Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, cu bujiile arse de procurori, dar salvat de noile prevederi ale Codului Penal

0

Trimis în judecată într-un proces care n-are legătură cu fotbalul, Adrian Petre, unul dintre penalii care au pus umărul la realegerea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al FRF, prin numărul mare de voturi deținut de Buzău, a scăpat fără condamnare. Dar nu pentru că fapta n-ar fi existat, ci pentru că a beneficiat de prevederile relaxate ale Noului Cod Penal.

Adrian Petre este bun la toate. Nu se pricepe doar la fotbal (președinte al AJF Buzău), este tare și în politică și în alte alea. Astfel, Petre nu ocupă numai funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, ci vinde și bujii, în calitate de reprezentant al societății comerciale Sinterom Cluj (de altfel, în Buzău există o industrie auto bine pusă pe picioare; secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, a făcut bani cu o vulcanizare, plasată la intrarea în oraș).

Așadar, Adrian Petre, omul nostru care se pricepe la toate, președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău (AJF) și vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău, a scăpat de condamnare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată, după ce a achitat prejudiciul creat societății comerciale Sinterom Cluj, iar procesul penal a încetat prin împăcarea părților.

Alți doi au primit condamnări

Adrian Petre a beneficiat de legea penală mai favorabilă, respectiv Noul Cod Penal, care prevede posibilitatea amintită, în cazul infracțiunilor de înșelăciune.

Citește și: Noi amănunte despre călugărul pervers de la Școala nr. 39 “Nicolae Tonitza” din Constanța

În schimb, celelalte două persoane care au fost judecate în același dosar au fost condamnate la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, respectiv la un an și 10 luni, de un complet al Judecătoriei Târgu Jiu, care i-a obligat, suplimentar, la plata sumei de 168.008,72 lei către amintita societate comercială din Cluj, lider național în producția de bujii.

Motivarea hotărârii judecătorești

„Instanța constată că potrivit criteriului aprecierii globale conform Deciziei nr.265/6 mai 2014, pronunțată de Curtea Constituțională a României și a art. 5 Cod Penal, că legea penală mai favorabilă aplicată în privința infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată prevăzute și pedepsite de art. 48 al. 1, raportat la art. 244 al.1 Cod Penal comise de către inculpatul Petre Adrian-Robert, este Noul Cod Penal. În baza art. 396 din 1,-6 Cod procedură penală raportat la art. 16 lit. g Cod procedură penală și art. 159 Cod penal cu referire la art.48 al. 1, raportat la art.244 al. 1 Cod Penal dispune încetarea procesului penal împotriva inculpatului Petre Adrian-Robert, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prevăzută și pedepsită de art. 48 al. 1, raportat la art. 244 al. 1 Cod Penal, ca urmare a împăcării părților”.

Citește și: SONDAJ IMAS. PSD gâfâie umăr la umăr cu PNL

Decizia instanței certifică săvârșirea infracțiunii pentru care Adrian Petre a fost trimis în judecată, dar constată că, urmare a achitării prejudiciului către Sinterom, buzoianul Petre a beneficiat de înlăturarea răspunderii penale prin împăcarea părților.

Luat la întrebări și de ANI

Și ANI a bătut la ușa lui Adrian Petre, bănuit de incompatibilitate. Atunci, oficialul s-a apărat: „Nu iau bani, ca observator la Liga a II-a. Am avut două dosare, dar ANI le-a soluționat în favoarea mea. Funcția de vicepreședinte al CJ, pe care o dețin, este incompatibilă cu anumite activități. Dar eu, ca președinte al AJF Buzău, primesc o indemnizație, nu am contract de muncă cu FRF. În ceea ce privește AJF, aceasta este o asociație. Rolul de observator la Liga a II-a îl fac benevol. Doar drumul mi se decontează”.

Petrică, sifonaru’

Despre Petrică, șef și la AJF Buzău, se vorbește că ar percepe o taxă de 500 de lei pentru fiecare ședință a instituției. Cum într-o lună sunt patru astfel de ședințe, în total rezultă 2.000 de lei pe lună. Acesta ar fi fost un mod de a „sifona” banii, spun gurile rele care îi cunosc bine metodele. Respectivele ședințe nu au fost însă ținute cu strictețe. Cât despre avere, AICI, aveți și declarația de venituri a lui Petre, de pe site-ul CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here