sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Constanța Constanța, fără apă caldă de mai bine de o săptămână

Constanța, fără apă caldă de mai bine de o săptămână

Constanța, fără apă caldă de mai bine de o săptămână

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Constanța nu are apă caldă de mai bine de o săptămână, din cauza datoriilor istorice ale regiei de termoficare. Electrocentrale Constanța a sistat furnizarea apei calde, astfel că RADET s-a aflat în imposibilitatea de a asigura apa caldă la robinetele constănțenilor. Despre căldura din calorifere, nici nu se poate pune problema la acest moment. Situația dezastruoasă, care nu a fost rezolvată nici de medierea Primăriei, a determinat PNL Constanța să ceară demiterea conducerii RADET și a Consiliului de Administrație. 150.000 de constănțeni branșați la sistemul centralizat nu au apă caldă.

„De aceea, considerăm că demiterea întregii conduceri a RADET este un gest de normalitate și de bun simț față de un management dezastruos, care aduce uriașe deservicii constănțenilor. De asemenea, Electrocentrale Constanța a somat Primăria și RADET încă de acum două săptămâni că va sista furnizarea apei calde dacă cele două instituții nu își plătesc măcar o parte din datorie și nu vin cu soluții pentru stingerea litigiului, înaintând și un termen limită până pe 27 septembrie.

Citește și: Constantin Toma și „metoda Dragnea”. Peste 500.000 de mii lei au zburat din Primăria Buzău direct în buzunarele unor privilegiați

Ce au făcut oare, în acest interval, Primăria Constanța și RADET? Domnul primar Făgădău, cu siguranță, nu a alocat atunci nici măcar o frază acestei probleme delicate. De ce nu a mers atunci în audiență la premierul Dăncilă, la ministrul Energiei și s-a trezit să caute soluții aproape la o săptămână după ce orașul a rămas fără apă caldă?” afirmă PNL Constanța, într-un comunicat, potrivit replicaonline.ro.

Citește și: S-au semnat contractele de proiectare pentru drumul expres Ploiești-Focșani

„Este clar pentru toată lumea că problema asigurării apei calde pentru constănțeni depășește cu mult priceperea și competența primarului Decebal Făgădău. Situația este mult mai complexă și implică factori aproape imposibil de gestionat cu resurse locale și de către o administrație fără viziune. De aceea, această problemă trebuie să aducă la masa discuțiilor atât autoritățile locale, prin primar și Consiliul Local Municipal, RADET și Electrocentrale, cât și Ministerul Energiei și Guvernul României”, mai transmite PNL Constanța prin intermediul aceleiași publicații.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...