duminică, 28 februarie, 2021
5.8 C
Buzău

Investiții în Delta Dunării. Până în 2020, se preconizează că numărul turiștilor se va dubla

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea Investiții în Delta Dunării. Până în 2020, se preconizează că numărul turiștilor...

Investiții în Delta Dunării. Până în 2020, se preconizează că numărul turiștilor se va dubla

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Comunitățile din Delta Dunării încep să înțeleagă că numai turismul prietenos cu natura reprezintă viitorul, pentru una dintre cele mai frumoase zone ale Europei.

Așa că 10 milioane de euro din fonduri europene au fost alocate în doar 5 zile pentru pensiuni agro-turistice, care vor apărea în Delta Dunării în următorii 2 ani.

La Slava Rusă, un sat de lipoveni din Tulcea, pensiunile agroturistice trebuie să respecte regulile urbanistice din zonă care impun acoperișul din stuf şi culorile specifice, în special albastru.

Citește și: REFERENDUMUL PROSTIEI sau despre cum a reușit PSD să supună la vot drepturile omului

Satul primește în sezonul estival cel puțin 3000 de turiști. Așezat la confluenta pârâurilor Slava Rusă cu Slava Cercheză, din centrul județului Tulcea, comunitatea de lipoveni este o atracție turistică prin cele două mănăstiri una de maici, cealaltă de călugări. Dar şi datorită cetății Ibida, un vechi oraș antic.

Citește și: REFERENDUMUL PROSTIEI. La Galați, o treime din președinții secțiilor de votare au fost înlocuiți

Aproape 50 de mii de turiști care trec în fiecare sezon estival prin Delta Dunării, trec şi prin Jurilovca, sătul de pescari de pe malul lacului Razelm, dincolo de care se afla marea. În Jurilovca , un sat de pescari lipoveni din Delta Dunării, sunt 15 pensiuni agroturistice. Până în 2020 acestora li se vor alătura alte 16 vile agroturistice ceea ce înseamnă că numărul turiștilor se va dubla. La fel şi încasările celor din comunitate.

Citește și: Transparența în domeniul lobby-ului şi al reprezentării intereselor. Un proiect de lege inițiat de ALDE și care îl are printre protagoniști și pe senatorul buzoian Dorin Bădulescu

Comunitatea de aici a depus 48 de proiecte pentru acordarea de fonduri europene. Oamenii din Delta Dunării au înţeles că nu pot atrage oaspeți doar cu spații de cazare. Așa că au făcut proiecte şi ca să își cumpere șalupe pentru a-i duce pe turiști prin locurile de poveste cu nuferi şi pelicani.

În primele șase luni ale acestui an, în Delta Dunării au ajuns 47 de mii de români şi peste 11 mii de străini, de două ori mai mulți ca în 2017.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP