vineri, 26 februarie, 2021
13.4 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Tulcea Farul Vechi din Sulina, reabilitat cu bani europeni

Farul Vechi din Sulina, reabilitat cu bani europeni

Farul Vechi din Sulina, reabilitat cu bani europeni

NEWS

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Farul Vechi din Sulina, singurul obiectiv de acest tip din România amenajat ca muzeu, va fi închis anul viitor pentru reabilitare, potrivit Consiliului Județean (CJ) Tulcea, instituție care administrează obiectivul din Sulina.

Astfel, pentru a reabilita Farul Vechi din Sulina, CJ Tulcea a semnat în luna iunie a acestui an contractul de finanțare pentru punerea în practică a proiectului de reabilitare, în valoare de 10.158.180,89 lei, sumă care va fi alocată prin Programul Operațional Regional.

Execuția propriu-zisă a lucrărilor va începe anul viitor. În cel mai scurt timp posibil se va demara procedura de achiziție în vederea atribuirii contractului de proiectare şi execuție a lucrărilor„, a menționat managerul proiectului din cadrul CJ, Daniel Jecu.

Citește și: Proiecte cu finanţare europeană pe masa Consiliului Local Galaţi

Durata de implementare a proiectului este de 53 de luni, iar obiectivele acestuia sunt conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural din judeţul Tulcea în vederea îmbunătăţirii mediului urban.

Farul Vechi din Sulina și reabilitarea sa este un obiectiv mai vechi al autorităţilor tulcene în condiţiile în care reprezentanţii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” (ICEM), instituţie care a administrat muzeul până în anul 2017, au sesizat faptul că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, din cauza umidităţii foarte ridicate din zona Sulinei, a infiltraţiilor din pânza freatică şi a concentraţiei de sare marină.

Citește și: Noi informații despre cazul baschetbaliștilor atacați în Brăila. Care este starea victimelor

Anul trecut, CJ Tulcea a preluat în administrare obiectivul ICEM pentru a putea depune cerere de finanţare în vederea restaurării acestuia, cunoscut fiind faptul că se pot aloca fonduri structurale doar proprietarilor imobilelor.

Farul Vechi din orașul Sulina, actualul muzeu, a fost construit între anii 1869 şi 1870 şi reprezintă un simbol al activităţii desfăşurate de Comisia Europeană a Dunării (CED) în cel mai estic oraş al României.

George Lixandru
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

ARTICOLE DE TOP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisement -