joi, 25 februarie, 2021
15.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST În Primăria Focșani se trăiește „periculos”! Angajații primesc un spor de 10%...

În Primăria Focșani se trăiește „periculos”! Angajații primesc un spor de 10% de condiții vătămătoare, la care se adaugă și altele care pot suplimenta veniturile cu până la 50%

În Primăria Focșani se trăiește „periculos”! Angajații primesc un spor de 10% de condiții vătămătoare, la care se adaugă și altele care pot suplimenta veniturile cu până la 50%

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Potrivit listei de funcții din Primăria Focșani, sunt şase tipuri de sporuri pe care le primesc funcţionarii. În plus, la acestea se adaugă venituri de 50% pentru cei care lucrează cu fonduri europene.

Cei peste 170 de angajaţi de la Primăria Focșani vin zilnic la muncă cu teama de a nu li se întâmpla ceva rău. Cel puţin aşa deducem din consultarea statului lunar de plată, care ne arată că funcţionarii, de la mic la mare, sunt beneficiarii unui spor consistent pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă. Ce-i drept, primarul municipiului, respectiv şeful lor direct, s-a dovedit destul de exigent cu angajaţii încă de la preluarea mandatului, dar nu aceasta este motivul care le aduce oamenilor din subordine un ban în plus în buzunare.

Primăria Focșani
Funcționarii din Primăria Focșani s-au umplut de sporuri

La armata de funcţionari s-a gândit legiuitorul, care a dat Legea 153, intrată în vigoare la 1 ianuarie, prin care sunt stabilite sporuri pentru condiţii de muncă în administraţia publică. Sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă are valoare de retribuire cuprinsă între 6,1% şi 10% din salariul de bază, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a patru factori de risc din cei prevăzuţi în lege.

Iar legea enumeră care sunt cei mai importanţi factori de risc, şi anume: “existenţa factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a acestora faţă de organism; intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi, existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau accidentare”.

Citește și: BOMBA DIMINEȚII! PENALII DIN PSD-ALDE VOR SĂ DEA AZI O NOUĂ OUG PE LEGILE JUSTIȚIEI

Este o descriere destul de ambiguă, din care trebuie să tragem neapărat concluzia că este riscant să fii funcţionar public. În Primăria Focșani toţi funcţionarii, fie că sunt directori sau şefi de servicii, până la şofer, primesc un spor de 10% de condiţii vătămătoare.

Citește și: Prima reabilitare termică a unui bloc din sud-estul României, cu bani europeni, anchetată de DNA Galați

Concert, un director executiv îşi mai adaugă la salariul de bază de 12.160 încă 940 de lei spor de condiţii vătămătoare, iar un şef de serviciu care primeşte un salariu de 10.450 de lei/lună, încasează de la instituţie şi un spor de 1.045 de lei. Cel mai mic spor îl încasează şoferul, 271 de lei pe lună, pentru un salariu de bază de 3.785 de lei. Sumele nu sunt însă deloc de neglijat, având în vedere că anul trecut salariile personalului din administraţia locală au crescut de mai multe ori.

Citește și: Cumpăna, comuna cu o stradă care poartă nume de baron PSD

Dacă eşti şef de serviciu în Primăria Focșani, cu atribuţii financiare, mai primeşti un alt spor, de 1.045 de lei/lună, reprezentând spor control financiar-preventiv, conform aceleaşi legi. Din fericire pentru bugetul local, de acest spor beneficiază un număr redus de funcţionari, adică doar 5.

Alte sporuri pe care le încasează unii dintre cei care lucrează la Primăria Focșani sunt pentru funcţionarii care fac parte din comisiile de concurs, în valoare de 10% din salariul de bază şi pentru membrii comisiilor de evaluare a managementului din instituţiile de cultură, spor care a avut o valoare cuprinsă între 1.710 lei şi 5.130 de lei pentru un număr de opt funcţionari. Şi membrii comisiei de disciplină au avut parte de o indemnizaţie, ce-i  drept mult mai mică, doar 1% din salariul de bază. (Sursa: adevarul.ro)

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -