miercuri, 3 martie, 2021
5.6 C
Buzău

MIHAI TUDOSE, candidat unic pentru PREȘEDINȚIA PSD Brăila. Alegerile vor avea loc vineri

EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Brăila MIHAI TUDOSE, candidat unic pentru PREȘEDINȚIA PSD Brăila. Alegerile vor avea loc...

MIHAI TUDOSE, candidat unic pentru PREȘEDINȚIA PSD Brăila. Alegerile vor avea loc vineri

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Pesediștii brăileni se pregătesc de alegerea noului președinte al organizației. Potrivit liderului interimar al partidului, senatorul Ion Rotaru, alegerile au fost fixate să aibă loc vineri, 21 septembrie, la ora 16:30, la Regal Events Ballroom (fost Club Progresul), fostul premier Mihai Tudose fiind singurul care și-a anunțat candidatura până acum.

Astfel, conform declarațiilor date ziarului OBIECTIV VOCEA BRĂILEI de Ion Rotaru, deocamdată, în afară de fostul premier al României, Mihai Tudose, nimeni nu s-a mai înscris în cursa pentru fotoliul de președinte, cu precizarea că doritorii încă mai pot face acest pas până vineri. Rotaru a mai adăugat că filialele din județ trebuie să încheie procedura privind alegerile până joi, când va avea loc şi Conferința pentru Municipiu.

Citește și: Ecologizare cu… ciolaci în coadă! Județul Buzău s-a clasat PE ULTIMUL LOC în țară ca număr de voluntari și saci cu gunoaie strânse în cadrul campaniei „Let`s Do It, Romania!”

Întrebat dacă pentru poziția de președinte al organizației municipale sunt mai mulți doritori, senatorul a indicat că deocamdată în cursă s-a înscris doar consilierul municipal Sorin Boşneag, cel care deține fotoliul în prezent. Rotaru a mai adăugat că el va candida pentru poziția de secretar general, că fostul primar Aurel Simionescu s-a înscris pentru poziția actuală de președinte executiv, în timp ce primarul Marian Dragomir şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, au dreptul prin statut să fie vicepreședinți.

“Conferința de la Municipiu a fost stabilită să aibă loc joi, ora 16:00, la Facultatea de Inginerie. Pentru Municipiu este înscris deocamdată Sorin Boşneag. Nu am alte informații la momentul ăsta, dacă şi-a mai manifestat intenția de a candida vreunul dintre colegi. La organizația județeană, deocamdată, în afara domnului Mihai Tudose, nu mai sunt alți candidați. Dacă vor fi, aceștia o pot face până în ziua conferinței. Nu pot să fac o predicție acum.

Ion Rotaru

Pentru poziția de președinte executiv va candida Aurel Simionescu, ca secretar general voi candida eu. Ceilalți, vicepreședinții, vor fi mai mulți. Au fost deja niște opțiuni, vor mai fi probabil. O să vedem atunci. Va fi cu buletine de vot, va fi cu tot ce trebuie. Primarul Marian Dragomir şi  preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, sunt conform statutului, de drept, vicepreședinți. Nu se pune problema alegerii în cazul lor, dar vor participa în scrutinul de alegeri pe procedură că asta e”, a declarat Rotaru.

Citește și: Famiglia PSD și referendumul. Ce se ascunde în spatele acestei manipulări ordinare

Sursa citată a precizat şi că la conferința județeană sunt așteptați 277 de delegați. “Încă nu s-au închis alegerile la nivelul județului. Mai sunt inclusiv mâine, s-ar părea chiar şi joi. Nu am acum un grafic la îndemână să vă pot spune exact. Au fost câteva organizații care au fost reprogramate. Dar joi, cel târziu, se va închide peste tot. Și în Municipiu şi în celelalte localități”, a mai adăugat senatorul.

Rotaru consideră că se va organiza şi un CExN cât de curând

Întrebat despre tensiunile de la nivel național din PSD, Ion Rotaru nu a dorit să comenteze prea mult subiectul, însă a făcut apel la faptul că partidul trebuie să rămână unit. Totuși, senatorul a ținut să puncteze că se așteaptă să fie organizat un Comitet Executiv Național cât de curând.

“Toate problemele şi disensiunile se discută în interiorul partidului. Probabil că va fi în curând un CExN unde se vor face clarificările necesare şi se vor lua decizii. Important este ca partidul să rămână unit şi la guvernare pentru continuarea punerii în practică a Programului pentru care ne-au votat oamenii”, a conchis Rotaru.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...