joi, 25 februarie, 2021
10.5 C
Buzău
More
  EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali PSD și FAKE NEWS-urile. Sau despre cum fac campanie „familiei tradiționale” penalii...

  PSD și FAKE NEWS-urile. Sau despre cum fac campanie „familiei tradiționale” penalii din conducerea PSD

  PSD și FAKE NEWS-urile. Sau despre cum fac campanie „familiei tradiționale” penalii din conducerea PSD

  NEWS

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  Deși Viorica Dăncilă a anunțat în plenul Parlamentului European că PSD nu face campanie de susținere a referendumului, social-democrații, în frunte cu liderul Liviu Dragnea, nu numai că îndeamnă populația să iasă la vot şi să pună ștampila pe „da“, dar și răspândesc public informații false pentru a-şi susține argumentele, scrie adevărul.ro.

  Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara că „în unele state căsătoria dintre animale şi oameni este legală”, senatorul Claudiu Manda distribuind anterior, pe Facebook, un articol în care se vorbea despre legalitatea actului sexual între oameni şi animale în Canada. Conform ziarului „Adevărul”, reprezentanții Ambasadei Canadei la București au dezmințit, însă, aceste informații şi le-au numit „ofensatoare”.

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit duminică seara, într-o emisiune televizată, despre opinia sa în ceea ce privește referendumul pentru familie, care va avea loc pe 6 şi pe 7 octombrie, anunțând că, fiind „crescut într-o familie ortodoxă de la țară”, va vota „cu toată hotărârea «da»”.

  Citește și: SECHESTRU pe averea Elenei Udrea, în dosarul Hidrolectrica. 4,7 milioane de euro sunt luați în calcul în vederea confiscării speciale

  „Cetățenii trebuie să spună dacă sunt de acord sau nu ca familia să se bazeze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Sunt unii care spun că această prevedere apare şi în Codul civil. Codul civil poate fi modificat oricând în Parlament, Constituția poate fi modificată doar de către popor. Eu merg la referendum şi educația mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la țară, înconjurat de familia tradițională, mă face să spun «Da» cu toată hotărârea, așa văd eu lucrurile“, a declarat șeful Camerei Deputaților.

  Citește și: Constanța, fără apă caldă de mai bine de o săptămână

  Cu toate acestea, un alt argument, în afară de cel religios, invocat de Liviu Dragnea pentru a explica necesitatea referendumului, a fost şi teama oamenilor că, în curând, ar putea fi permisă şi căsătoria între oameni şi animale, acțiune legală în unele state, potrivit acestuia. „Pe oameni îi sperie că există țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om şi un animal”, a spus șeful PSD la România TV.

  În aceeași zi, cu doar două ore înainte de începerea emisiunii la care era invitat Liviu Dragnea, senatorul PSD Claudiu Manda postat, pe pagina sa de Facebook, un articol, aflat în strânsă legătură cu afirmațiile șefului său de partid, intitulat „Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni şi animale”. Deși articolul era din iunie 2016, a reușit să stârnească un val de indignare rândul utilizatorilor rețelei de socializare, dar şi o serie de distribuiri.

  Ambasada Canadei, ofensată de fake news-ul PSD

  Contactați de „Adevărul” pentru a lămuri conținutul din știrea distribuită de senatorul PSD, dar şi din declarația lui Liviu Dragnea, reprezentanții Ambasadei Canadei la București au dezmințit în mod categoric informațiile, numindu-le chiar „ofensatoare”.

  „Afirmațiile acestea sunt categoric false, ca să nu spunem cât sunt de ofensatoare. Ele provin dintr-o dezinformare deliberată neînțelegere a unui proces controversat canadian, dezinformare care circulă pe internet de câțiva ani. Căsătoria între animale oameni este, evident, ilegală în Canada, ideea în sine fiind ridicolă. Mai mult, abuzul şi cruzimea față de animale, aici intrând şi acte de natură sexuală, sunt considera infracțiuni şi pedepsite conform Codului Penal”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Canadei.

  Minciuni şi în Parlamentul European

  Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles, timp de două zile, cu principalele grupuri politice din Parlamentul European. Întrebată de ce PSD face campanie pentru familia tradițională la referendumul pentru revizuirea Constituției, Dăncilă a răspuns:

  „PSD nu va face campanie… nu va face campanie… Este obligația tuturor să facă acțiuni ca să arate ce înseamnă acest referendum. Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit unei înregistrări publica de europarlamentarul Cătălin Ivan, ales pe listele PSD, dar dat afară din partid după un conflict cu Liviu Dragnea.

  Cu toate acestea, mai mulți lideri PSD au plecat în teritoriu însoțiți de primari şi de preoți, pentru a le explica oamenilor de ce trebuie să voteze „da” la referendumul de la sfârșitul acestei săptămâni.

  George Lixandru
  George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
  Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

  Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

  Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

  PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

  Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

  TOPUL DE AZI

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisement -