miercuri, 20 martie, 2019

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

13.3 C
Buzău
miercuri, 20 martie, 2019

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează...

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că...

ziar dependent doar de adevăr

|

contactați-ne: +40 755 977 819

  • ACTUALITATE
  • LA ZI
  • SPECIAL

MIZERIA PRESEI ROMÂNEȘTI SAU PENTRU CINE ȘI PENTRU CE STAU CAPRĂ JURNALIȘTII ROMÂNI

editorialul zilei

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează doar pronunțarea divorțului, cel mai probabil imediat după, dacă nu chiar înainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comună,...

Din decembrie 2016, 20 (douăzeci) milioane de euro trec lunar, printr-un fel de suveică a PSD, din buzunarele dumneavoastră în buzunarele așa zișilor jurnaliști români. Plus vacanțe de lux și deplasări costisitoare în diverse capitale europene…

Când m-am hotărât să scriu acest articol, m-am hotărât și să-l scriu cu atenționarea ca nu va fi în niciun caz  un articol obiectiv. Din fericire, nu voi putea scrie niciodată despre presa românească cu obiectivitate. Iubesc presa, a fost și este parte din viața mea, iar profesia mea nu este departe de jurnalism sau media. Nu poți fi obiectiv când vorbești despre lucruri pe care le iubești. Fatalitatea ne conduce câteodată la conflicte între creier și inimă, conflicte pe care nu întotdeauna reușim să le mediem cu inteligență. Așadar, despre presă în general și despre presa românească în particular.

Coabitarea dintre politicienii penali și gazetarii mercenari

Sunt destui. Și, mai ales, sunt penali. Când construcția lor mizerabilă se va nărui, nu va trebui să le căutăm scuze. Și unii, și alții sunt niște tâlhari. Sunt cancerul politico-mediatic al României.

Presa românească nu mai este independentă din momentul în care Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Mihai Tatulici, Sorin Roșca Stănescu și alţi corifei și-au amanetat pixurile și conștiința. Spațiul public a devenit un imens talcioc în care patronii de presă expați, evazioniști români sau politicieni corupți, și-au pus labele jegoase pe trusturile de presă. Cu majoritatea mass-mediei în insolvență, prestatorii de servicii jurnalistice au devenit instrumente oribile de șantaj folosite pentru a-și promova imaginea alterată și pentru a manipula în mod mizerabil opinia publică.

2009 a fost anul în care presa românească s-a sinucis spun unii, sau a fost masacrată, spun alții. Personal cred în ambele variante. O parte din jurnaliști s-a sinucis profesional; cea mai mare parte a publicațiilor și în curând a televiziunilor a fost masacrată de patronii necrofagi, gen Sorin Ovidiu Vântu. Presa românească și mass-media în general au fost „populate” (cam de multicel) de personaje sumbre, mai mult sau mai puțin cunoscute consumatorilor de știri și editoriale.

Citește și: PSD și FAKE NEWS-urile. Sau despre cum fac campanie „familiei tradiționale” penalii din conducerea PSD

Anul 2009 a reușit să-i demaște în modul cel mai stringent posibil pe promotorii falsității și ai intereselor financiare din presa românească. Nimic nu mai putea fi interpretabil sau ambivalent în comportamentul „foștilor” Roșca-Stănescu, Bogdan Chireac sau Cornel Nistorescu; acești indivizi și-au trădat meseria și pe cititorii lor.

Apoi, au început să piară „monștrii sacri” precum Hurezeanu, care și-a „păpat” capitalul de imagine în slujba unuia din cei mai josnici afaceriști ai tranziției, sau Cristian Tudor Popescu, care din profetul Ieremia s-a transformat într-o murătură acră în amestecul propriu de saramură și oțet. Ion Cristoiu, pe drum spre pensie și biblioteca Academiei, a făcut ultimul slalom și a ajuns la „finish” într-un șanț, condiție mult mai proastă decât cea a bețivilor din generația lui.

Însă, presa românească a produs în ultimii ani și o nouă categorie de figuri mediatice – clovnii. Clovnii media sunt distribuitorii ideilor prostești și preoții logicii „marțiene”. Nimic nu poate fi mai reprezentativ acestei categorii decât figurile jalnice ale lui Stan „lap-top”, Ciuvică sau foștii lideri regionali, întruchipați de Milică Constantinescu sau Victor Ciorbea.

Bloggerii, luminița de la capătul tunelului

Astfel, ce a mai rămas din presa românească s-a pulverizat spre internet, acolo unde costurile pot fi încă suportate de patronii sărăciți. Problema lor este că, aici, ei vor întâlni pe noii producători de conținut mediatic, bloggerii. Independenți sau cu poziții asumate și cunoscute cititorilor lor, bloggerii vor putea să-i concureze pe foștii ziariști ai „gazetelor de perete”.

Majoritatea bloggerilor nu depind de nimeni și nu trăiesc din blogurile lor. Dacă vor ști să nu-și sacrifice adevărurile asumate sau independența ideologică, pentru a asigura o audiență mai mare și dacă își vor asigura surse de informație independente de cea a „presei organizate”, vor fi întotdeauna mai buni și mai credibili decât foștii jurnaliști făcuți la „Ștefan Gheorghiu”.

Cine formează spiritul civic al românilor

În altă ordine de idei, valoarea presei este reflectată în încrederea de care se bucură în rândul cetățenilor. De performanțele trusturilor în a manipula și a se discredita reciproc. Oriunde există campanii de presă, la comandă, în televiziuni sau ziare, pro ori împotriva unor politicieni sau unui partid sau altul.

Astfel, două televiziuni de nișă, Antena 3 si Realitatea Tv, singurele posturi de știri cu audiențe substanțiale, și relativ egale, formează spiritul civic al românilor. Este un lucru grav și trist să te informezi doar de la televizor, însă asta este tendința generală a omenirii peste tot în lume.

Interesul tot mai crescut pe care îl au în rândul romanilor cele două televiziuni e un fapt. De aici și sumele exorbitante pe care politicienii și guvernele care se succed la putere le pompează în aceste posturi TV.

Realitatea TV ocupa locul trei între cele mai vizionate posturi, după două canale generaliste, iar Antena 3 locul cinci. Implicate adânc în politic și în buzunarele penalilor politici, cele două posturi au ajuns cu timpul un fel de postaci oficiali ai partidelor, distrugând orice dezbatere onestă în jurul unor teme majore din societatea românească. Activitatea lor subminează orice dialog onest pe marginea unei probleme reale a României, în urma lor rămânând doar confuzie, o mizerie greu de digerat și un miros pestilențial.

O țară fără presă nu poate exista, dar una fără politicieni corupți și murdari poate

Cu toate acestea, putem fi salvați ca popor doar de presă, singura putere capabilă să influențeze pozitiv masa amorfă a electoratului. Lucru posibil doar dacă cei care astăzi prestează în mijloacele media, ar renunța să-și mai vândă demnitatea pe mii de euro, trusturilor de presă sau politicienilor corupți.

O țară fără presă nu poate exista, dar una fără politicieni corupți și murdari poate. Nimeni nu are dreptul să-ți pună cătușe pe conștiință, iar demnitatea unui om nu se vinde și nici nu se trafichează. Căci fără o presa libera am fi încă în feudalism, la cheremul celor care profită de lipsa noastră de onoare.

Celor câțiva jurnaliști cinstiți, refugiați pe bloguri sau conturi de Facebook obscure, care nu au abdicat de la principiile lor, le datorăm stimă și respect. Lor le revine datoria morala de a „virusa” spațiul virtual, ridicând din genunchi armata de conștiințe aflate în purgatoriul neputinței.

Cine mai e vinovat de mizeria de azi

Românul este ahtiat după senzațional. Pe lângă faptul că dintotdeauna am fost o nație căreia i-a plăcut să arate cu degetul, de când presa românească s-a dezvoltat odată cu internetul, ideea că românul se hrănește cu senzațional a prins contur mai clar ca niciodată.

Dan Diaconescu, Horia Ivanovici, Mihai Gâdea sunt doar câteva NUME care au devenit NUME datorită modului exagerat în care au prezentat mereu ceea ce au avut de prezentat şi datorită ardorii cu care au căutat chestiuni de interes general cât mai picante. Să nu mai vorbim de tabloidele de specialitate.

Acest stadiu de nesimțire crasă la care a ajuns aproape toată presa românească se datorează tocmai celui care înjură cu privire la situația de față: consumatorul de rând. Pot publica o știre care pe tine „X” sigur te-ar interesa, dar nu o accesezi pentru că titlul e prea „boring” şi nu ajungi niciodată să citești ceea ce te-ar interesa decât dacă ți se dă o pastilă.

Presa românească e liberă, ziariștii mai puțin

Considerat de multă vreme un spațiu „închis” din punctul de vedere al jurnalismului de investigație, sud-estul României nu simte nici o revigorare a acestui gen jurnalistic în ce privește numărul vectorilor media care îl practică. Inclusiv ziarele cunoscute altă dată pentru dezinvoltura cu care abordau orice subiect au ajuns acum să evite unele zone, mai cu seamă cele legate de oamenii puterii.

Ceea ce frapează însă în mediul presei din sud-estul României e faptul că la ziariști este bine sedimentată ideea că trebuie să slujească în primul rând interesele patronilor, ceea ce îi face să se resemneze destul de ușor atunci când li se blochează fie documentarea unor materiale, fie materialele ca atare. De cele mai multe ori, explicațiile oferite reporterilor sunt de natură economică, ceea ce face orice ripostă inutilă.

Proprietarii ziarelor sunt oameni politici ori oameni de afaceri influenți, de multe ori cu interese contrare, şi de aici sentimentul că fiecare publicație este „arondată” unui anume grup de interese. Poate tocmai din acest motiv, presa sud-estică emană sentimentul de diversitate. Cu alte cuvinte,  presa românească e liberă, ziariștii mai puțin.

La Buzău, presa se mulțumește cu firimiturile de la masa lui Toma și Neagu

La Buzău, de exemplu, lipsa presei de investigație se datorează în mare parte dependenței financiare față de nucleul politic aflat la putere. Nu putem identifica nici măcar un jurnalist de investigație care să aibă curajul să pună cap la cap pietrele de puzzle cu figuri penale ale unei investigații. Aici, PSD a urmărit şi a reușit, întâi, să fărâmițeze presa locală, apoi, odată cu venirea lui Marcel Ciolacu la cârma filialei locale, să o finanțeze integral cu bani de la buget. Nu a fost interesat să-şi transmită mesajul electoral prin intermediul unei prese puternice.

Altfel spus, situația economică a Buzăului se reflectă şi în mizeria din presă: jurnaliștii se mulțumesc cu firimiturile de la masa primarului Constantin Toma și a președintelui consiliului județean Petre Emanoil Neagu.

Politicienii buzoieni investesc în proprii câini de pază

La o privire mai atentă asupra conținutului principalelor titluri realizăm cât de sudate sunt ziarele în jurul grupurilor de interese politice şi economice din Buzău. Primarul, prefectul şi președintele Consiliului Județean au, fiecare, ziarul lui. Bașca Cristinel Romanescu, liderul obositei opoziții buzoiene. ASTFEL, TOATE PUBLICAȚIILE BUZOIENE SUNT ABONATE LA BANUL PUBLIC!

Mită pentru „jurnalistii” buzoieni

Desigur că ei neagă o implicare directă, conținutul editorial vorbește însă de la sine. Privind un astfel de tablou al presei locale buzoiene realizăm că în acest oraș nu există presă decât pentru un singur scop: protejarea stăpânului şi atacarea dușmanilor acestuia. Câinele de pază al democrației s-a transformat în câinele de pază al fiecărui „sponsor” în parte. Din cauza aceasta, investigațiile jurnalistice sunt din ce în ce mai rare, iar autocenzura funcționează din plin la ziariștii care mai au coloană vertebrală. Rezultatul final este că o mulțime de subiecte care se pretează a fi investigate sunt pur și simplu date uitării.

Presa din Constanța a crescut odată cu Mazăre și cu afacerile din port

În urmă cu doi ani, într-un raport privind libertatea presei, realizat de organizația Reporteri fără Frontiere, județul Constanţa apare în subcapitolul intitulat “Baronii Constanței acuzați că folosesc presa pentru corupție”. În respectivul raport se menționează că „dosarele DNA au scos la iveală noi dovezi privind mecanismele corupte de finanțare ale presei, prin legături strânse între demnitari, oameni de afaceri și patroni de media. Mecanismul afectează atât mass-media centrale, cât și pe cele locale, care sunt în multe cazuri finanțate de baronii locali din bani publici, folosite drept paravan pentru parazitarea fondurilor publice sau pentru spălarea banilor, prin contracte fictive de publicitate”.

Astfel, în urmă cu câțiva ani, Mazăre a primit peste 7 milioane de euro de la o societate comercială pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru gestionarea serviciului de salubrizare a orașului.

Banii au ajuns la primar prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între societatea Polaris M Holding și SC Soti Cable Neptun SRL, societate controlată de Mazăre și Strutinsky. Polaris M Holding aparține deputatului PSD Eduard Martin. Procurorii DNA susțin, însă, că aceste contracte nu aveau un scop economic, o mare parte dintre materialele promoționale fiind de fapt știri, multe dintre ele neavând vreo legătură cu Polaris M Holding SRL. De exemplu, în 2008, societatea a plătit televiziunii Neptun TV suma de 1.300.000 de euro pentru 5 știri, în timp ce un alt contract de publicitate încheiat cu Antena Tv Group avea o valoare de 50 de ori mai mică, sub 20.000 de euro anual.

De asemenea, Mazăre este acuzat de DNA că a folosit aceeași metodă a contractelor de publicitate fictive pentru a primi 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Citește și: SECHESTRU pe averea Elenei Udrea, în dosarul Hidrolectrica. 4,7 milioane de euro sunt luați în calcul în vederea confiscării speciale

Dintr-un alt dosar DNA reiese că Primăria Constanţa a semnat contracte în valoare de peste 4.5 milioane de euro cu două societăți comerciale (SC Conpress Holding SRL și SC Soti Cable Neptun SRL) care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, persoană cu care Radu Mazăre se află în relații comerciale.

Cele două societăți menționate sunt principalii acționari ai televiziunii Neptun TV, unde și Radu Mazăre a avut această calitate până în 2002. Contractele cu SC Conpress Holding SRL au avut ca obiect paza obiectivelor publice din Constanța și Mamaia, în timp ce contractul cu SC Soti Cable Neptun SRL viza organizarea unor spectacole cu ocazia evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor2013”, potrivit procurorilor.

Prietenul primarului Mazăre, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este urmărit penal pentru mai multe infracțiuni printre care conflict de interese și corupere a alegătorilor. Potrivit dosarului, Consiliul Județean Constanța a finanțat televiziunea Neptun TV și ziarul Telegraf, prin intermediul unor contracte cu societățile care operează aceste instituții media. Acestea sunt deținute sau administrate de persoane care au fost asociați cu președintele Consiliului Județean în diverse societăți.

Constantinescu s-a apărat spunând că acuzațiile sunt parte a unei campanii de hărțuire politică a sa: „Este continuarea hărțuirii mele politice ca președinte al Consiliului Județean, a domnului primar Mazăre și a prietenului nostru Strutinsky Sorin. Sunt acuzat că am semnat niște contracte cu televiziunea Soti și cu ziarul Telegraf, fapte pentru care și domnul Mazăre a fost cercetat și a primit neînceperea urmăririi penale de la domnul procuror de la DNA București acum vreo doi ani. Pentru aceleași lucruri sunt acuzat și acum — abuz în serviciu, conflict de interese și alte chestiuni de genul ăsta’’, declara atunci Nicușor Constantinescu.

În loc de epilog

Potrivit unor surse, din decembrie 2016, 20 (douăzeci) milioane de euro trec lunar, printr-o șmecherie a PSD, din buzunarele dumneavoastră în buzunarele așa zișilor jurnaliști români. Plus vacanțe de lux și deplasări costisitoare în diverse capitale europene…

Sunt bani pentru contracte asemănătoare celor descrise mai sus și care îi fac pe ziariști maleabili până acolo încât nici cei mai mari contorsioniști nu le pot face față.

Altfel, presa românească  a fost masacrată de patroni și „sculele” lor și o mare parte a jurnaliștilor s-a sinucis. Bazându-se pe scurta memorie a consumatorilor de presă, ei cred că vor reveni. Morții, însă, vor învia numai la sfârșitul timpului, până atunci vor fi declarați decedați în această profesie. Cititorii inteligenți le vor aminti decesul moral și profesional.

Personal, tributar cuvântului scris și tipărit, voi continua să aștept, sper că nu prea mult pentru a vedea renașterea păsării Phoenix a presei românești. Știu cum se poate și va voi povesti într-un articol următor, dacă va fi cazul.

GEORGE LIXANDRU
GEORGE LIXANDRUhttps://expresssud-est.ro/
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

opinia zilei

După ce zilele trecute se apucase de respectabilitate, Dragnea Teleormăneanul s-a apucat fix ieri și de construit autostrăzi! Ce valoare au aceste cuvinte în...

În ziua protestului generat de lipsa de infrastructură, propaganda PSD anunță: “Autostrada Moldovei începe azi!”. Asta după ce, zilele trecute, Dragnea Teleormăneanul declarase că vrea candidați "respectabili" la europarlamentare, din partea formației pe care o conduce. Ei, da, iată-l punând piciorul în prag, cu tărie, pentru infrastructură și alegerile...

topul de azi

În „căruceru” lui Livache Pop. Cine este Aida Căruceru, deputata PSD care a distribuit pe Facebook o poză în care susține, în mod fals,...

Depulata, scuzați, deputata PSD Aida Căruceru, fidelă lui Liviu Dragnea, a distribuit pe Facebook o poză în care Klaus Iohannis apare alături de mai...

Marian Dragomir, făcut foc pe șefii de la București! Primarul din Brăila, către conducerea PSD: ”Mai terminați odată cu Legile Justiției!”

Primarul PSD al Brăilei, Marian Dragomir, a îndemnat conducerea centrală de la București să abandoneze subiectul Legilor Justiției, pentru că nu face bine partidului. Dragomir...

Mai crede Tăriceanu în Dragnea? Despre o poveste de iubire pe ducă și despre strategiile pe care le are la îndemână liderul ALDE. Ce...

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea e fumată, gata, între cei doi s-a produs deja o separație în fapt! Urmează...

Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, a demisionat. Iacob fusese, ieri, sancționat disciplinar cu “avertisment” de ÎCCJ, dând astfel dreptate Inspecției Judiciare

Marius Iacob, procurorul-șef adjunct al DNA, a demisionat din funcție. Decizia acestuia vine după ce luni, 19 martie, ÎCCJ a dat dreptate Inspecției Judiciare...

Pădurile din Vrancea, în pericol: se taie mii de hectare, iar de plantare se ocupă „mama natură”

Pădurile din Vrancea, în pericol! Deși din județ au dispărut însumat, fie prin tăiere la ras, fie prin exploatarea obișnuită, peste 5.000 de hectare...

știri
SUD-EST

du-te la categorie

Promisiuni și vise pe ruinele cazinoului din Constanța. Clădirea nu a fost distrusă de războaie sau de...

În lumea civilizată, în orașele cu ieșire la mare, faleza este un loc minunat, o poveste frumoasă. La noi, la Constanța, faleza este o tristețe, sporită de impozanta clădire a cazinoului. Simbolul orașului a ajuns o ruină. În perioada dintre cele două războaie, cazinoul din Constanța era cel mai chic loc de la Marea Neagră. Baluri, spectacole, viață, aristocrați, jocuri de noroc, oameni bogați, un simbol al unei lumi demult dispărute. A fost la un pas să dispară din cauza conflictelor, dar a fost refăcut. Astăzi, cazinoul arată ca...

George Scupra, primarul orașului Ovidiu din Constanța, prezentat la summitul Partidului Popular European ca...

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a fost dat exemplu în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, la summitul Partidului Popular European. La acest eveniment, George Scupra a reprezentat regiunea de sud-est a României, scrie ziarul constănțean CONSTANȚA 100%. Citește și: Compania de Apă Buzău: o schimbare cu aceeași putoare....

Compania de Apă Buzău, o schimbare cu aceeași putoare. După ce l-a lăsat pe...

Compania de Apă Buzău a anunțat zilele acestea majorarea tarifului pentru metrul cub de apă livrat la robinete. Managerul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, susține că majorările vor fi aplicate prin impunerea unui plan tarifar, odată cu implementarea unui nou proiect cu fonduri europene. Citește și: După ce zilele trecute...

Podul lui Tudose a pornit să treacă Dunărea. Bine ar fi să nu se...

Lucrările la Podul lui Tudose, cel mai mare pod din România, au fost demarate. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de fostul prim-ministru Mihai Tudose. Acesta prezintă o fotografie realizată cu ajutorul unei drone. Ministerul Transporturilor a emis în 19 decembrie autorizația de începere a lucrărilor de construire la...

Buzău. Adela Petre, creatoarea de artă populară distinsă de UNESCO cu titlul de „Tezaur...

Doliu în lumea artiștilor populari. Creatoarea Adela Petre, care a fost distinsă cu titlul de „Tezaur Uman Viu” a murit. Avea 89 de ani și era recunoscută în întreaga lume pentru modul în care promova cultura, portul și vorba românească.  Citește și: Literatura buzoiană și ariditatea ei sau despre cum...

După ce a câștigat contractul pentru lucrările de proiectare și construire ale noului pod...

Scriam odată că, cel mai probabil, podul de 500 de milioane de euro de la Brăila, care ar urma să devină cea mai scumpă investiție a României din ultimii 27 de ani, nu o să se facă niciodată. Sau nu în timpul vieții noastre. Și nu spuneam asta, așa...

„Pe aici nu se trece”, în varianta PSD Buzău. Cortul Pro România pentru strângerea...

Cortul Pro România, amplasat în Piața Dorobanți din municipiul Buzău, unde se strâng semnături pentru alegerile europarlamentare, a fost vandalizat în acest weekend. Reprezentanții partidului au anunțat Poliția, care a demarat o serie de cercetări. Citește și: Alina Mungiu-Pippidi: Adina Florea e în conflict de interese pentru că a vrut...
miercuri, 20 martie, 2019
Vremurile sunt cum sunt, dar să vedem cum stăm cu vremea
Buzău
cer senin
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
48 %
0.9kmh
0 %
mie
12 °
joi
13 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
20 °

weekend

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul...

redacția express sud-est

CONSTANTIN LUPU
Pentru a schimba lumea, trebuie să te schimbi în primul rând pe tine. Abia apoi poți să cutezi la așa ceva.
COSMIN NEACȘU
Dacă dorim să continuăm a trăi aici, acasă, este nevoie de o schimbare de atitudine.
LUMINIȚA CÂMPEAN
Schimbarea este legea evoluției umane. De aceea, cei care rămân încremeniți în trecut sau prezent, sunt sigură că vor rata viitorul.
GEORGE LIXANDRU
Nu te întreba de ce ți-e dor de acasă – întreabă-te ce trebuie să faci ca să fii acasă şi pune-te pe treabă. Deoarece României îi trebuie oameni care SUNT acasă și plini de viaţă.
GHEORGHE ARGHIR
Să ai speranță, să îmbrățișezi o posibilitate după alta – cu siguranță asta îl caracterizează pe OM! E timpul să ieșim dintre dărâmăturile comunismului. E timpul să înfruntăm viața așa cum este ea!

la zi
EXPRESS

du-te la categorie

Constantin Mitulețu, noul șef al Autorității Electorale Permanente, propus de PSD, suspendă controalele la...

Noul președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu, a decis suspendarea tuturor controalelor la partidele politice privind subvențiile primite de la bugetul statului în 2017 și 2018, invocând "nerespectarea prevederilor legale", a anunțat AEP. Constantin Mitulețu a fost numit în funcție la propunerea PSD, partid vizat de o anchetă...

CCR L-A „GRAȚIAT” PE DRAGNEA! Prin DECLARAREA protocoalelor secrete cu SRI ca fiind NECONSTITUȚIONALE,...

Decizie crucială luată ieri de Curtea Constituțională cu privire la protocoalele secrete încheiate între Parchetul general şi SRI: CCR consideră că protocoalele sunt neconstituționale! CCR deschide, practic, "Cutia Pandorei": dosare grele ar putea fi aruncate în aer, rămâne de văzut ce va conține motivarea Curții și ce va spune...

Augustin Lazăr a decis că dosarul Tel Drum rămâne la DNA. Miliția lui Dragnea,...

Procurorul General a decis miercuri că dosarul Tel Drum, inițiat de DNA urmează să fie instrumentat tot de procurorii anti-corupție, și nu de Secția specială pentru investigarea magistraților (SIIJ), care ceruse să îi fie transferat. Procurorul Adina Florea a solicitat de patru ori DNA transmiterea dosarului Tel Drum, în care...

Aprozarele lui Dragnea Teleormăneanul sau despre cum să sifonezi zeci de milioane de euro...

Reînființarea sistemului de magazine de stat de tip Aprozar este noua obsesie a lui Liviu Dragnea. Inspirat de președintele turc Erdogan, Dragnea trebuie să recunoască totuși că ideea nu este nouă pe plaiurile mioritice. Aprozarele lui Dragnea. Mai țineți minte Economatele, magazinele sociale cu prețuri mici din Sectorul 5, ale...

Joaca de-a Parlamentul! Bătaie de joc pe bugetul românilor: PSD și ALDE au mimat...

Bugetul a trecut de Parlament nemodificat. Șeful statului a cerut să fie refăcute calculele, deoarece guvernul nu ar avea atât de mulți bani. Miercuri, parlamentarii au votat să-i trimită președintelui Klaus Iohannis legea sub aceeași formă. Bătaie de joc în Parlament. PSD și ALDE au mimat dezbaterile pe bugetul pe 2019....

Interlopul Nuțu Cămătaru a scăpat de pușcărie. A beneficiat de legea PSD-ALDE privind recursul...

Condamnat la sfârșitul anului 2017 la cinci ani și cinci luni de închisoare, Nuțu Cămătaru a fost deja eliberat. Interlopul a beneficiat de legea recursului compensatoriu, susținută de ministrul Tudorel Toader și votată în Parlament de PSD-ALDE-UDMR. Interlopul Nuțu Cămătaru nici măcar nu s-a chinuit să-și găsească avocat. A avut...

reportajul zilei

Focurile Vii, locul de baștină a Flăcării olimpice. O minune ascunsă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru...

Focurile Vii. Un fenomen rar, o locație superbă, un loc cu iz de legendă, chiar mitic dacă este să-i credem pe cei care spun că a inspirat Flacăra Olimpică… Toate acestea sunt ascunse însă de o infrastructură jalnică, fapt ce a dus la o situație caracteristică pentru întreg turismul...

Telefon:

+40 755 977 819

E-mail:

georgelixandru@live.com

miercuri, 20 martie, 2019

© EXPRESS SUD-EST. Toate drepturile rezervate