vineri, 26 februarie, 2021
13.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Parcul Crâng din Buzău, pe mâna lui Toma!

Parcul Crâng din Buzău, pe mâna lui Toma!

Parcul Crâng din Buzău, pe mâna lui Toma!

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Interzis accesul cu mașina în cel mai mare parc din Buzău, Parcul Crâng!  Consilierii municipali au adoptat, vineri, un proiect de hotărâre care prevede tocmai acest lucru. Este vorba despre un proiect inițiat de primarul Constantin Toma, care interzice șoferilor să intre cu mașinile pe aleile din pădurea Crâng până aproape de locurile de joacă. De asemenea, proprietarii restaurantelor din parc vor avea noi reguli de respectat. Ei vor putea face aprovizionarea localurilor doar dimineața, între orele 6 și  9. În plus,  pentru e sâmbătă și duminică vor primi un număr limitat de permise pentru accesul cu mașina. 

În loc de mașini, vor fi amenajate de municipalitatea buzoiană piste pentru biciclete în lungime de cinci kilometri, așa au hotărât vineri consilierii din Consiliul Municipal, care au aprobat un proiect de hotărâre privind restricționarea accesului tuturor categoriilor de autovehicule în Parcul Crâng din Buzău. Hotărârea consilierilor municipali privind Parcul Crâng din Buzău, va intra în vigoare în cel mult două săptămâni.

Citește și: Marcel Ciolacu și șpaga de partid și de stat ori despre cum găsești la Buzău, pe orice stradă, partide cu ciolaci în coadă

„Municipalitatea va amenaja într-o primă etapă piste de biciclete în lungime de 5,3 kilometri, urmând ca acestea să fie extinse”, a declarat, la finalul ședinței CLM, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit edilului, cele patru unități de alimentație publică din zonă vor putea face aprovizionarea doar între orele 6,00 şi 9,00

„La intrare se va instala un filtru al Poliției locale. Nerespectarea acestor restricții se vor sancționa cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei”, a mai declarat Constantin Toma pentru o publicație online, care mănâncă bani grei din bugetul primăriei buzoiene. 

Nu se poate și cu pietoni și cu bicicliști în parc, în weekend

Iată, însă, și opinia unui buzoian care nu „papă” nimic de la primarul Toma Hali-Moș:

„Serios, cu tot respectul pe care îl am pentru bicicliști, sunt de părere că în zilele de weekend nu au ce căuta în parcuri. Având parcul Crâng la 5 minute de mers pe jos, ieșim destul de des acolo la plimbare. Ori cu câine, ori cu copil, ori cu amândoi. În cursul săptămânii este ok, nu e atât de multă lume încât să nu ai loc.

În weekenduri se schimbă radical situația și e plin ochi de oameni. Și de bicicliști. Și de alergători. Cu ăștia din urmă am o problemă mare, cred că poți să alergi și mai pe la un 10 seara, dacă nu vrei să epatezi cumva și să te vadă tot jumătate de Buzău cum tu alergi și ești superior nouă.

Citește și: CINE SUNT PROPAGANDIȘTII REFERENDUMULUI PENTRU FAMIGLIE? LISTA IERARHILOR BOR BĂNUIȚI CĂ AR FI HOMOSEXUALI ORI INFORMATORI AI FOSTEI SECURITĂȚI

Revenind la bicicliști. E plin de ei, alături de oameni. Ei au dreptate, pe jumătate, pentru că există pista aia dedicată bicicletelor. Pe de altă parte, nici pietonii nu au unde se ducă, doar să meargă pe apă sau pe iarbă. Sau pe apă după iarbă.

Citește și: Tudorel Toader a rezolvat pentru Dragnea problema completului de cinci judecători: Decizia Colegiului de Conducere al ÎCCJ poate fi atacată în contencios administrativ sau la Curtea Constituțională

Plus că sunt destui recalcitranți, destui care merg violent de tare, azi am văzut unul care voia să meargă într-o roată și să dea peste toată lumea doar pentru că era pe pistă.

E clar că nu se poate conviețui la grămadă cu bicicliști și pietoni în parc în weekend. Fie interzicem accesul bicicletelor sâmbătă și duminică, fie facem alte alei mai mari, sau le mărim pe asta, fie separăm o bucată de parc pentru biciclete exclusiv, fie interzicem pietonii în weekend.

Bineînțeles că primăria Buzău are, la fel ca și asta, probleme mai importante, gen „Toamna buzoiană”, unde să se crăcăneze senatorul Romașcanu și să declare nuștiucărui ziar că ”niciodată toamna nu fu mai mișto”!”

Marele pictor Ion Andreescu a pictat în Crâng

Pădurea Crâng este o parte din vechiul codru al Vlăsiei, pădure seculară, şi se află situată în partea de sud-vest a municipiului Buzău.

De Parcul Crâng,  care are suprafață de 189 de hectare, se leagă multe din marile evenimente istorice ale orașului de pe râul Buzău. Parcul Crâng şi stejarii săi multiseculari au fost făcuți celebri de pictorul Ion Andreescu, profesor de desen în perioada 1872-1878 la Seminarul teologic şi la Gimnaziul de băieți din Buzău. Înainte de a pleca la Paris, Ion Andreescu a pictat câteva din cele mai cunoscute lucrări ale sale, Stejarul, Bâlci de Drăgaică ş.a.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -