duminică, 28 februarie, 2021
8.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Vă mai miră ceva? Dragnea și-a cumpărat diplome de studii false! Dosarul...

Vă mai miră ceva? Dragnea și-a cumpărat diplome de studii false! Dosarul stă în sertarele PROCURORILOR DNA din 2009

Vă mai miră ceva? Dragnea și-a cumpărat diplome de studii false! Dosarul stă în sertarele PROCURORILOR DNA din 2009

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat că şi-ar fi cumpărat diplome de studii false de la o Universitate din Alexandria pare să stea de 9 ani în sertarele procurorilor de la DNA. Președintele PSD era anchetat de procurori alături de un deputat PDL şi adjunctul șefului Poliției din Teleorman.

Potrivit flux24.ro, întreg scandalul a izbucnit în martie 2009, cei trei fiind acuzați că şi-ar fi dobândit diplome de studii false de la Universitatea din Alexandria.

Întreaga anchetă a fost demarată de procurori la solicitarea DGIPI, iar după șase luni de cercetări a reieșit faptul că nu era vorba doar de fals în acte şi înșelătorie, cât şi de acte de corupție. Se pare că acuzații nu au frecventat cursurile facultății din Alexandria, dar figurau cu o diplomă dobândită acolo. Procurorii au descoperit la acea vreme o diplomă care a costat 3500 de euro.

În urma anchetei efectuate de procurori, s-a descoperit că Liviu Dragnea şi comisarul Emil Florian Stanomir, ambii absolvenți a celor două universități vizate, ar fi protejat aceste centre, care au emis peste 15.000 de diplome de studii false.

Întreaga anchetă s-ar fi blocat la începutul lunii iunie 2009, imediat după ce au fost identificați posesorii fișelor matricole de la cele două universități, informează sursa citată.

Citește și: Pușcăriașii, casă, masă, îmbrăcăminte și transport gratuit, la ieșirea din închisoare! Că așa vrea PSD!

„Pentru blocarea dosarului s-au făcut presiuni atât politice – în special pe linia PSD -, cât şi la nivelul conducerii Ministerului de Interne şi a Inspectoratului General al Poliției. La nivelul nostru de la Teleorman, cel însărcinat să facă identificările posesorilor de diplome false a fost şeful nostru, comisarul Stanomir, care are chiar el o astfel de diplomă suspectă. Vă dați seama că noi nu am mai avut voie sa continuăm ancheta de atunci”, susțineau în 2009 surse din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Teleorman.

Conform informațiilor din presă, nu numai Liviu Dragnea și-ar fi cumpărat o diplomă falsă, dar și soția sa, Bombonica.

Capul escrocheriei era chiar fondatorul şi rectorul Universității „Al. Ghica” şi al Universității „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronăuțeanu, în vârstă de 67 de ani, din București. Totodată, el este şi coordonatorul Fundației „Ergorom 99”, al cărei sediu avea un rol important în derularea operațiunilor infracționale. Universitățile menționate nu au deținut vreodată atestate, nici autorizații de funcționare, iar din 2006 se află în procedura de lichidare, elemente care însă nu par să fi fost cunoscute la nivelul factorilor responsabili din Ministerul Educației.

Un dosar de absolvire a uneia dintre cele două universități scotea din buzunarul clientului frumoasa sumă de 3000-3500 de euro, scria presa la vremea respectiva. Apoi mecanismul era următorul: În schimbul banilor, pe parcursul câtorva săptămâni, membrii grupării infracționale întocmeau dosarul solicitat, fără că titularul să fi participat măcar la vreun curs, ori să aștepte trei ani. Pasul următor era depunerea dosarelor, pentru susținerea licenței, la alte universități, unde cei în cauză şi-au creat în timp relații, astfel încât „absolvenții” proprii să promoveze examenul.

Citește și: ORAȘE UNDE NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC

Este vorba despre Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploiești, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Ecologică București, Universitatea Hyperion, Universitatea „Gh. Cristea”, Universitatea Valahia din Târgoviște. Optional, clienții puteau chiar să nu participe la examenul de licență, situaţie în care se foloseau persoane interpuse. Acestora li se întocmeau cărți de identitate false, cu datele reale ale candidaților absenți, dând astfel impresia de legalitate. Acest important serviciu era plătit separat, cu 600 de euro, scrie flux24.ro.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.