Constantin Toma și „metoda Dragnea”. Peste 500.000 de lei au zburat din Primăria Buzău direct în buzunarele unor privilegiați

Primăria Buzău

Inspectorii Curții de Conturi au descoperit la Primăria Buzău mai multe ilegalități privind plata nejustificată a unor consilieri personali ai primarului Constantin Toma, ai unor firme de avocatură ori a unor firme de pază, plăți efectuate atunci când situația nu o impunea.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune că toate neregulile constatate de către inspectorii Curții de Conturi la Primăria Buzău sunt în mare parte corecte, motiv pentru care și le asumă. Edilul nici măcar nu se gândește deocamdată să conteste în instanță raportul Curții de Conturi.

Privilegiați pe banii noștri

Controalele demarate în cursul acestui an de Curtea de Conturi Buzău la Primăria Buzău au scos la iveală mai multe nereguli, cu un prejudiciu total de peste 500.000 de lei, inspectorii Curții descoperind ilegalități privind plata nejustificată a unor consilieri personali ai primarului Constantin Toma.

Citește și: S-au semnat contractele de proiectare pentru drumul expres Ploiești-Focșani

Potrivit raportului Curții de conturi, „metoda Kaizen”, implementată în Primărie încă din toamnă anului trecut, pentru așa zisa îmbunătățire continuă a serviciilor din instituție, contravine legii. De bună desfășurare a activității în Primărie prin sistemul Kaizen se ocupă o apropiată a edilului Constantin Toma, Simona Săvulescu.

Și consilierii Opoziției consideră că învinuirile aduse de acest control sunt pe bună dreptate.

Citește și: CINE SUNT PROPAGANDIȘTII REFERENDUMULUI PENTRU FAMIGLIE? LISTA IERARHILOR BOR BĂNUIȚI CĂ AR FI HOMOSEXUALI ORI INFORMATORI AI FOSTEI SECURITĂȚI

Potrivit aceluiași raport, Primăria Buzău s-ar face vinovată și de acordarea nelegală de plăți unor firme de pază, plăți efectuate atunci când situația nu o impunea. Asta, mai ales că Primăria are în subordine Poliția Locală.

Toma și „firma de avocatură”

Nereguli au fost semnalate în urma aceluiași raport al Curții de conturi și la plata nejustificată a unei case de avocatură, angajata de Primăria Buzău.

Citește și: BUZĂU. Războiul primarului Constantin Toma cu Compania de Apă

Toate ilegalitățile constatate de către inspectorii Curții de Conturi pot fi conteste în instanță, bineînțeles, dacă Primăria Buzău și dorește acest lucru.

0 Comments

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register