miercuri, 3 martie, 2021
12.4 C
Buzău

Tudorel Toader a rezolvat pentru Dragnea problema completului de cinci judecători: Decizia Colegiului de Conducere al ÎCCJ poate fi atacată în contencios administrativ sau la Curtea Constituțională

EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Tudorel Toader a rezolvat pentru...

Tudorel Toader a rezolvat pentru Dragnea problema completului de cinci judecători: Decizia Colegiului de Conducere al ÎCCJ poate fi atacată în contencios administrativ sau la Curtea Constituțională

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

La o zi după ce Liviu Dragnea a reclamat nelegalitatea completului de cinci judecători în fața căruia trebuie să apară pe 8 octombrie, Tudorel Toader vine cu o soluție pe placul penalului din fruntea PSD. Mai exact, ministrul Justiției spune că decizia Colegiului de Conducere al ÎCCJ care a decis să nu aplice noile prevederi legale privind organizarea completelor de cinci judecători poate fi atacată fie la Curtea Constituțională, fie în contencios administrativ.

”Judecătorii nu pot adăuga la lege, judecătorii nu pot modifica legea, judecătorii trebuie să aplice legea în integralitatea ei, dându-i sensul şi voința legiuitorului. Judecătorul nu poate să amâne intrarea în vigoare a unei legi, nici o amânare totală, nici o amânare parțială. Astăzi când vorbim, nu lucrăm la niciun act normativ, la nivelul ministerului, care să modifice această prevedere interpretată de către Înalta Curte. Ce va fi pe viitor vă vom comunica, mai ales că nu am citit hotărârea Colegiului ca să văd rațiunea acestei opțiuni”, a spus Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Citește și: Paul Andreescu, liderul foștilor deținuți politici din Constanța: „Se petrec aceleași lucruri ca atunci când au venit COMUNIȘTII la PUTERE”

În opinia ministrului Justiției, hotărârea de amânare a Colegiului ÎCCJ poate fi atacată în Contencios administrativ sau poate fi sesizată Curtea Constituțională, întrucât trebuie analizate argumentele de susținere a nelegalității sau neconstituționalității.

”Prin urmare sunt aceste două variante: pe calea Contenciosului administrativ şi pe calea Contenciosului Constituțional. Am fost 10 ani judecător la Curte. (…) Trebuie de văzut care e perspectiva de abordare, trebuie de văzut care sunt argumentele de susținere a nelegalității, pe de o parte, sau a neconstituționalității, pe de altă parte”, a arătat Toader.

Citește și: VIDEO. „Prințeso, sugi p*la!” / Așa gavarește senatorul „proxenet” Liviu Tit Brăiloiu, cel care vrea să facă POLIȚIE pe Facebook și se pregătește să mai tragă niște tunuri alături de colegii din PSD

Colegiul de Conducere al Înaltei Curți de Casație şi Justiție a decis, în şedinţa din 4 septembrie, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 în privința reconfigurării completelor de cinci judecători. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că studiază împreună cu avocații săi demersurile pe care trebuie să le facă, susținând că, în dosarul DGASPC Teleorman completul de la ÎCCJ este nelegal. 

”O să studiez cu avocații mei ce demersuri putem face. Este nelegal, pentru că legea care modifica 304 spune cu totul altceva. Noi considerăm că este nelegal. O să vorbesc cu avocații astăzi și mâine (joi și vineri – n.r.) să vedem ce putem face”, a declarat Liviu Dragnea.

Anterior, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că l-a rugat pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituțională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Întrebat referitor la o posibilă sesizare a Curții Constituțională referitor la formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Dragnea a răspuns: „Am transmis domnului Tudorel Toader și l-am rugat să nu se gândească dacă nu cumva dumnealui poate, prin Guvern, să facă acest demers”.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...