83
1,343
169
San Marino
1,586
45
1,285
256
Niger
1,484
70
1,205
209
Vietnam
1,341
35
1,179
127
Liechtenstein
1,253
15
1,024
214
Channel Islands
1,218
48
960
210
Sint Maarten
1,053
25
936
92
Gibraltar
1,009
5
920
84
Sao Tome and Principe
989
17
930
42
Mongolia
760
0
347
413
Turks and Caicos Islands
748
6
705
37
Diamond Princess
712
13
659
40
Saint Martin
690
12
598
80
Burundi
681
1
575
105
Taiwan
648
7
556
85
Papua New Guinea
645
7
588
50
Comoros
611
7
586
18
Monaco
603
3
532
68
Eritrea
577
0
498
79
Tanzania
509
21
183
305
Faroe Islands
502
0
498
4
Mauritius
501
10
443
48
Bhutan
395
0
372
23
Isle of Man
369
25
338
6
Cambodia
308
0
299
9
Barbados
270
7
249
14
Cayman Islands
269
2
249
18
Bermuda
247
9
211
27
Saint Lucia
246
2
109
135
Seychelles
173
0
162
11
Caribbean Netherlands
161
3
155
3
Brunei
150
3
145
2
Antigua and Barbuda
141
4
130
7
St. Barth
127
0
94
33
Saint Vincent and the Grenadines
85
0
79
6
Dominica
85
0
63
22
British Virgin Islands
71
1
70
0
Macao
46
0
46
0
Grenada
41
0
30
11
Lao People's Democratic Republic
39
0
24
15
Fiji
38
2
33
3
New Caledonia
32
0
32
0
Timor-Leste
30
0
30
0
Holy See (Vatican City State)
27
0
15
12
Saint Kitts and Nevis
22
0
19
3
Greenland
18
0
18
0
Solomon Islands
17
0
5
12
Saint Pierre Miquelon
16
0
12
4
Falkland Islands (Malvinas)
16
0
13
3
Montserrat
13
1
12
0
Western Sahara
10
1
8
1
MS Zaandam
9
2
0
7
Marshall Islands
4
0
1
3
Anguilla
4
0
3
1
Wallis and Futuna
3
0
1
2
Samoa
2
0
0
2
Vanuatu
1
0
0
1
Updated on 28 November 2020 23:37
- Advertisement -

DE ACELAȘI AUTOR

EDITORIAL

Pensiile speciale și vladțepeșistii poporului. Despre cum să dai pe la nasul prostimii cu un pic de damf de anticorupție și, astfel, să...

Nu trebuie să te fi uitat foarte atent la demisiile amalgamate din parlament pentru a sesiza șmechereala slinoasă cu care ștabii politici, fie ai PSD ori PNL, fie ai USR, vor să prostească un popor deja prostit. Vorbesc despre demisiile alea care, cică, i-ar lăsa pe ei - parlamentarii sulii - fără pensiile speciale. Toți poartă acum fesul unei...

TOPUL DE AZI