miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

Proprietarii ansamblului rezidențial Pomicola din Focșani cer autorităților să-i protejeze de hoţi

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Proprietarii ansamblului rezidențial Pomicola din Focșani cer autorităților să-i protejeze de hoţi

Proprietarii ansamblului rezidențial Pomicola din Focșani cer autorităților să-i protejeze de hoţi

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Proprietarii ansamblului rezidențial Pomicola din Focșani au făcut un memoriu către primăria şi poliția din localitate pentru a-i proteja, după ce, într-o singură noapte, mai multe locuințe din zonă au fost călcate de hoți în timp ce locatarii dormeau în casele lor. 

„Noi, proprietarii din ansamblul rezidențial Pomicola din Focșani, vă aducem la cunoștință faptul că în cartierul nostru operează nestingherită o grupare infracțională care are ca obiectiv intrarea prin efracție in timpul nopții şi sustragerea de bunuri şi valori din locuințe. Modul de operare al acestei grupări este deosebit de periculos. Aceștia pătrund în locuințe noaptea, în timp ce proprietarii dorm în propriile case, existând un real pericol ca, în cazul în care sunt surprinși, faptele să degenereze în unele mult mai grave. Astfel, doar în data de 6.10.2018 au fost săvârșite șapte spargeri sau tentative de spargere”, se arată într-o scrisoare semnată de peste 65 de locatari din zonă şi trimisă autorităților. 

Citește și: ArcelorMittal din Galați dat pe mâna Grupulului britanic Liberty. Dacă Bruxellesul aprobă tranzacția

Proprietarii sunt de părere că lipsa unui sistem de iluminat public în zonă îi încurajează pe infractori să intre în casele lor şi de aceea cer primăriei Focșani să ia măsuri pentru instalarea unui unui sistem de supraveghere şi monitorizare video a spațiilor publice în cartier. De asemenea, aceștia fac apel către poliția Municipiului Focșani pentru supravegherea permanentă a zonei prin patrularea cu echipaje de poliție. 

Citește și: Viața într-o sacoșă. Povestea tristă a unei femei pentru care bunurile personale se numără simplu: trei copii, două prosoape, o pijama, o fustă şi cinci bluze

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Vrancea a confirmat infracțiunile în zonă şi a decis suplimentarea echipajelor de patrulare. 

„În noaptea de 6 spre 7 octombrie, în zona rezidențială Pomicola din Focșani, aflată în curs de dezvoltare, au fost înregistrate două infracțiuni de furt calificat şi patru de tentativă la furt calificat din locuință, fiind sustrase sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.700 de lei. La nivelul Poliției municipiului Focșani, imediat după comiterea faptelor au fost dispuse măsuri suplimentare de acoperire a zonei cu patrule de poliție pe linie de siguranță şi ordine publică, atât în zona Pomicola din Focșani, cât şi în celelalte zone aflate în curs de dezvoltare imobiliară de la periferia municipiului Focșani”, precizează, într-un comunicat, IPJ Vrancea. 

Potrivit IPJ Vrancea, niciuna din casele care au fost vizate de hoți nu aveau montate sisteme de supraveghere sau sisteme de alarmă. 

În prezent, polițiștii efectuează cercetări şi alte activități specifice în vederea identificării autorilor, tragerii la răspundere penală a acestora şi recuperării prejudiciului creat şi îi sfătuiesc pe cetățenii care se confruntă cu situații de acest tip să apeleze numărul unic de urgenţă 112. 

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...