luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST LA ZI Eveniment Viitorul lui Liviu Dragnea se decide azi! PSD, însă, rămâne tot la...

Viitorul lui Liviu Dragnea se decide azi! PSD, însă, rămâne tot la mâna penalilor

Viitorul lui Liviu Dragnea se decide azi! PSD, însă, rămâne tot la mâna penalilor

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PSD dă în clocot în așteptarea ședinței în care se decide viitorul lui Liviu Dragnea în partid. Tabăra care îi cere demisia şi susținătorii președintelui au negociat intens ieri, fiecare în încercarea de a-şi asigura sprijinul cât mai multor filiale ce au reprezentanți în Comitetul Executiv.

În acest moment, gruparea care e de partea lui Liviu Dragnea pare să fie în avantaj, însă numărul indecișilor e suficient de mare încât să poată înclina balanța în orice direcție.

Semnatar al scrisorii care îl contestă pe Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, s-a ferit să mai facă declarații.

Citește și: Războiul din PSD, o scrisoare aproape pierdută și famiglia de partid și de stat

Între timp, tabăra care îl susţine pe liderul partidului îi acuză pe adversari că vor să strice majoritatea în Parlament. Asta după ce disidenții din PSD au anunțat că au de partea lor şi 50 de parlamentari.

În ţară, părerile sunt împărțite. Unii social social-democrați au venit cu argumente pentru care Liviu Dragnea ar trebui să plece din fruntea PSD.

Ședința Comitetului Executiv va aduce la București şi susținători fideli ai lui Liviu Dragnea

La cum arată acum calculele, Liviu Dragnea are de partea sa, în Comitetul Executiv, 30 de membri. În timp ce tabăra adversă strânge doar 21 de voturi. Indecișii sau cei care nu şi-au exprimat până acum opțiunea sunt 15 la număr.

Social-democrații nemulțumiți cer demisia lui Dragnea de la șefia PSD, dar şi a Camerei Deputaților. Într-o scrisoarea făcută publică, amintesc, printre altele, despre problemele din justiție ale lui Dragnea.

Citește și: Puciul baronilor îl bagă în pușcărie pe Dragnea

Președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani. Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului. Inițiativele PSD în zona reformării Justiției au fost atacate ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Am înţeles care e cea mai mare supărare/ să nu ne mai certăm cu Iohannis, să ne aliniem cu Iohannis, SRI, SPP, DNA. Eu, ca președinte, nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții”.

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI