sâmbătă, 27 februarie, 2021
12.7 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Vrancea Mahmureală mare la Focșani! A sosit Bachus, cel mai mare și mai...

Mahmureală mare la Focșani! A sosit Bachus, cel mai mare și mai scump eveniment dedicat viilor și vinului din România

Mahmureală mare la Focșani! A sosit Bachus, cel mai mare și mai scump eveniment dedicat viilor și vinului din România

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

A sosit Bachus la Focșani! Capitala Vrancei va fi de azi capitala distracției din România, iar toată lumea va închina un pahar cu must sau tulburel.

A început Festivalul Bachus, cel mai mare eveniment dedicat viilor și vinului din țară, care are loc în fiecare an la Focșani.

Distracția cu Bachus și promovarea costă însă scump: aproape o jumătate de milion de euro, bani alocați din bugetul Consiliului Județean Vrancea.

Festivalul “Bachus” a început azi și se încheie duminică, iar organizatorii spun că este cel mai mare eveniment de profil din țară – potrivit corespondentei Europa FM, Claudia Toader.

Citește și: Investiții în Delta Dunării. Până în 2020, se preconizează că numărul turiștilor se va dubla

Consiliul Județean Vrancea, care e organizatorul festivalului, a alocat pentru eveniment de la buget o sumă record: peste 2 milioane 200 de mii de lei, adică aproape o jumătate de milion de euro.

Bugetul e cu aproape 100 de mii de euro mai mare față de ediția de anul trecut. Cei mai mulți bani se vor duce pentru Festivalului Național “Cântece de Viță Veche şi Nouă, adică pentru serile de spectacole în aer liber.

Citește și: Transparența în domeniul lobby-ului şi al reprezentării intereselor. Un proiect de lege inițiat de ALDE și care îl are printre protagoniști și pe senatorul buzoian Dorin Bădulescu

Cealaltă componentă a festivalului e Concursul Național de Vinuri “Bachus”. Cel mai bun vin alb şi cel mai bun vin roșu, adică medaliile de aur, vor primi ca premiu înscrierea gratuită de probe la ediția de anul viitor a concursului mondial de vinuri de la Bruxelles.

Pentru oamenii de rând festivalul înseamnă distracție cu grătare, must și tulburel, concerte în aer liber, dar și lecții de degustare a vinului.

Creat inițial pentru a-i sprijini pe toți viticultorii, festivalul aduce de la un an la altul tot mai puțini podgoreni mici, accentul fiind pus pe marii procesatori din viticultură și vinificație.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -