luni, 1 martie, 2021
8.1 C
Buzău

REFERENDUMUL PROSTIEI sau despre cum a reușit PSD să supună la vot drepturile omului

EXPRESS SUD-EST OPINII REFERENDUMUL PROSTIEI sau despre cum a reușit PSD să supună la vot...

REFERENDUMUL PROSTIEI sau despre cum a reușit PSD să supună la vot drepturile omului

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Pe fondul schimbărilor legislative din zona justiției și a problemelor economice pe care le are guvernul pentru a-și respecta promisiunile de mărire a salariilor și pensiilor, principalul partid aflat la putere în România a reușit să mute atenția publică spre cel mai controversat subiect din ultimii ani. Modificarea Constituției pentru schimbarea definiției familiei riscă astfel să dividă și mai mult societatea românească. Mai mult chiar, referendumul pentru familia tradițională riscă să devină referendumul prostiei!

Toate partidele parlamentare, cu excepția Uniunii Salvați România, unde lucrurile sunt împărțite, au căzut tacit la pace cu privire la referendumul prostiei, adică, vor să îngrădească pentru viitor căsătoriile între persoanele de același sex. De aceea noua definiție pe care aceștia o vor introdusă în Constituție urmează să bată în cuie faptul că familia poate fi întemeiată doar de o femeie și un bărbat, deși în Codul Civil există deja prevederi extinse în acest sens (art. 258-259).

„Este o decizie politică”, a subliniat președintele principalului partid de guvernare, iar pentru a grăbi lucrurile, au fost adoptate la Camera Deputaților în comisia de specialitate mai multe modificări la ultima formă a Legii referendumului, finalizată în iunie la Senat. Una dintre modificările importante este aceea ca inițiativele cetățenești trecute prin parlament să fie trimise înainte de referendumul prostiei spre avizare la Curtea Constituțională.

Părinții Constituției au avut o viziune mai modernă asupra legii fundamentale în 1991 când au scris-o decât au astăzi politicienii români.

Citește și: MIZERIA PRESEI ROMÂNEȘTI SAU PENTRU CE STAU CAPRĂ JURNALIȘTII ROMÂNI

Mai multe organizații neguvernamentale reunite sub titulatura de „Coaliția pentru Familie” au strâns anul trecut peste 3 milioane de semnături pentru referendumul prostiei care vrea ca articolul 48 (Al.1) din Constituția României care prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți” să fie modificat în așa fel încât să rezulte că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie”.

Ba chiar liderii arcului de guvernământ au trimis propunerea la Curtea Constituțională înainte de consultarea populară, pentru a fi siguri că referendumul prostiei va fi validat. Astfel, acest subiect a devenit mult mai popular decât modificările legilor justiției și a putut să ascundă marea contradicție a executivului care deși se află într-un an de creștere economică peste așteptări, vrea să mărească taxele pentru mediul privat pentru a aduce bani la buget, de unde ar urma să fie plătite salariile mărite ale angajaților la stat.

Citește și: CINE SUNT PROPAGANDIȘTII REFERENDUMULUI PENTRU FAMIGLIE? LISTA IERARHILOR BOR BĂNUIȚI CĂ AR FI HOMOSEXUALI ORI INFORMATORI AI FOSTEI SECURITĂȚI

Nu e clar însă dacă drepturile omului, așa cum sunt definite de Uniunea Europeană în Carta Fundamentală a Drepturilor, pot fi supuse unui referendum. Chiar și la capitolul „Limitele revizuiri” din actuala Constituție se precizează la Art. 152 (Al.2) că „nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora”.

Și tot în actuala Constituție se precizează că (Art. 16, Al.1) că „cetățenii sunt egali în fața legii şi a autorităților publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Părinții Constituției au avut o viziune mai modernă asupra legii fundamentale în 1991 când au scris-o decât au astăzi politicienii români. Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a ajuns într-o analiză pe tema schimbării Constituției la concluzia că „limitarea constituțională a dreptului la căsătorie doar pentru cupluri de sex diferit generează obligația pozitivă a statului de a reglementa prin lege organică instituția parteneriatului civil, prin care se oferă recunoaștere și protecție juridică și cuplurilor de același sex”.

Cât de naive, cât de stupide apar în acest context intențiile de a arunca batista pe țambalul integrării europene!

Biserica vrea cu_referendumul prostiei

Biserica Ortodoxă Română s-a implicat direct în campania pro-referendum și în vreme ce în unele cazuri a folosit un ton extrem pentru a-i amenința pe credincioși, în altele a ajuns până acolo încât să fie sancționată de polițiști. Sunt preoți care nu au mai ajuns la casele oamenilor de Bobotează sau de alte sărbători, dar au ajuns zilele acestea, „cu pliantul, de Referendum”, precum niște lipitori de afișe tocmiți la alegeri de partide. 

De altfel, Biserica Ortodoxă Română a lansat încă e sâmbătă un îndemn de participare la referendumul pentru familia tradițională, din 6-7 octombrie, și de aprobare a revizuirii Constituției, pe motiv că ar fi un act „patriotic, național și profund democratic” menit să apere căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Patriarhul Daniel, prin mesajul publicat sâmbătă, îi critică pe cei care nu susțin demersul de modificare a Constituției, invocând ”acțiuni de boicotare agresivă și denigrare injustă a referendumului”. El mai susține că trebuie apărat ”darul sacru al vieții persoanei care se naște din iubirea conjugală dintre un bărbat și o femeie”, fără a discerne însă faptul că implicarea Bisericii în politică poate distruge credința.

…iar LGBT nu vrea

Altfel, oamenii neinformați bine, ca și agenții neomarxiști promotori ai agendei LGBT pretind, de mai multe zile, că NU ar trebui să participăm la Referendumul pentru Familie deoarece întrebarea la care trebuie să se răspundă în Buletinul de Vot este neclară și ascunde intenții necurate ale PSD-ului. Prin urmare, cum am putea da un vot în alb la un Referendum organizat de un partid corupt? 

Totuși, întrebarea este pusă în acest fel deoarece Legea 3/2000 – “Legea referendumului” – prevede la articolul 7 următoarele:  “(1) Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin „DA“ sau „NU“ la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”

Desigur, dacă întrebarea s-ar fi referit clar la căsătoria dintre un bărbat și o femeie, lucrurile ar fi fost mai simple. Probabil că legiuitorii – în speță, PSD și ALDE – au stabilit această formulare, atunci când au conceput legea, special pentru a-i ascunde poporului adevăratele intenții.  Pentru că, într-adevăr, așa cum este acum, formularea naște suspiciuni și unii nu se vor prezenta la vot din acest motiv…

Indiferent cum va fi, însă, acest referendum rămâne tot referendumul prostiei…

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP