luni, 8 martie, 2021
5.9 C
Buzău
EXPRESS SUD-EST ȘTIRI SUD-EST Buzău Ecologizare cu... ciolaci în coadă! Județul Buzău s-a clasat PE ULTIMUL LOC...

Ecologizare cu… ciolaci în coadă! Județul Buzău s-a clasat PE ULTIMUL LOC în țară ca număr de voluntari și saci cu gunoaie strânse în cadrul campaniei „Let`s Do It, Romania!”

Ecologizare cu… ciolaci în coadă! Județul Buzău s-a clasat PE ULTIMUL LOC în țară ca număr de voluntari și saci cu gunoaie strânse în cadrul campaniei „Let`s Do It, Romania!”

NEWS

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

Prezența liderilor PSD din județul Buzău în cadrul „Let`s Do It, Romania!” i-a scârbit pe buzoieni, aceștia refuzând să fie parte activă în campania publicitară a politicienilor respectivi, iar rezultatul a fost pe măsură: BUZĂUL S-A SITUAT PE ULTIMUL LOC ÎN ȚARĂ, scrie newsbuzau.ro.

150 de țări din întreaga lume s-au unit în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume au spus „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day a început pe 15 septembrie la ora 10.00 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawai. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

România, la a șasea Zi de Curățenie Națională

România a organizat o Zi de Curățenie Națională pentru a șasea oară, după cele 5 acțiuni de succes desfășurate începând cu anul 2010.

„Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din România – până acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele „Lets Do It, Romania!” și au curățat 18 000 de tone de deșeuri.

Ecologizare cu… ciolaci în coadă

Cele 24 de localități înscrise în acțiunea „Let’s Do It, Romania!” – Ziua Națională de Curățenie din 15 sept. 2018 au fost: Buzău, Rm. Sărat, Valea Râmnicului, Cislău, Măgura, Unguriu, Berca, Vernești, Vadu Pașii, Săgeata, Poșta Câlnău, Zărnești, Mărăcineni, Săpoca, Vintilă Vodă, Lopătari, Beceni, Cernătești, Merei, Ulmeni, Pietroasele, Năeni, Tisău, și Scorțoasa. Acțiunea de strângere a deșeurilor a avut loc între orele 9.00- 11.00, în Buzău punctul de întâlnire fiind în Parcul Crâng, la Obelisc, iar în Rm. Sărat la Primărie. În cadrul acțiunii de ecologizare, au fost vizate parcurile și alte locuri publice, dar și cursurile de apă (în special în cazul localităților rurale).

Citește și: Fermierii care nu-și vor recupera prejudiciile în urma pestei porcine vor da în judecată guvernul Dăncilă

De menționat este și faptul că oricine a dorit să se alăture „din mers” acțiunii a putut să o facă prezentându-se direct la locurile de întâlnire.

Din nefericire, și spunem asta pentru că în județul Buzău sunt foarte multe localități care se confruntă cu zone întinse ce trebuie ecologizate, nici primarii localităților nu au răspuns prezent și nici locuitorii din aceste zone. Dovadă că din cele peste 80 de localități ale județului, doar 24 s-au înscris pentru ecologizare. Oricum ai face, pe puturoși nu-i poți scoate din casă, cât despre educația de a trăi civilizat este cale lungă…

Citește și: Reuniunea Organizației Porturilor Maritime Europene (ESPO), găzduită astăzi de Portul Constanța

Așa că, județul Buzău s-a situat pe ultimul loc în România cu un număr de 2000 de voluntari și 1100 saci cu gunoaie. O primă estimare arată că 338 038 de voluntari au curățat 467 453 saci cu deșeuri în România.

În topul județelor cu cei mai mulți voluntari se regăsesc Maramureș (32 142 voluntari – 21008 saci), Botoșani (25 600 voluntari – 21000 saci), Bihor (23 000 voluntari – 30 000 saci), Gorj (21 540 voluntari – 55 000 saci), Suceava (21 256 voluntari – 23381 saci), Dolj (20 000 voluntari – 38 500 saci), Vaslui (14 040 voluntari – 18 750 saci), Cluj (12 000 voluntari – 13 000 saci), Mureș (11 453 voluntari – 18 730 saci), Giurgiu (10 115 voluntari – 14 000 saci), mai scrie newsbuzau.ro.

Avatar
George Lixandruhttps://expresssud-est.ro
Sunt mândru, ăsta este Oscarul meu! E grozav să trăiesc într-un județ pesedizat, iar niște imbecili, Dumnezeu știe de ce, să considere că, dacă nu sunt cu PSD, nu merit să fiu, sanchi, cineva!

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e...

Traseiștii Mocanu și Bădulescu sunt OUT!

Incredibil dar adevărat! Cea mai dură lovitură pe care o primesc cei doi traseiști notorii din Buzău. Primele rezultate oficiale ale alegerilor parlamentare ne...

PNL, DE DOI BANI SPERANȚĂ

Vine martie cu mâzgă și noroaie pur autohtone, iar ceața ne răscolește toate rănile căpătate în ultimii treizecișiunu de ani. Să ningă dacă e să fie, nicio criză nu ne mai afectează de mult, ne-am obișnuit să tot primim, pentru voturile noastre, de doi bani speranță, să trecem suferind prin fiecare iarnă,  învățând din suferințe prin primăvară, memorând suferințele vara şi schimbându-le cu altele, mai noi sau mai vechi, toamna. Citește și: Primăria municipiului Buzău lansează jocul „Găsește Tomalăul“ Iarna stă...

TOPUL DE AZI