Cumpăna, comuna cu o stradă care poartă nume de baron PSD

Cumpăna

Din anul 2009, o stradă din localitatea Cumpăna, județul Constanța,  poartă numele lui Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, iar cei care locuiesc aici tot mai speră că, purtând numele unuia dintre cei mai bogați români, strada va fi, într-un sfârşit, asfaltată.

În anul 2009, Consiliul Local al comunei constănțene Cumpăna a decis ca numele unei străzi din localitate să poarte numele lui Felix Stroe, cel mai puternic om din judeţul Constanța, preşedintele organizației județene a PSD şi director al Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) din Constanţa.

Felix Stroe, baronul PSD de Constanța

De asemenea, Felix Stroe a fost declarat şi cetăţean de onoare al aceleiaşi comune. La baza hotărârii a stat „susţinerea dezvoltării localităţii cu reţeaua de canalizare şi apă pe unele străzi din comună”, zice viceprimarul Cumpenei, Florin Neagu. 

De altfel, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, este şefa organizaţiei judeţene a femeilor PSD, în timp ce Felix Stroe este preşedintele PSD Constanţa, luându-i locul lui Nicuşor Constantinescu.

„De ce n-a făcut autostrăzile alea despre care se tot spune, dacă a fost ministrul transporturilor?”

După 8 ani, strada Felix Stroe din Cumpăna, pe care sunt construite 7 case, este tot din pământ, plină de denivelări şi gropi. Când este secetă oamenii sunt una cu praful, iar când plouă noroiul te împachetează hulpav într-un bulgăre care nu te mai lasă să te dezlipești de „asfaltul” de pământ al străzii.

Strada lui Felix

Adrian S. şi-a cumpărat una din cele 7 case de pe strada Felix Stroe în urmă cu două luni. „Am auzit că a fost ministrul Transporturilor și că e ceva pe la Apă, la Constanța. Nu ştiu exact cine e Felix Stroe. Nouă ne-au zis că se va asfalta strada asta în curând. Când a plouat soţia mea a rămas blocată cu maşina. Am apelat la un tractor pentru a o scoate”, ne spune proaspătul riveran al străzii cu nume de fost și, poate, viitor ministru.

Citește și: Mirela Furtună, liderul PSD al Regiunii de Sud-Est, și-a văzut visul cu… lovelele lui Teodorescu, baronul Deltei. Este deputat, are un copil din flori și zeci de mii de euro în conturi

Vlad P. este pensionar şi s-a mutat în Cumpăna în urmă cu 19 ani. L-am întâlnit păscând cinci capre pe strada Felix Stroe. „Asta nu este stradă, asta este o uliţă. Dacă a fost ministru, trebuiau să-i dea o stradă mai mare, nu una cu 3 case. Eu n-am auzit de el până ieri. De ce n-a făcut autostrăzile alea despre care se tot spune, dacă a fost ministrul transporturilor”, zice cu năduf pensionarul.

„Stroe, acesta, de la ce partid este, domnule? Aaa … PSD. Atunci e de-al meu”

Tot de la el aflăm că iarna, cei care stau pe strada Felix Stroe trebuie să pună singuri mâna pe lopată pentru a-şi face potecă până la şosea, deoarece administraţia locală ajunge mai greu cu utilajele de deszăpezire pe aceste străzi neasfaltate de la marginea localităţii. O singură nelămurire are Vlad: „Stroe, acesta, de la ce partid este, domnule? Aaa … PSD. Atunci e de-al meu”.

Citește și: Confesiunile unui politician român de dreapta către alegătorii săi. De vorbă cu senatorul Dorin Bădulescu, partea a doua

Viceprimarul Florin Neagu se laudă că anul viitor strada Felix Stroe va fi asfaltată fiind prinsă într-un proiect amplu de asfaltare al străzilor din comună. Până atunci, cei care stau aici se vor mulțumi cu ideea că locuiesc pe o stradă care poartă numele unuia dintre greii PSD Constanța.

Topul 300 Capital și reţeaua R 368047

Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BP Hașdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoție. Este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 20-22 de milioane de euro, avere care l-a propulsat pe locul 297 în Top 300 Capital al celor mai bogați români. Fostul ofițer de marină militară a intrat în afaceri imediat după 1989, iar în prezent este, probabil, cel mai puternic om din Constanţa.

Citește și: Cum s-a făcut frate buzoianul cu riojanul

Conform Adeverinței nr. 1944/ 06.06.3013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securității au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Hașdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului școlar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ Dan. A fost abandonat de reţea la data de 06.03.1973.

0 Comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register