sâmbătă, 6 martie, 2021
3.3 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST POLITICĂ Politici și penali Penali din toate partidele, uniți-vă! Gheorghe Falcă, primarul liberal al Aradului, a...

Penali din toate partidele, uniți-vă! Gheorghe Falcă, primarul liberal al Aradului, a invalidat aproape 21.000 de semnături „Fără penali”

Penali din toate partidele, uniți-vă! Gheorghe Falcă, primarul liberal al Aradului, a invalidat aproape 21.000 de semnături „Fără penali”

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Primăria Arad, condusă de liberalul Gheorghe Falcă, nu a atestat cele aproape 21.000 de semnături adunate de USR în campania „Fără penali în funcții publice”, depășind termenul de 15 zile prevăzut de lege. Culmea e că Gheorghe Falcă însuși își oferise semnătura, chiar la un cort USR pe care Primăria îl demolase, apoi, din dispoziția sa. USR Arad îi cere demisia primarului PNL, pe care îl acuză că pune în pericol întreaga campanie pentru că ar putea să nu mai fie îndeplinită condiția de existență a peste 20.000 de semnături din cel puțin 21 de județe. 

Liderii USR Arad au organizat o conferință de presă în fața Primăriei Arad, vineri, în care i-au cerut demisia primarului Gheorghe Falcă (PNL), pe care îl acuză că „refuză să elibereze cele 21.000 de semnături” adunate în municipiu în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”.

„Este ultima zi de depunere a semnăturilor la București, dar semnăturile arădenilor sunt reținute de Primăria Arad fără nicio explicație. De aceea, noi cei de la USR Arad, în numele a 21.000 de arădeni din municipiu care au semnat, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă. Semnăturile strânse de zeci de voluntari arădeni în cadrul unui efort care a durat șase luni nu mai pot fi folosite! Au venit să semneze inclusiv oameni cu dizabilități, în cărucior, iar Falcă, pe lângă că ne-a dărâmat cortul, refuză să ne elibereze semnăturile. Ne pune în pericol proiectul, pentru că se poate să nu mai atingem pragul de 21 de județe cu peste 20.000 de semnături”, a declarat deputatul USR Sergiu Vlad.

Citește și: CExN al PSD, în trei cuvinte: grațiere, grațiere, grațiere

Conform reprezentanților USR, semnăturile au fost depuse la Primăria Arad în două tranșe: prima de 15.000 de semnături, pentru care termenul limită de 15 zile pentru atestare a expirat în 14 septembrie, iar a doua tranșă, de aproape 5.000 de semnături, a avut termen joi.

„Fie că vorbim de ignoranță, rea-credință sau incapacitate organizatorică, Primăria Arad denotă dispreț față de voluntari, oamenii care au semnat, față de USR, care a contribuit la acest efort de șase luni. Așadar, indiferent de cauza care a condus la această bătaie de joc la adresa arădenilor, cerem demisia primarului Gheorghe Falcă”, a declarat, la rândul său, senatorul USR Adrian Wiener.

Acesta a adăugat că ar fi inutil ca Primăria să elibereze vineri semnăturile, pentru că nu s-ar mai ajunge la Parlament cu ele.

„Ar fi posibil să cerem Parlamentului o prelungire a termenului, dar nu e uzual”, a spus Wiener.

Citește și: Grațierea, singurul „program” de guvernare coerent al celor două tabere din PSD

Culmea e că în 2 august, Gheorghe Falcă, care este președinte al PNL Arad, a semnat iniţiativa „Fără penali în funcții publice” chiar la locul unde USR Arad avea un cort, pe care, ulterior, tot el l-a demolat.

Edilul declarase atunci că susţine campania şi explicase că a fost necesară demolarea cortului pentru că nu avea autorizație de construire, menționând că fusese aprobat pentru USR un stand, pe o suprafață de maxim doi metri pătrați, constând în  măsuță, scaun şi umbrelă fără însemne publicitare.

După ce Falcă şi-a oferit semnătura, senatorul USR Arad Adrian Wiener a reacționat pe Facebook, arătând că primarul a recurs la „un gest politicianist, strict dedicat imaginii personale, călărind cu un tupeu extraordinar chiar şi acestă campanie pe care a făcut tot posibilul să o dinamiteze”.

„În Arad, cu semnătura şi prin decizia abuzivă a lui Gheorghe Falcă, cortul a fost desființat. De aceea gestul primarului Aradului, la peste cinci luni de la începutul campaniei de strângere de semnături, a fost echivalent cu tăierea acelei panglici la toaleta inaugurată de primarul din Piatra Neamț. Același penibil, aceleași reflexe de prădător politic, acelaşi dispreț față de decență”, spunea Wiener în 2 august.

USR Arad a adunat în județ aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unități administrativ teritoriale, în vederea atestării calității de cetățean cu drept de vot şi a domiciliului celor care au semnat.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...